Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 48 025
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Аз също се следих при доктор Коновалова и съм много доволна.

Аз продължих да се следя при д-р Коновалова и засега съм много доволна.
[/quote]

# 541
Група, имам още един въпрос. Относно болничните при бременност...как се разпределят, на колко дни имаме право. В 11та седмица съм и вече имам един болничен за седмица , след което се удължи с още месец. Постоянно ми се гади и нямам сила, съответно няма как да бъда на работа, но и се притеснявам да не стане така, че в 8-9 месец да се наложи да бъда?

# 542
Здравейте, искам да попитам майките, чиито дечица са били в неонатология напълно доносени или надносени, но заради антибиотично лечение или прекарана инфекция са били поставени в кувиоз, колко време са ги държали и били ли са доволни от грижите там? Благодаря на всички!

# 543
  • София
Моят син го изкараха много бързо от кувьоза. Може би само няколко часа беше там, голямо доносено бебе - 4020 г. Дойдоха да ми кажат, че го вадят, защото имало по-нуждаещи се деца. Та просто не знам какво да ви кажа. Ако не е имал нужда от кувьоз и са го вкарали - зле, ако е имал нужда и са го изкарали пак зле...
 Иначе беше на 3,4 антибиотика, но го изписаха след 5 нощувки общо, откоито май 3 прекара в неонатология, ако не се лъжа.

# 544
Нас ни вкараха за прекарана инфекция, на два антибиотика, много добре му е състоянието, яде си нормално, но когато ги попиташ до кога евентуално ще бъде при тях отговора винаги е '' Това не можем да прогнозираме ''. И информацията от всеки дежурен на смяна много се разминава.

# 545
Моето детенце се роди в Сряда сутринта, голямо, доносено бебе, със секцио.

Сряда вечерта, докато бях в реанимация, ми казаха, че се налага поставяне в кувьоз заради включен допълнително кислород и антибиотик.

Беше в кувьоз до Събота. Събота го извадиха, но беше на легло при тях, не ми го дадоха. Доведоха ми го чак в Неделя в стаята ми.

Останах с него като придружител. Реално ни приеха в болницата в Сряда за раждане и ни изписаха следващата Сряда.

Относно инфото - не дават особено, да. Моята АГ ходеше да го вижда и като идваше при мен всяка сутрин, ми казваше как е и той. Иначе изглеждаха грижовни в детското, но това е от малкото пъти, в които съм ги виждала, знаете, че не дават да се стои много при бебетата. Заредете се с търпение и това е, дано всичко мине леко!

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 17:00 от nat92

# 546
Здравейте дами,

Някоя от вас скоро раждала в Щерев, може ли да ми каже колко излезна самото раждане, защото в ценоразписите на едно място пише 2500, на проследяване 3ти триместър в сайта пише 800лв, а на пакет раждане плюс проследяване пише 4300 и нещо не мога да схвана къде се губят едни хиляда лева, които имат значение. От цената която те дават за раждане всичко ли се плаща или нещо се покрива от здравна каса, въобще ми е малко тъмна Индия, ще съм много благодарна ако някой ме просветли, тъй като ни предстоят ремонти и кредити и ще е хубаво да можем да знаем за какви пари става на въпрос, та да сме подготвени да си платим. Също така наясно ли сте къде се заявяват тези пакети за проследяване, тъй като до момента (правихме инвитро) всеки преглед сме си заплащали отделно и така и не разбрах къде могат да се обсъдят тези финансови въпроси...

# 547
Мога да дам отговор за по-сериозен престой и допълнения.

Раждане - секцио по медицинси причини, престой, избор на екип, допълнително заплащане за присъствие на партньор по време на раждане, вип апартамент плюс оставане още 3 нощувки като придружител - 5400лв общо всичко.

# 548
Здравейте дами,

Някоя от вас скоро раждала в Щерев, може ли да ми каже колко излезна самото раждане, защото в ценоразписите на едно място пише 2500, на проследяване 3ти триместър в сайта пише 800лв, а на пакет раждане плюс проследяване пише 4300 и нещо не мога да схвана къде се губят едни хиляда лева, които имат значение. От цената която те дават за раждане всичко ли се плаща или нещо се покрива от здравна каса, въобще ми е малко тъмна Индия, ще съм много благодарна ако някой ме просветли, тъй като ни предстоят ремонти и кредити и ще е хубаво да можем да знаем за какви пари става на въпрос, та да сме подготвени да си платим. Също така наясно ли сте къде се заявяват тези пакети за проследяване, тъй като до момента (правихме инвитро) всеки преглед сме си заплащали отделно и така и не разбрах къде могат да се обсъдят тези финансови въпроси...

Аз родих нормално на 06.01 -нормално раждане е 3000лв. , секцио по мед.причини е 3500лв. Това са цени за здравноосигурени лица с включен престой и избор на екип в стандартна стая. Аз не съм си взимала пакет за проследяване, а заплащах всеки преглед. Доколкото си спомням от 1вото раждане, нямаше кой знае каква отстъпка. В случая ако има вдигане на цени, би било добре като опция защото няма да се промени цената,която вече е заплатена. (Последно вдигане на цените е от 02.12)
Относно пакетите може да попитате на регистратура, там ще ви дадат информация.

# 549
Много ви благодаря! Много полезна информация ми дадохте!

# 550
Раждане секцио по медицински причини с 4 нощувки в тройна стая и екип - 3500. Трябваше да раждам нормално и като попълвах документите ми казаха 3000, но се наложи предизвикване и понеже нямах разкритие се наложи секцио. За нощувката при предизвикването нищо не платих. Пакета за последен триместър беше около 600лв май.

# 551
Nevermind_1, аз родих края на Октомври 2024. Цезарово сечение- пакет Оптимален, 7 нощувки във вип стая, присъствие на придружител по време на раждане- платихме 4310 лв. Здравноосигурена съм със секцио по мед. причини. Мое мнение, че парите си заслужаваха. Мога да направя съпоставка с първото ми раждане в Шейново 2020 година.

# 552
Много благодаря!

# 553
Имам въпрос към мамите минали секцио.

След секциото какво се случва- ще те зашият и 1 ден в реанимация. Това знам дотук, но си мисля (с близнаци съм, вече 37г.с.+ и имам дата за секцио) дали ще ми дадат бебетата в реанимация или поне да ми ги носят да ги видя? Дали ще ми ги дадат за кърмене? Няма да има посещения, но се надявам тайнично ако нямат нужда от кувьоз да са си при мен 😊 и като цяло какво да си представям, какво представлява реанимацията ? Никога не са ме оперирали и не съм била в болница за престой.

# 554
Още в операционната ще ви покажат бебетата, след това ще ги вземат за допълнителни прегледи и изследвания. Мен ме оперираха в 14 следобед и в 10 сутринта на другия ден ме качиха в стая. След операцията ми настаняват в реанимация,  там почти винаги има още някой,  при мен имаше 2 жени, стаята е голяма с много легла, не помня колко. Ще имате абокат,  а маже и някоя система,  зависи. Ще ви наблюдават периодично, няма да може да ставате, става се в присъствието на мед.лице, те ще ви кажат кога, ще имате катетър, който ще свалят преди да се качите в стаята- нищо не се усеща и не боли. Няма да ви дават храна, а само вода, храна на мен ми дадоха чак на другия ден в стаята и да си кажа и глад не усещах, нито бях жадна. От упойката ми беше лошо, но и аз бях по спешност и се бях наяла мноого. Друго не се сещам. Минава мн бързо всичко.

Общи условия

Активация на акаунт