Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 49 648
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Моят час беше в 9.30 в средата на януари и нямаше проблем да влезе и таткото. Разбира се попитах я дали има възможност да присъства и тя не възрази. Единствено когато ми каза, че ще е необхофимо да ми мери шийката с вагинален го помоли да излезе.

На БХС също бях при нея тогава също нямаше проблем да влезе и той.
На първата ФМ ли ви мери шийката?

# 136
Не, на 2-та в 21 г.с.

# 137
Привет, момичета. Може ли мнения от някоя родила преждевременно? Все още ли насочват към Майчин Дом или Токуда ако бебето се роди преди 35та навършена седмица? Попадна ми стара дискусия по темата, пак от този форум.
Доколкото разбирам преди не са имали денонощна неонатална грижа и като цяло ако раждането е преди 35та или са близнаци, практиката била да пренасочват. Все още ли е така?

# 138
От 27 г.с бях с риск от преждевременно раждане и няколко пъти лежах в Щерев заради това. Преди 32 г.с. обикновено те насочват към МД, обаче уговорката ми с АГ беше, ако стане нещо, първо отивам в Щерев и вече по тяхна преценка и според ситуацията ме изпращат в МД.
Мен от нищо не ме беше страх, само от престой в МД и се радвам, че устисках. Говори с лекаря си и се разберете в кой случай какво правите. Знам, че всичко е относително - зависи и от самото бебе и неговото развитие и т.н.

# 139
По спомен от 2021г. Щерев имат второ ниво неонатология, т.е. би трябвало да могат да се грижат за бебета родени след 32г.с. и с тегло над 1200/1500гр, не помня с точност кое от двете. Но както like_smoke каза, ако лекарят прецени може да насочи пациента другаде.

# 140
Детенцето на моя близка беше родено преждевременно и ги насочиха към неонатологията на педиатрията (проф Иван Митев)

# 141
Здравейте!
Включвам се пак с един въпрос.
До сега съм била пациент само на доц . Андреева (следила съм бременност при нея и ми е правила секцио 2017г.).
Днес бях на преглед и вече не мога да я посещавам ,трябва да се запиша на женска консултация.
Тя ми каза да се запиша при д-р. Ивелина Опрова.
Аз я помня от 2017 година, беше на специализация при нея. Днес пак беше в кабинета.
Нямам някакво особено  мнение за жената ,но нещо не ми вдъхва доверие. Можете ли да дадете мнение ?

Иначе,след доста четене тук ,съм се бях спряла на др.Милчева.

Здравей. Аз се следя при д-р Опрова. Като цяло съм доволна от нея. Обяснява ми всичко, каквито и въпроси да имам ми отговаря. Понякога е малко хаотична и разсеяна, но аз си ходя с въпросите записани предварително и си я питам 😄. Отговаря и по Вайбър, случвало се е да й пиша, винаги се страе да отговаря своевременно. Като цяло нямам оплаквания от нея Simple Smile

# 142
Здравейте, утре съм на първа фетална и не мога да си намеря място от вълнение. Някой може ли да ми даде насока излезлите БХС резултати дали са ок? Масово мерните единици са за МоМ, а не намирам читав калкулатор да ги обърна.

# 143
По спомен сами по себе си тези резултати не дават еднозначно становище, а се съобразяват с още различни показатели и по формула се изчисляват рисковете. Ако има по-запознати нека ме поправят.
Успех утре 🍀

# 144
  • София
По спомен сами по себе си тези резултати не дават еднозначно становище, а се съобразяват с още различни показатели и по формула се изчисляват рисковете. Ако има по-запознати нека ме поправят.
Успех утре 🍀

Точно така, утре заедно с показателите от ехографа

# 145
Здравейте,

В новият ценоразпис на болницата не мога да намеря цената на секцио по желание за здравноосигурени пациенти. Дали вече не е същата като за секцио по медицински причини ?

# 146
Аз даже виждам, че вече си е написано "цезарово сечение по желание" в ценоразписа:
Скрит текст:

# 147
Здравейте, какво е мнението ви за д-р Билчев, добър специалист ли е, може ли да му се има доверие. Питам, понеже преди два месеца имах вакуум аборт при доктора, при който ходя (от провинцията съм). Цикъла ми закъсняваше след аборта и отидох на преглед, доктора ми каза, че имам удебелена лигавица, която ще се изхвърли с цикъла и спомена за полип и евентуална хистероскопия. Притесних се много и реших да направя и друга консултация, избрах болница Щерев, а на д-р Билчев попаднах случайно (той се съгласи да ме прегледа веднага). Д-р Билчев също каза, че имам удебелена лигавица, която с цикъла ще се махне. Понеже не спомена нищо за полип, го попитах дали има такъв, той каза, че няма или че не мисли, че има (нещо такова).
То е ясно, че ще отида на преглед след цикъла, който още чакам да дойде 🙏(все още пия дуфастона). Но се чудя да сменям ли лекаря и в крайна сметка кой е прав.
На прегледа д-р Билчев каза, че имам много добър яйчников резерв (това не знам как го разбра, сигурно има някаква по-специална апаратура).

# 148
Аз следих бременността си при др. Билчев и съм много доволна от вниманието и отношението,което получих. Много е спокоен и изчерпателен, отговаря на всички въпроси и не претупва.Налагало се е да го търся извънредно и винаги е бил на линия. Скоро ми предстои профилактичен преглед и отново ще го посетя.

# 149
Апаратурите в Щерев са доста добри ! Можете да имате доверие на лекарите ,които работят там , разбират много добре работата си !
Здравейте, какво е мнението ви за д-р Билчев, добър специалист ли е, може ли да му се има доверие. Питам, понеже преди два месеца имах вакуум аборт при доктора, при който ходя (от провинцията съм). Цикъла ми закъсняваше след аборта и отидох на преглед, доктора ми каза, че имам удебелена лигавица, която ще се изхвърли с цикъла и спомена за полип и евентуална хистероскопия. Притесних се много и реших да направя и друга консултация, избрах болница Щерев, а на д-р Билчев попаднах случайно (той се съгласи да ме прегледа веднага). Д-р Билчев също каза, че имам удебелена лигавица, която с цикъла ще се махне. Понеже не спомена нищо за полип, го попитах дали има такъв, той каза, че няма или че не мисли, че има (нещо такова).
То е ясно, че ще отида на преглед след цикъла, който още чакам да дойде 🙏(все още пия дуфастона). Но се чудя да сменям ли лекаря и в крайна сметка кой е прав.
На прегледа д-р Билчев каза, че имам много добър яйчников резерв (това не знам как го разбра, сигурно има някаква по-специална апаратура).

Общи условия

Активация на акаунт