Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 47 939
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, някой знае ли каква е цената на втората фетална морфология в Щерев и вече предполагам не би трябвало да пускам БХС (на първата всичко беше ок)
Зависи при кого е мисля. При доц. Чавеева миналата седмица - 270 лв. Няма кръвни изследвания.

# 721
  • София
Здравейте! Търся мнения за д-р Мариян Александров и д-р Таня Босева?
Става дума за проследяване на бременност и се чудя кого да избера.

# 722
  • София
Александров е добър лекар, дава си телефона, но в момента, в който родите- забравя за Вас. Няма визитации, няма нищо. Такова отношение от другите лекари не съм забелязала. Цялостно му липсва малко емпатия според мен.

# 723
Аз се следя при д-р Таня Босева и е може би една от малкото спокойни и изслушващи лекари, при които съм била. Часовете често надвишават предвидените 20 минути, защото тя никога не дава зор и до последно отговаря на всички въпроси. Първите ми 2 прегледа от бременността бяха при лекарка, която караше на конвейер за по 5-6 минути и това със събличането и обличането. Бях с хематом, кървене и отлепване и за пръв път при д-р Босева се почувствах, че може би всичко ще е наред, като самата тя никога не ми даде напразни надежди, напротив. Последния ми преглед при нея беше на 11 юли, а следващия е този петък и честно казано нямам търпение да се видим, защото ми се наложи на два пъти ходене до дежурен кабинет в болницата и съм меко казано недоволна от лекарите, които ме преглеждаха там. Не знам как ще е при раждането, още ми е рано да обсъждаме това, но дори и само проследяването да ми е при нея ми е достатъчно.

# 724
  • София
Запазих си час за петък при нея. Аз също имах кървене и отлепяне преди месец. Освен това съм и с тромбофилия, та търся лекар, който да отделя нужното внимание и да мога да разчитам на адекватни прегледи и мнение. Вие с пакет ли се следите при нея? В супердок написах, като причина за прегледа “майчино здравеопазване” у се чудех дали в петък да кажа на регистратурата, че искам да си заплатя пакет или първо трябва да говоря с д-р Босева?
Аз се следя при д-р Таня Босева и е може би една от малкото спокойни и изслушващи лекари, при които съм била. Часовете често надвишават предвидените 20 минути, защото тя никога не дава зор и до последно отговаря на всички въпроси. Първите ми 2 прегледа от бременността бяха при лекарка, която караше на конвейер за по 5-6 минути и това със събличането и обличането. Бях с хематом, кървене и отлепване и за пръв път при д-р Босева се почувствах, че може би всичко ще е наред, като самата тя никога не ми даде напразни надежди, напротив. Последния ми преглед при нея беше на 11 юли, а следващия е този петък и честно казано нямам търпение да се видим, защото ми се наложи на два пъти ходене до дежурен кабинет в болницата и съм меко казано недоволна от лекарите, които ме преглеждаха там. Не знам как ще е при раждането, още ми е рано да обсъждаме това, но дори и само проследяването да ми е при нея ми е достатъчно.

# 725
Не съм с пакет, най-вероятно няма и да ползвам, защото пакетите включват изследвания, които вече съм направила и няма смисъл. Плащам си прегледа всеки път, 100лв е.

# 726
Здравейте, обмислям проследяване и раждане секцио в Щерев. Бих искала да попитам каква ще е общата цена за всичко, някоя от вас дали е наясно?  Съответно има ли намаление по НЗОК? Искам да се подготвим предварително. Simple Smile

# 727
За проследяване цената беше около 1500лв.
а март месец раждането секцио беше 3500лв, като това е с НЗОК.

# 728
Здравейте момичета. За раждалите секцио в болницата - правиха ли ви тест за алергия към упойката и има ли такава опция по желание?

# 729
  • София
Как опция, то е абослютно задължително във всяка една болница преди да се постави упойка.

# 730
Здравейте, имам въпрос относно болничните в Щерев. Тъй като съм на доста натоварена работа искам да изляза в болничен от 17 г.с. Правят ли проблеми с болничния и как се процедира, първия болничен знам, че го издава АГ за 14 дни след това се удължава от ЛКК по 30 дни. Всеки път като се удължава трябва ли да ходя на преглед и съответно да заплащам прегледа (знам, че за самия болничен към ЛКК се заплаща някаква сума не знам каква), но ако прегледите ми не съвпадат с “прегледите” за болничния ще е доста солено. Всеки, който в минал през тази процедура ще ми е от полза да ми разясни нещата. 💐

# 731
Здравейте, имам въпрос относно болничните в Щерев. Тъй като съм на доста натоварена работа искам да изляза в болничен от 17 г.с. Правят ли проблеми с болничния и как се процедира, първия болничен знам, че го издава АГ за 14 дни след това се удължава от ЛКК по 30 дни. Всеки път като се удължава трябва ли да ходя на преглед и съответно да заплащам прегледа (знам, че за самия болничен към ЛКК се заплаща някаква сума не знам каква), но ако прегледите ми не съвпадат с “прегледите” за болничния ще е доста солено. Всеки, който в минал през тази процедура ще ми е от полза да ми разясни нещата. 💐

Първият болничен е за 7 дни и е безплатен. Всеки следващ е за 30 дни и се заплаща 20 лв. като може да се получи или с куриер, или на място в болницата. При мен до този момент всеки път издаването на болничния съвпадаше с планиран преглед и не мога да кажа как се процедира, ако трябва да се продължи без записан час за преглед.
Иначе аз започнах с болничните в края на 5ти месец заради оплаквания. Не мисля, че ще има проблем да си поискате и Вие болничен - просто обяснете на проследяващия Ви лекар ситуацията. Особено щом работата е натоварена не си заслужава да се напрягате и да се излагате на излишен стрес и риск.🙃

# 732
Моята АГ ми казваше, че няма как да ми пусне болничен без преглед. Така или иначе всеки път ми правеше датите за преглед по начин, по който може да ми удължи болничният лист. Не е имало никакви проблеми.

# 733
За пръв път сега септември ще си ходя при моето АГ за преглед + болничен, който дори ще бъде със задна дата, понеже в деня от който трябва да тръгне болничния ще отсъства. Досега ходех на дежурен кабинет, където прегледа е 40лв, но си минаваш истински макар и претупан преглед, а след това болничния е 20лв.
За справка ще кажа, че преди това взимах болничен с ЛКК от друго място на цена от 60лв без преглед. Така че предпочитам да ме прегледат за 40 и болничния да е 20, отколкото само болничния без поне да ме погледнат да е 60лв.

# 734
Здравейте момичета, ако отида на място на регистратурата мога ли просто да искам преглед от дежурен в момента АГ, без да записвам предварително час (с цел удължаване на болничен, защото моя АГ ще ме види в края на месеца) и каква е цената на прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт