Предстои ми инсеминация - тема 34

• 36 516
  • 815
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, минавам да се запиша с 4 неуспешна инсеминация. Мисля да си дам почивка няколко месеца и след това да опитам още една инсеминация и после може би инвитро.
Малко сме в изходно положение и въпроси всякакви се въртят в главата ми.
Водят ни с мъжки фактор, но с добри показател, любимият въпрос, с който ме посрещаше лекарката е- защо и този път не е станало. А аз си мисля може ли при мен да има проблем и какъв, какви изследвания да си пусна, защото никога не дочаквах заветния 14 ден, за да си направя тест, все ми идваше по- рано (от порядъка на 10-12 ден ).

На всички Ви пожелавам много късмет и търпение.

След всички изчетени неща според мен задължително преди асистирана репродукция трябва да се направят цитонамазка, микробиология включваща уреаплазма и микоплазма, снимка на тръбите, тромбофилия (среден или разширен пакет), кариотип, всички щитовидни хормони + консултация с ендокринолог, общи кръвни изследвания включващи най-важните витамини (Д, Б12, фолиева). За мен е безотговорно да не се тестват витамините, които имат директна връзка със забременяването и качеството на яйцеклетките.
За съжаление обаче повечето репродуктивни споменават тези неща след известно време неуспехи, а както знаем това ни коства много и финансово и психически. Също така като има мъжки фактор презумцията е че на жената нищо й няма и съответно могат да се пренебрегнат потенциални проблеми.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 10:00 от *Klara

# 436
*Klara, всичко изброено от теб е направено, дори си ги пускам периодично, на лекар съм края на месеца, а ми е любопитно, какво още да изследвам

# 437
Mam, съжалявам, че и този опит е неуспешен. Не се отчайвай, дай си почивка и пордължавай напред.
При мен се оказа, че хемоглобина ми е нисък, сега ще изследвам желязото и щитовидните хормони. Ти щом си правила всички изледвания, моят съвет е да се консултираш с доктора, с който правите процедурите и с него да обсъдиш какво още може да се направи.
Аз за себе си реших, да изчакам консултация с лекарката и да си дам почивка, така го усещам, а и последно време всичко ми казва да се спра (макар, че мен времето ме притиска), но бързината не води до нищо добро.
Не помня дали тук е коментирана, но си струва да се обърне внимание на книгата на Ребека Фет - "Всичко започна от яйцето". Там е описано подробно всичко и аз я намирам доста полезна.
Успех ти желая Heart

# 438
Здравейте! Със съпругът ми правим опити за дете от около 5 години. Посещаваме репродуктивен специалист и този месец трябваше да бъде първата ни инсеминация. На 8ми ден от 31 дневен цикъл бях със 3 фоликула в ляв яйчник и 2 в десен (единият с размери 12мм). Назначи ми 3 дневен курс, започващ от 9ти ден с мериоферт 150. Днес ми пуснаха кръвни изследвания, които след като излезнаха имах преглед при доктора за да видим каква е ситуацията и са назначи дата за инсеминацията. Забеляза, че фоликула се е спукал и ми каза, че трябва да прекратим процедурата за този месец. Изписа ми фемостон 2x2 от днес до 19.03 и дуфастон 2x2 от 19.03 до 25.03. Ще съм ви много благодарна за мнение относно медикаментите и изследванията ми!
Изследванията на снимката са от 8ми ден от МЦ. Не са ми дали резултатите от днешните.

# 439
Здравейте. Извинявам се ако повтарям въпросите си, но търсих много и не намерих отговори. Диагнозата ми е поликизтозни яйчници и страдам от много нередовен цикъл, пропуска по 4-5 месеца. От септември ходим по лекари, този на която се спряхме е професор Тимева от Клиника Щерев. Края на февруари ни беше първия преглед при нея. Съпруга ми е с 1% нормална морфология по Крюгер, доколкото я разбрах това не е било голям проблем, тя каза да спре цигарите и след 3 месеца ще повторим спермограмата. Каза ми че трябва да намаля поне 5 килограма, защо съм с наднормено тегло и да отида при нея след 1 месец. Записах си час за 27 март. Тя каза че ще правим манипулация.
Интересува ме:
- Какво представлява манипулацията?
- Колко време е подготовката за инсеминация и какво се прави всъщност?
- Горе-долу колко парички излиза една инсеминация с изследвания, процедури и т.н?

Благодаря ви предварително.

# 440
Здравейте. Извинявам се ако повтарям въпросите си, но търсих много и не намерих отговори. Диагнозата ми е поликизтозни яйчници и страдам от много нередовен цикъл, пропуска по 4-5 месеца. От септември ходим по лекари, този на която се спряхме е професор Тимева от Клиника Щерев. Края на февруари ни беше първия преглед при нея. Съпруга ми е с 1% нормална морфология по Крюгер, доколкото я разбрах това не е било голям проблем, тя каза да спре цигарите и след 3 месеца ще повторим спермограмата. Каза ми че трябва да намаля поне 5 килограма, защо съм с наднормено тегло и да отида при нея след 1 месец. Записах си час за 27 март. Тя каза че ще правим манипулация.
Интересува ме:
- Какво представлява манипулацията?
- Колко време е подготовката за инсеминация и какво се прави всъщност?
- Горе-долу колко парички излиза една инсеминация с изследвания, процедури и т.н?

Благодаря ви предварително.

Ще ви извикат някъде към 10ти ден от месечния цикъл за да видят има ли фоликул. Ще отидете още 1-2 пъти за проследяване как се развива и може да ви изпишат медикамент за таймиране на овулацията. Тогава ще ви кажат и кога да отидете за инсеминация.
Самата инсеминация се прави на стандартния АГ стол и отнема точно 2 минути. Вкарва се малък катетър и се пуска материала. Аз лично съм усещала съвсем лека единична болка, но не е страшно. Оставят ви да полежите 20тина минути и после си тръгвате и продължавате деня си както обикновено.
Правиха ли ви цветна снимка? Поликистозата  има негативно влияние върху качеството на яйцеклетките и е редно подготовката ви да е започнала месеци по-рано с оптимизиране на тегло, щитовидни хормони и витамини (д,б12, фолиева).
Не съм запозната с цените в Щерев, предполагам ги имат на сайта. Освен самата инсеминация ще има разходи по фоликуметрия (прегледите за следене на фоликула), изследване на хормони (евентуално), обработка на материала на партньора и медикаменти според случая ви. При мен тези неща варират между 700-800 лева на опит.

# 441
В Щерев инсеминацията е 550лв като в нея се включват колкото прегледа са необходими, а парите се дължат чак след извършване на процедурата. Мен ме викаха 4 пъти. На 2ри ден за да се види дали няма задържан фоликул и да се почне стимулацията, на 10ти ден за да се види как е подействала стимулацията и колко доминантни фоликула има, на 12ден за преглед и изследване на LH и естрадиол и на 13 ден преди самата инсеминация също имах преглед.

Изследвания и лекарствата за стимулация, както и таймираща инжекция се плащат отделно, но при всеки може да са различни. Преди инсеминацията аз правих изследвания за вируси (хепатит, спин, сифилис) и изследване на нивата на хормони LH и Естрадиол. Тези изследвания в лабораторията на Щерев ми излязоха 142лв. Прави се и микробиология и цитонамазка ако нямаш актуални, аз имах и не съм правила. Мъжа ми също трябваше да пусне микробиология на еякулат и вирусология, тук не си спомням колко плати, но е било някъде около 160лв. Таймиращата инжекция, която закупувах от тяхната аптека преди да ми я сложат беше 50лв.

# 442

Ще ви извикат някъде към 10ти ден от месечния цикъл за да видят има ли фоликул. Ще отидете още 1-2 пъти за проследяване как се развива и може да ви изпишат медикамент за таймиране на овулацията. Тогава ще ви кажат и кога да отидете за инсеминация.
Самата инсеминация се прави на стандартния АГ стол и отнема точно 2 минути. Вкарва се малък катетър и се пуска материала. Аз лично съм усещала съвсем лека единична болка, но не е страшно. Оставят ви да полежите 20тина минути и после си тръгвате и продължавате деня си както обикновено.
Правиха ли ви цветна снимка? Поликистозата  има негативно влияние върху качеството на яйцеклетките и е редно подготовката ви да е започнала месеци по-рано с оптимизиране на тегло, щитовидни хормони и витамини (д,б12, фолиева).
Не съм запозната с цените в Щерев, предполагам ги имат на сайта. Освен самата инсеминация ще има разходи по фоликуметрия (прегледите за следене на фоликула), изследване на хормони (евентуално), обработка на материала на партньора и медикаменти според случая ви. При мен тези неща варират между 700-800 лева на опит.

Благодаря ти за отговора. Не са ми правили все още цветна снимка. Щитовидните ми хормони са в норма, а от репродуктивните само тестостерона не е в норма (висок е).

В Щерев инсеминацията е 550лв като в нея се включват колкото прегледа са необходими, а парите се дължат чак след извършване на процедурата. Мен ме викаха 4 пъти. На 2ри ден за да се види дали няма задържан фоликул и да се почне стимулацията, на 10ти ден за да се види как е подействала стимулацията и колко доминантни фоликула има, на 12ден за преглед и изследване на LH и естрадиол и на 13 ден преди самата инсеминация също имах преглед.

Изследвания и лекарствата за стимулация, както и таймираща инжекция се плащат отделно, но при всеки може да са различни. Преди инсеминацията аз правих изследвания за вируси (хепатит, спин, сифилис) и изследване на нивата на хормони LH и Естрадиол. Тези изследвания в лабораторията на Щерев ми излязоха 142лв. Прави се и микробиология и цитонамазка ако нямаш актуални, аз имах и не съм правила. Мъжа ми също трябваше да пусне микробиология на еякулат и вирусология, тук не си спомням колко плати, но е било някъде около 160лв. Таймиращата инжекция, която закупувах от тяхната аптека преди да ми я сложат беше 50лв.

Благодаря ти, Smile.

# 443
  • Варна
Минавам да ми олекне...
Мина и 4-тата инсеминация с очудващо рано сравнение с предните пъти (този път на 10 и 12 ден ре-), този път на пред спукване фоликул и на реинсеминацията.
Първите 2 инсета бяха на неспукани, но в 14-15 ден, а 3 път беше на неспукан и реинсе на спукан(пак някъде 13-14 ден), но нищо не стана. Сега не знам какво се случи, но казаха, че за малко да изтървем момента, от къде реши пък този път да подранява овулацията не знам, но и те не ми отговориха...
Не се съгласиха с мен за стимулация... Казаха само, ако стигнем до ин витро, което не знам защо започна да ме ужасява, предвид че стъпвайки за сефте в кабинета заявих чинно искам ин витро и ми казаха да не се натискам.
Може би тогава куража е идвал от неосъзнаването на ситуацията, а сега колкото повече неуспехи, толкова повече страхове.
Та започна дългото чакане...
Този път вече си ми е страшничко, имам мъничка надежда, но не го усещам така позитивно колкото първите пъти.
Надявам се, да си остана в групичката, за да се похваля най-сетне и аз. Heart

# 444
Късмет и кураж 🤍 и моята четвърта инсеминция предстои във Вторник. Тази вечер сложихме Хореомона, атакуваме от сега, пък дано не стигаме до инвитро. И аз бях много смела в началото, сега ми е страшно, но каквото е писано ще стане. Вярвам безрезервно на доктор Ангелов и зная, че един ден ще държи нашето бебе в ръцете си ❤

# 445
Успех Sunny, стискам палци тази да е успешна и да се похвалиш скоро. Мен също ми предстои 4та...честно казано, си мислех, че ще ми се размине, но с неуспешните инсета, и мен започна да ме ужасява мисълта за инвитро. Все пак останала е малко вяра за четвъртата, така, че няма да се отказвам.
Dilyana успех и на теб, дано всичко е наред и в края на месеца се хвалим с положителен резултат.

# 446
На мен също ми предстои 4та.Реших да си дам малко почивка, да сваля някой килограм и юни или юли да я направим. Успех да чакащите резултати

# 447
Моника, щом можеш да си го позволиш, почини си. Виж какво още можеш да направиш, за да подобриш цялостния процес и после действай. Според мен така е по-правилно да се постъпи. Мислех и аз да направя почивка от 2-3 месеца, да пусна някои и следвания и да пия още добавки, но при мен годините са фактор и докторката каза никакво прекъсване. Искрено се надявам тази последната да е успешна, че инвитрото ме плаши.
Успех Flowers Four Leaf Clover

На мен също ми предстои 4та.Реших да си дам малко почивка, да сваля някой килограм и юни или юли да я направим. Успех да чакащите резултати

# 448
Момичета,
Някоя има ли отзиви за МЦ КИРМ Света Елисавета, обаче в Пловдив ? Някой да е ходил там и съответно да е правил инсеминации - отзиви или препоръки, ако има такива ?

🍀

# 449
Моята четвърта инсеминация приключи току що, сега голямото чакане предстои. Въоръжили сме се с позитивни мисли и нагласа, дано след две седмици всичко се увенчае с успех. Стискайте палци и късмет на всички чакащи 🍀

Общи условия

Активация на акаунт