Предстои ми инсеминация - тема 34

• 36 526
  • 815
  •   1
Отговори
# 420
Нас ни водят с неизяснен стерилитет и сме с лека стимулация.
Имам си супер редовен цикъл, доказана Ову и АМХ ми е 3,68, което мисля, че е ок.
За поликистоза са ми казвали някои АГ, но репродуктивния ни го отхвърля.
Не бих казала, че се повлиявам от тази стимулация, защото така или наче си правя по 1 Ф.
Само на първата процедура каза, че имам по един Ф от всяка страна, но на инсето каза, че е бил един и се е спукал...
Аз за това си мисля, че при трета или четв се сменя подхода и се минава на по-силна стимулация. Честно казано бих искала и може би ще го попитам при следващата. Станулов специално забелязах, че внимава от към лекарства и не предписва силни стимулации поне в началото, дори и Овитрела ми сместява, та не знам и сега дали ще иска.. Smirk

# 421
  • Варна
Имам си супер редовен цикъл, доказана Ову и АМХ ми е 3,68, което мисля, че е ок.
Еха, аз съм с 1,4 АМХ, може и за това да ме жалят...
Стимулацията по време на цикъл ли винаги се започва, че на мен ми казаха да отида след цикъла на преглед?

# 422
Трябва да си проверя записките кога ми е казвал да пия Фемара, но мисля, че се пада веднага след Ц или към последните дни и е точно 5 дни по схема от лекаря.

Скрит текст:
По пр ако прочетеш листовката на това лекарство може и да ти се изправи косата. Предписва се главно за рак на гърдата и подобни...та предполагам, че си ни щадят и по тази причина. АMX също си е от голямо значение. 

# 423
Стимулацията по време на цикъл ли винаги се започва, че на мен ми казаха да отида след цикъла на преглед?

Стимулация се започва на 2-3 ден от началото на цикъла, като мисля че важи за всички препарати.
Дали ще има стимулация и каква зависят от цялостното ви състояние и прогреса до момента.

# 424
Здравейте. Аз искам да попитам на някой дали му се е случвало да не се спука фоликул след стимулация? И неспукан фоликул и ЛУФ синдром едно и също ли е? Аз този месец бях с клостилбегит,като стана един голям фоликул и един малък. Като 5 дни след инсето бях при доктора да видим дали се е спукал. Оказа се,че имам едно ЖТ 29mm (ЛУФ синдром) и другия го нямаше като доктора каза, че имало течност,т.е. другият се е спукал. Не са ми изписвали нищо за спукване на фоликула.

# 425
При първото ми успешно инсе започнах Фемара на 10 ден от цикъла.Беше веднага след цветната снимка.

# 426
Като казвате веднага - същия месец ли( същия цикъл по скоро ?)

При първото ми успешно инсе започнах Фемара на 10 ден от цикъла.Беше веднага след цветната снимка.

# 427
Не мога да ти пиша, затова реших да го кача тук,за да видиш и да не помислиш, че не ти връщам 😁. Изписва ми това
Момичета , с наближаване на тестването , нещо съвсем ми се срина бойния дух (особено с тия прекалено ранни симптоми на пмс) . Започвам да си мисля , че мъжкият фактор е непреодолимо препятствие с инсе , освен в случаите , когато е толкова тежък , че е необходима донорска . И наливам от пусто в празно.  Имате ли мнение по въпроса

# 428
Като казвате веднага - същия месец ли( същия цикъл по скоро ?)

В същия месец.Хапчетата ги започнах още на другия ден след цветната снимка.

# 429
След ЦС не трябва ли да се изчака един цикъл и тогава да се подновят/започнат опитите

# 430
От опит и от това което чета, всеки лекар има собствено мнение за опитите след ЦС. Някои препоръчват инсе, други само естествени опити,  трети - пазене...

# 431
  • София
Sunny_Bun, Flowering, Nanii съжалявам за неуспехът, дано следвъщият път е успешният.
Mam_1 не се отчайвай, всичко се случва с причина.
Отчитам се и аз с моята трета - неуспешна. Имах някакво странно предчувствие в деня наинсеминацията и след това, че няма да е този път. След това се обнадеждих, но днес тотално се разочаровах като видях стойностите на ЧХГ.
Искренно вярвах, че ще успея с инсеминации. Не знам ще имам ли най-вече сили, а и финанси да мина сама през инвитро. Криво ми е и го мисля... Дали годините са основния проблем, всички останали показатели уж са ми наред?
Вие какви добавки приемате? Аз до момента пия Неофилик Мета, Pregnacare Conception и витамин D. Мисля да си купя CoQ10 и да изследвам отново витамин D, че беше много нисък. Незнам дали там е пролема или другаде. Ще говоря и с лекарката като отида на преглед.
Иначе при мен първата инсеминация беше на естествен цикъл. Втората стимулирана с Летрозол и Фостимон - 2 фоликула, третата само с Фостимон - 2 фоликула, но в деня на инсето беше един, така и не разбрах какво се случи с втория, но и не бях в настроение да питам.
Пътувам по 500км за прегледи, според вас дали оказва влияние и пътуването преди и след инсето?
П.П. Какво ви е мнението за донорите? В Щерев донорите са от Криос, но няма информация за подвижността. Смятам да попитам и за това като отида следващия път. Но който е поръчвал директно от Криос, каква е процедурата? За колко време пристигат и количеството, което изпращат за една инсеминация ли е?
Пробвай инофолик комби и ако искаш да си дадеш почивка - три месеца приемай DHEA без да правиш процедури. При мен сработи мн добре, а успешната ми инсеминация беше стимулирана с летрозол и мериоферт инжекции през ден, 4 пъти. Направих 2 ДФ.
Подвижността на донорите, налични в Щерев, можеш да провериш на сайта на Cryos с Ник неймите. За поръчка можеш да поръчаш за една или за две процедури, за две ти излиза по-евтина всяка. За колко време пристигат не знам. Първо трябва да проверят дали в България има вече родени 5 живи деца от този донор (по закон). Това отнема поне 2 седмици.
Аз си избрах донор от техните налични, проверих си го по Криос, беше разширен профил.
Не те съветвам да пътуваш в деня на процедурите. Вземи си ербиенби за три дни, да имаш ден преди и ден след в София, дай си пълна почивка в деня на процедурата и лежане. Оплождането става в следващите 24 часа. Аз в деня на моята успешна имах планиран прием, концерт и поне 4 часа висене права на крака. Отмених всичко, полежах си вкъщи, тоя ден умишлено не се къпах и изобщо не съжалявам, защото станаха нещата!

# 432
Много съжалявам за неуспешните процедури момичета. Искрено ви стискам палци следващите да са успешни.
И аз приемах неофолик комби и пикозитол.
За пътуването не знам дали влияе или не. Аз не съм си променяла начина на живот след процедурите - ходя по 12-13 километра на ден, ходих на работа това говоря още на следващия ден. Много зависи и от тялото и от натоварването.

# 433
Много ви благодаря, момичета! Вчера цял ден го мисля, май трябва да се успокоя да си дам почивка, да направя още малко изследвания и тогава да продължа. Като ми дойде МЦ ще запиша час при доц. Андреева да го обсъдя и с нея и ще го реша.

# 434
Здравейте, минавам да се запиша с 4 неуспешна инсеминация. Мисля да си дам почивка няколко месеца и след това да опитам още една инсеминация и после може би инвитро.
Малко сме в изходно положение и въпроси всякакви се въртят в главата ми.
Водят ни с мъжки фактор, но с добри показател, любимият въпрос, с който ме посрещаше лекарката е- защо и този път не е станало. А аз си мисля може ли при мен да има проблем и какъв, какви изследвания да си пусна, защото никога не дочаквах заветния 14 ден, за да си направя тест, все ми идваше по- рано (от порядъка на 10-12 ден ).

На всички Ви пожелавам много късмет и търпение.

Общи условия

Активация на акаунт