Предстои ми инсеминация - тема 34

• 37 596
  • 815
  •   1
Отговори
# 270
Момичета ,кое инсе има по голям шанс за успех,на спукани или не спукани фоликули  ?

# 271
Sway, аз имах придърпване и пробождане почти през цялото време и двата пъти. Не знам на какво се дължи, тъй като първия път не приемах прогестерон. Но като цяло си се чувствах добре, с изключение на голямо подуване втория път, което отдадох на прогестерона.
TukTam според мен няма точен отговор тук. Според мен на спукан е по-голям шанса, но по-добре някое от момичетата с успешно инсе да сподели.
Момичета при вас колко време след като спряхте прогестерона ви дойде? Лекарката каза, че ще ми дойде до 3 дни, днес е 5ти ден и нямам никакви симптоми, това нормално ли е? Приемах утрогестан вагинално и дуфастон. Не мисля, че съм бременна, твърде ниско беше ЧХГ на 15ти ден от инсето. Взех си домашен тест и ако не ми дойде утре или в неделя ще се тествам, но съм малко притеснена.

# 272
Аз се чувствам добре. Освен леките бодежи от време на време. Не мога да се сетя дали преди ги е имало. Т.е. без процедурите.
На мен ми дойде с един ден закъснение. Спрях го в четвъртък и в събота ми дойде, но аз приемах само дуфастон.
ТукТам, идея нямам в Надежда явно ги правят на спукани. Но тук четох, че има.момичета с не спукани такива. Може би зависи от причината, за самата инсеминация.

# 273
  • Варна
Аз се подложих на инсеминация във вторник тази седмица за първи път. Беше ни казано след процедурата вечерта да направим още веднъж секс, защото, колкото повече сперматозоиди, толкова по-добре. За съжаление днес съм с цистит и кръв в урината. Сега трябва да пия антибиотик и това изобщо не е благоприятно за развоя на инсеминацията. Просто исках да споделя моето разочарование и болка.
Също така искам да попитам има ли момичета, които имат същия проблем като мен след опитите за забременяване. Аз от три години съм с цистит и кръв в урината след опитите за забременяване. Не откриват бактерии нито при мен, нито при мъжа ми, но ми изписват всеки път антибиотик и проблема отшумява, и така до следващия път. Пробвала съм с всякакви препарати като Д/Маноза, Цистостоп, всякакви чайове и боровинки. Някой да е намерил решение на този проблем?
Имах такива неволи преди години не откриваха нищо в урината, докато ЛЛ не се усети и ме прати да изследвам във влагалищен секрет - уреаплазма и микоплазма (обичайно нямат симптоми, но при задълбочаване дават циститоподобни симптоми, при това доста по-болезнени). След като излязоха положителни, направихме антибиотичен курс и слава Богу отървах се.
Това, което ми казаха за тези бактерии е, че може да са толкова пагубни колкото хламидията. Това е нещо, което не включват в нормалните изследвания на микробиология, а са добавка...
Така, че те съветвам да провериш и ти пожелавам успех!

# 274
Sway, аз имах придърпване и пробождане почти през цялото време и двата пъти. Не знам на какво се дължи, тъй като първия път не приемах прогестерон. Но като цяло си се чувствах добре, с изключение на голямо подуване втория път, което отдадох на прогестерона.
TukTam според мен няма точен отговор тук. Според мен на спукан е по-голям шанса, но по-добре някое от момичетата с успешно инсе да сподели.
Момичета при вас колко време след като спряхте прогестерона ви дойде? Лекарката каза, че ще ми дойде до 3 дни, днес е 5ти ден и нямам никакви симптоми, това нормално ли е? Приемах утрогестан вагинално и дуфастон. Не мисля, че съм бременна, твърде ниско беше ЧХГ на 15ти ден от инсето. Взех си домашен тест и ако не ми дойде утре или в неделя ще се тествам, но съм малко притеснена.
При мен същото нещо се случва. Вече ми е 4ти ден от както спрях циклогестта и още не ми е дошъл цикъла. Моят тест също беше категорично отрицателен.. Чела съм из темите, че до 2 - 3 дни им идва на момичетата.

# 275
Лекарката каза, че до 3дни ще ми дойде и по-принцип съм точна, затова се притесних,  но ще изчакам още ден-два и ако не ще отида на лекар.

# 276
Момичета ,кое инсе има по голям шанс за успех,на спукани или не спукани фоликули  ?

ТукТам, след като проучих въпрос и говорих с една мацка, която прави инвитро процедури ти отговарям:

Преди спукване, защото животът на яйцеклетката е значително по-кратък. А мъжките оцелявали и до 10 дни в хубава среда,
И над 14 дни може да се случи по гореспоменатата причина, късна овулация се наричало това и трябвало са се обсъжда със следящ лекар, защото на прегледи изглеждало, че бебето се развива бавно, а то просто е късно закрепило се, защото те броят от ден 1 на кървене на предходно за зачеване.
Но има, които го правят и на спукани, най-вероятно с идеята да се застраховат, за да няма задържан.

# 277
Разбира се и това е правилно, но моята успешна е на спукан фоликул, както и повечето успешни инсемнинации при статистика в репродуктивната клиника, коята бях. Всеки си преценя сам, хубаво е да се опита и по двата начина, ако има неуспех при единия 😊 Успех ви желая и следя все още групата с очакване на повече положителни резултати! Стискам ви палци ❤

ТукТам, след като проучих въпрос и говорих с една мацка, която прави инвитро процедури ти отговарям:

Преди спукване, защото животът на яйцеклетката е значително по-кратък. А мъжките оцелявали и до 10 дни в хубава среда,
И над 14 дни може да се случи по гореспоменатата причина, късна овулация се наричало това и трябвало са се обсъжда със следящ лекар, защото на прегледи изглеждало, че бебето се развива бавно, а то просто е късно закрепило се, защото те броят от ден 1 на кървене на предходно за зачеване.
Но има, които го правят и на спукани, най-вероятно с идеята да се застраховат, за да няма задържан.

# 278
Момичета, добър вечер!

Някоя от вас чела ли е информация относно това колко време след таймиращата инжекция се пука фоликулът? Не успявам точно това да намеря в български сайтове, а и да са достоверни. 🙂

🍀

# 279
  • София
Cleopatria, това е индивидуално за всеки човек. Няма как да знаем за кого как е, до 48 часа май беше. Може при всяка процедура да е по различно време, все пак все месец е различен.
Аз винаги усещах овулацията си. И трите пъти беше на спукан фоликул. При мен беше още по-сложно, защото след прегледа за установяване дали е спукан, чаках 2 часа да размразят материала, защото сме с донор. Съответно винаги има шанс при размразяване материалът да не е ок и да се пропусне моментът. Те го обработват и след 2 часа ми правят процедурата. И третият път стана. Просто всичко е до късмет, както и да го мислим, и каквито и схеми да прилагаме, всичко е късмет, и много вяра. Доверието в лекаря, защото си знае работата. Аз лично никога не съм подлагала на съмнение нито компетентността на докторката, нито методите ѝ. Доверих ѝ се и съм благодарна за моето чудо. Пожелавам късмет на всички чакащи Heart и повече спокойствие.

# 280
kuche_98 и аз в такива съмнения изпаднах последния път, че бая се замотаха с размразяването и изобщо с часа ми беше мазало. Но първия път имах преглед директно с инсе. Не съм чакала изобщо. Ама не стана.
Мом ту бе, изобщо не казвам, че това което са. Ми казали е най-достоверно. Различни клиники различен метод на процедура.
Клеопатрия, при всеки е различно. На мен ми биха инжекцията в понеделник на обяд и усетих как се спукаха във вторник вечерта.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 06:25 от sway911029

# 281
Да, абсолютно всичко е късмет, съгласна съм 😊 Колкото и точни изчисления да има..., все едно, ако нямаме шанс.
Или пък, ако яйцеклетката не е качествена - а истината е, че при инсеминациите никой не знае яйцеклетката каква е: спермата се изследва, но овоцитът - не, и оттам се удря насляпо.
Овулацията и нарастването на фоликулите само по себе си не дава важната информация. Чак ако се стигне до инвитро/icsi и другите методи, може да се наблюдава процеса и причините за неуспех, така да се каже.
С една дума, Божа работа, както казахте и Вие.

Успех на всички 🍀

# 282
kuche_98 и аз в такива съмнения изпаднах последния път, че бая се замотаха с размразяването и изобщо с часа ми беше мазало. Но първия път имах преглед директно с инсе. Не съм чакала изобщо. Ама не стана.
Мом ту бе, изобщо не казвам, че това което са. Ми казали е най-достоверно. Различни клиники различен метод на процедура.
Клеопатрия, при всеки е различно. На мен ми биха инжекцията в понеделник на обяд и усетих как се спукаха във вторник вечерта.
Чела съм че след таймиращата инжекция овулацията настъпва от 24до 36 часа.При мен беше същата работа.Биха ми я около 14:00 часа и на другия ден около 23:00 се пукнаха .Усетих много силна болка ниско долу.Инсето беше на другия ден в 12:00 часа.Мисля си че доста закъсняхме.

# 283
Здравейте, днес ми е 10 ден от 3-тата инсеминация, и имам прицапване, началото на цикъла. Прави ми впечатление, че откакто почнах инсеминациите, декември месец, цикъла ми се размести на 26- 24- сега 20 дни. Преди беще точен като часовник- 28 дни. Възможно ли е, да е от Дуфастона, Прогестама и Овитрела, вече не знам, какво да си мисля.
Има ли запознати с ин витро по фонда, или каква му е цената, без фонд.

Благодаря

Пожелавам на всички късмет

# 284
Здравейте момичета, точно идвам от доктора. Моята втора процедура ще е в петък пак без таймираща.
Стимулацията ми беше отново с Фемара, но този път по 2 на ден и фоликула е само 1 - 17,5-18мм /9ти ден ми е/.
Не знам защо, но съм малко disappointed. Очаквах да са повече от 1. Първия път бях с по едно хапче на ден и каза, че са 2...
   Чакащите Ц дойде ли ви вече? Надявам се всичко да е наред!
    Относно инвитрото сирурно съм най-слабо информирания човек, но до колкото знам цената без фонта е около 6000лв в БГ, с фонд- финансиране до 5000лв /след 4 неуспешни инсеминации и минало известно време мисля, че може да се кандидатства при неизяснена причина, ако някой е по-запознат и аз ще се радвам да разкаже повече./

Успех на чакащите! Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт