Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 657
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Виж сега, и моето АГ каза за БХС в 11-12 гс, от МЦ Фемина ми казаха че е най-добре 13-та. После за втората фетална АГ искаше в 23 гс а от центъра - 21 гс. И двата пъти послушах центъра, там са специалистите по ФМ все пак. Макар че за БХС ми се стори малко късно де.

За третата се чудя доста, ама мъжа ми държи да направим, така че сигурно ще правя. Затова и не знам даже коя гс ще бъде, но вероятно около 30-31.

# 166
Аз си записах час за фетална на 9 Януари в Надежда.Тогава ще съм средата на 21 г.с.Казаха ми,че зависи от лекаря дали ще пусне таткото на прегледа или не,пък ще видим.Прочетох в постовете,че говорите за очен.Задължително ли се ходи или по желание?

# 167
Според мен е задължително, за да се знае как би раждала. Аз например имам отлепена ретина на едното око и е абсурд да напъвам.

# 168
Според мен ако си знаеш, че имаш някакъв проблем с очите и не е препоръчително да раждаш нормално, може съвсем спокойно да пропуснеш очния. А и като цяло ако ще раждаш секцио.
Моята следваща ФМ е на 19.01, когато ще съм в края на 22г.с.

# 169
Препоръчвам, ако носиш очила за късогледство, защото все още много АГ тогава натискат за секцио, а причина няма. Трябва да се огледат ретините, моите си бяха ок преди 4 години, но родих секцио по спешност така или иначе, сега пак ще ида, надявам се този път за нормално раждане.
Но ако ще се ражда секцио, не виждам нужда и аз.

# 170
Може би ще мина на очен,нищо не ми пречи.Не нося очила,досега не съм имала проблеми с очите ама знам ли.Последно май ходих за шофьорска книжка ама беше преди 10 години.Пък и ме изпитваха само на числата,дали ги виждам.За всеки случай не е лошо да се прегледам.

# 171
По принцип не е толкова важно дали носиш очила или не, колкото състоянието на ретината и налягането в очните дъна. Но щом не си била от 10 години много неща може да са се променили, включително да имаш нужда от очила и да не го осъзнаваш.

# 172
Наистина, ако не сте били скоро на очен, не мисля, че е излишно. Отлепената моя ретина по никакъв начин не я усещам. Нямах и идея от кога е така. Каза ми, че може да се оправи в лазер, но аз днес, утре и така си забременях. Не знам дали е удачно да правя тази интервенция по време на бременност.

# 173
Доста полезно! Аз съм си с късогледство и досега не са намирали някакъв друг проблем като отлепяне на ретините, но не знаех, че може да се използва като предпоставка за секцио. Явно ще трябва да си запиша час за преглед, защото ако всичко е наред, искам да родя естествено.

# 174
Аз ходих в РесБиоМед в София и ми направиха доста обстоен преглед. До сега нямам спомен толкова време да са отделили на очите ми. Едно, че ходих и два пъти. Първо ме гледат в нормално състояние, после с разширени зеници и след няколко дни пак, когато зениците са нормални за финално мнение. При разширяване на зениците сигурно 20 минути поне ми разглежда очните дъна, ретините и всичко, каквото се вижда.

Iffsy, отлепена ретина си е предпоставка за секцио. Не е удачно и да носиш тежко. Не знам обаче, дали ако е отлепена, можеш да я закрепиш с лазар и все пак да родиш естествено. Не съм лекар, но ми се струва неудачен такъв вариант.

# 175
Днес бях на ФМ  бебчо е 282 гр, 19г.с - всичко е супер през целия преглед ръцете му бяха в устата явно ще е голям гладник.Само има повишен индекс на маточната артерия доцентката каза да не пия нищо за сега но иска да ме види след 8 седмици като съм в 26 г.с.Дано всичко е ок, но ще има да го мисля.

# 176
Днес бях на ФМ  бебчо е 282 гр, 19г.с - всичко е супер през целия преглед ръцете му бяха в устата явно ще е голям гладник.Само има повишен индекс на маточната артерия доцентката каза да не пия нищо за сега но иска да ме види след 8 седмици като съм в 26 г.с.Дано всичко е ок, но ще има да го мисля.
И аз ще го мисля до 24 януари. Днес бях на феталната морфология, моето е 309 гр., с него всичко е наред, не успяхме да снимат защото се беше скрил. При мен пък плацентата нещо не е ок. Някакви ехогенни зони, трябва да се следи и се изплаших отново... Контракции, които не усещам не ме боли нищо, каза че съм се претоварила, вика ме след 4 седмици, запазих за 24 януари. Сега съм и аз една омърлушена, притеснена.. каза че не е нещо много нормално, но не е и първото такова което вижда. Надявам се всичко да е наред..

# 177
Mkyrova, дано всичко да е наред! Опитай се да почиваш повече заради контракциите. Аз също имам, когато се натоваря повече от обикновено.

Има ли някоя от вас, която от сега знае, че ще ражда секцио?

# 178
И аз ще го мисля до 24 януари. Днес бях на феталната морфология, моето е 309 гр., с него всичко е наред, не успяхме да снимат защото се беше скрил. При мен пък плацентата нещо не е ок. Някакви ехогенни зони, трябва да се следи и се изплаших отново... Контракции, които не усещам не ме боли нищо, каза че съм се претоварила, вика ме след 4 седмици, запазих за 24 януари. Сега съм и аз една омърлушена, притеснена.. каза че не е нещо много нормално, но не е и първото такова което вижда. Надявам се всичко да е наред..
Стискам палци всичко да е наред Heart

# 179
Mkyrova, дано всичко да е наред! Опитай се да почиваш повече заради контракциите. Аз също имам, когато се натоваря повече от обикновено.

Има ли някоя от вас, която от сега знае, че ще ражда секцио?

Аз не на 100%, но подозирам, заради очите. А и честно да си кажа съм бъзла и нямам никакъв праг на болка, та може би е по-добре за мен.

Общи условия

Активация на акаунт