Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 520
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
G.H. В болницата мазаха първото ми дете с Хип и само дето не ѝ падна кожата.

pauly Абсолютно! Майка ми претопли малката и 1 месец лекувахме обрива.

Имаше нещо с терморегулацията на бебетата, че се развива по-късно и е много по-лесно да го претоплиш отколкото да го простудиш.

По повод козметиката, има едно приложение INCI, в което са оценени почти всички възможни козметични продукти, пасти за зъби и др., по чистота и безопасност на съставките.

Eleyn Подкрепям за столчетата да се взимат по отделните възрастови групи, а не комбинирани.
mad_hatter И аз си спя с тях от ден 1на спалнята, но има едни философии как може да го смачкаш, да го удариш и т.н. (което никога не се е случвало), затова избягвам да споделям подобна информация или да съветвам.
Докато бебето е в кошче, всеки път го вадя с него, после като тръгваме го слагам от вкъщи и така в колата. И да- изофикса си е удобство. Само не разбрах какво ще прави на предната седалка 🤔 Освен, че ми се струва крайно опасно, не е ли незаконно?

# 481
Аз се надявам да отидем в Гърция в края на септември живот и здраве. Ходихме през юни и септември и беше пълно с много малки бебета, на първа линия е, има алейки за разходка, струва ми се подходящо. Иска ми се от малко да го научим да пътува с нас, защото не ми се иска 2/3 години да не можем да отидем никъде. Тази година пропуснах едни ски в Италия през декември, сега през януари се замислям да отидем в Автрия, ще го обсъдя с АГ.

# 482
LucyFord в болницата където бях използваха A Derma и бях доволна.

Не ме притеснява това за терморегулацията все пак ще се съобразяваме с това къде кога излизаме.
Нашето дете също спи до нас в началото беше в креватче некст то ми сега още е тук това но той спи между нас и когато се роди малкото ще използва креватчето, аз също съм чувала страшни неща от сорта на(как може да си толкова безотговорна че да сложиш детето при вас, ами ако го ударите и т.н. )

# 483
  • София
И нашето спи при нас доста често. Някъде на 3-4 месеца беше като се престраших да я взема в леглото ни. Оттогава спя повече като време, но определено по-неудобно, особено сега като заема повече място. Всъщност откакто я отбих повечето време си е в нейното легло, но все пак още се случва да попадне и при нас, особено ако е болна. Ще се опитам обаче да я отделя окончателно от нас в близкия месец, че иначе ще е ад с новото бебе и с нея в леглото.

# 484
Аз още не съм започнала с покупките, но набелязвам от интернет.

А ползвате ли възглавница за бременни, аз за момента спя с обикновена възглавница между бедрата, но започна да ме боли гърба докато спя, нещо явно не спя в удобна поза и се чудех възглавница за бременни дали би ми помогнала?

# 485
  • Пловдив
Засега си мисля да отидем на едно море края на август, баткото си го чака с нетърпение. За претопляне - не ме притеснява, реално в Пловдив е по-голям шансът да го прегрея 😀
Ясно ми е, че висене по цял ден на плажа за мен и бебето няма да има, но пък да не е съвсем без хич. Остава да се надявам на едно сговорчиво бебе 🤞

# 486
  • Варна
2019 родих в София, тогава там живеех. Сега съм във Варна и тук нямам лични наблюдения за аг или дори болница за раждане и затова много ме е страх къде ще попадна и какво ще се случи.
По темата за моренце аз смятам да не се лишава нито от плаж, нито от пътешествия с бебко Simple Smile то в началото е най-лесно!!! Даже тези дни с приятели си коментирахме за един all inclusive в Турция през септември 😄 ами така де, той живота си продължава Wink

# 487
И ние няма да ходим на плаж,въпреки че живеем там ....догодина ще е 😁

# 488
Зоя, и аз си правех планове за деца с малка разлика,ама цикъла ми се възстанови година и 3 месеца след раждането, а тогава се наложи да се изнесем и да правим ремонт на сегашното ни жилище, та отложихме второто. Всичко се случва. Не се настройвай предварително. Наистина слагаш тигана, а рибата още си плува.
На 100% съм съгласна, всичко се случва. Мъжа ми и той ми каза, че не ме слуша главата отсега да ги мисля тия неща. Рационалната част от мозъка ми го осъзнава това, но като цяло си падам малко over thinker, а сега бременна още повече. 😆

Страшно полезна информация споделяте, голямо благодаря! Определено ще обърнем най-сериозно внимание на кошчето/столчето, както и матрака на бебето.

Като споменахте за морето, какво ви е мнението за по-голямата надморска височина? Нашето семейство си имаме традиция всяко лято август месец да се качваме до язовир Белмекен за няколко дни (1900 надм. вис.), но се опасявам, че бебето ще е още прекалено малко тази година.

# 489
  • Пловдив
Zoya, мисля, че идва високо чак там. Препоръките са до 1500 м, на места даже срещах и 1300 м ако не се лъжа. Така че може би просто да помислите за някъде по-ниско ако все пак ви се ходи на планина.

И знаеш - много внимание със слънцето, че там лесно се изгаря. Новородените като цяло не е хубаво да използват слънцезащита (освен нали UV защита на сенници, чадъри и тн). След това се препоръчва да е минерална, но доколкото си спомням като купувах за първи път дори тя се водеше 6м+.

# 490
Море най-вероятно ще пропуснем. Не сме мислили толкова напред. Grinning А и много зависи от бебето, дали е спокойно, ревливо и т.н.

# 491
Здравейте, момичета. Грипа и мен не ме подмина за съжаление и от вчера съм с хрема, кихане и кашлица...Може ли да споделите вие какво приемахте и какво е позволено на този етап, понеже тази тема е доста назад в разговора и бихте ме улеснили ако ми отговорите тук...

# 492
И аз от Коледа съм така, детето и то от няколко дни, аз пия биозин мама, хапвам мед, пия черна ряпа мед, смуча лукчета и гледам да почивам повече.

# 493
На мен ми бяха предписали биозин мама за имунитет, тантум верде за деца, тонзилотрен.

# 494
  • Пловдив
esmer22, установено ли е с тест, че всъщност е грип? При грип най-ефективно е Тамифлу, но нямам представа дали е разрешен при бременност (бих препоръчала да се консултираш с АГ ако е такъв случая).

Ако не е установено, то бих третирала като вирус - АГ ми препоръча Авирон при първи симптоми (най-добре първите 24 часа, схемата на прием е в листовката) + Имунолактон/Биозин мама, които аз си пия и превантивно. Температуропонижаващо - парацетамол, всичко останало на основата на ибупрофен не е ОК при бременност. За гърло - чай с мед и лимон, има и  някакъв бабешки лек със сода (не съм го пробвала), от аптеката АГ  ми е препоръчала Фитолор с прополис. За носа - изотоничен разтвор, Синулан форте. Ксилометазолинови не се препоръчват освен ако не е крайно наложително (и дори тогава в ниската дозировка за деца).
Повече почивка, течности, витаминозна храна.

Между Коледа и Нова година и мен ме докопа градински вирус от детето, при него протече с хрема, лека кашлица и 2 вечери с лека температура. При мен обаче се прояви с конюктивит, с който още се боря...

Общи условия

Активация на акаунт