Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 34 022
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Mims1900 Обездвижен ли си от кръста надолу при епидуралната? Бях останала с друго впечатление...

# 616
Аз доколкото разбирам спиналната само се поставя като епидуралната, а не че ефекта на изтръпване е същия. Нали би трябвало все пак да напъва жената? 🤔

# 617
Аз имах главоболие,чак врата ме болеше може би от възглавницата и трудно се изправих нямах сили може би ниско кръвно,но бавно по малко,по малко  станах няма как нали трябва до тоалетна поне да се ходи

# 618
  • Пловдив
На мен първото ми раждане беше с епидурална, обездвижване съм нямала. Може би зависи и от дозата, знам ли…
Почти нищо не усетих при поставянето, единственото трудно ми беше да седя неподвижна, защото си имах стабилни контракции заради окситоцина.

След това съм си се движела без проблем, скачах си на топка докато чакахме пълно разкритие, отидох си на самоход от предродилна до родилна зала. После малко ми беше трудно ставането заради кръвозагубата, виеше ми се свят, но вечерта вече бях Ок (раждането ми беше в 10 сутринта).

# 619
Mims1900 Обездвижен ли си от кръста надолу при епидуралната? Бях останала с друго впечатление...
Възможно е ,всяка жена и организъм са различни.Аз не съм раждала още и не знам от собствен опит с този вид упойки ,и мога да кажа от другите жени и практиката ми,това ,което съм учила и работила.Възможно е жената ,няколко часа след това ,да не чувства долната половина на тялото си.И все пак говорим за часове ,това е преходно.Поне е важно да се намали болката.Зависи от много неща ,и от самата жена, от дозата и вида на медикаментите
Аз доколкото разбирам спиналната само се поставя като епидуралната, а не че ефекта на изтръпване е същия. Нали би трябвало все пак да напъва жената? 🤔
Спинална се прави при секцио. Жената напъва при нормалното раждане. При нормално раждане се прави най-често епидурална аналгезия. И все пак при епидуралната има шанс да промени възможността за напъване, лекар преценя кога и дали ще се слага упойка, и според конкретната акушерска ситуация. Не трябва да се избързва с нея, ако прекалено рано е поставена, може и да забави родовия процес и да удължи раждането . Има и други начини на обезболяване на нормалното раждане, например т. нар. Локо-Регионални техники, бях ги описала по-горе.Пудендален блок и Парацервикален., но за епидуралната, се говори като златен стандарт в акушерското обезболяване.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 16:04 от Mims1900

# 620
Аз този път ще дам всичко от себе си да родя нормално, спокойно и без страх,с подкрепата на мъжа ми.  Има дихателни практики, йога, упражнения, техники, с които се подготвям. Искам отложено клампиране, искам бебето да остане при мен, да не ми го взимат. Въпреки, че и след двете цезарови ходех на 4-ия час и не съм имала усложнения, предпочитам този път да не ме режат.

LucyFord, пожелавам ти го! Simple Smile Аз също искам всичко изброено и много се надявам нещата да се наредят така, че да успея да родя естествено и възможно най-много от желанията ми да са изпълнят. Затова и напоследък доста се колебая къде да е раждането и ставам нерешителна. След 9 години в чужбина все още свиквам с реалността  в българските болници и нямам много познати, раждали в София, от които да черпя информация. Така че всички мнения тук са ми супер полезни.

Ти избрала ли си вече къде да родиш?

# 621
За дрешките зависи от бебето, моето не е връщало или повръщали кърма и реално с едни дрешки си изкарваше по цял ден, не мърдат, не лазят, не се цапат. 5-6 от вид(панталонче, къс, дълъг ръкав) съм имала, дебели дрешки не съм ползвала, нищо че беше хладен април 12-15 градуса, само по-плътна пелена(одеалце). Ползвах от педиатърката някаква схема за обличане, но съм я забравила с точност 😅😅😅. Беше нещо от сорта под 20г къс, дълъг, чорапи, панталон, под 25 дълъг, панталон, чорапи и после само къс ръкав. Шапка под 15 г.
Катетъра не е нещо страшно, въпреки че първият път ми го сложиха преди упойката пак не беше неприятно, по-болезнено беше как не дезинфекцираха около уретрата...
И аз не излизам много леко от пълна упойка, но след 5-6 часа бях топ. Първият път обаче имам ужасни спомени от тръбата колко бях жадна, а не можех да пия вода и само ми се кашляше, от което ме болеше корема. Вторият път пък ми се възпали гърлото 🙄🙄🙄
Иначе и двата пъти бях готова към 6 час за раздвижване, но след секцио в Надежда винаги раздвижват чак на другия ден. За по-бързо отделяне на газове мога да препоръчам дъвчене на дъвка, това за съжаление го знаех чак за втората операция и първият път седях гладна 48 часа и накрая свещички 😅.

# 622
Iffsy Благодаря много! И аз на теб ти стискам палци за красиво раждане, от което да имаш прекрасни спомени и никакъв страх!

Тъй като имам 2 цезарови (не по мое желание) съм се насочила към св.Лазар и по-конкретно екипа "Ла Вита Нова"- д-р Паликов и Олга Дукат. Просто в БГ почти няма други, които да поемат VBA2C (vaginal birth after 2 cesarian sections) и да предоставят спокойна атмосфера и отношение близки до домашните. Имат търпението и знанието да дадат възможност на нещата да се случат естествено доколкото разбира се го позволява ситуацията и е безопасно за бебето и майката. Малко ме притеснява това, че нивото на неонатология е по-ниско, но все пак се надявам да няма нужда този път както предния. А и болниците с високо ниво не ме устройват като условия изобщо.

Олга има издадена книга, провежда и курсове. Ето линк към тяхната страница във ФБ:

https://www.facebook.com/olga.dukat

Има и друга акушерска практика- "Зебрите", която работи в МБАЛ "Св.София" и се твърди, че и те се доближават и се стараят да предоставят максимално естествен процес, но усещм, че не са моите хора просто. Бях на един техен уебинар, имам отзиви и на познати също и въпреки, че се следя при лекар в тази болница, не бих ги избрала.

# 623

Аз от снощи вдигам много високо кръвно..180 на 100,160 на 100,пулса ми е  висок 110.Притеснявам се да не развивам Прееклампсия ,снощи бях в спешното в Сърбия ,нищо не ми казаха конкретно ,казаха да следя за това усложнение.Към 23 седмица съм и точно сега може да започне да се развива този проблем... Много ми е тревожно за бебето си се притеснявам ...

# 624
Ох, Mims1900, имаш силно стиснати палци от мен да не се окаже прееклампсия и да се кротва кръвното по-скоро.

# 625
Стискам палци, да е нещо временно и да се нормализира. Наблюдавай се и ако видиш, че нещата не се променят отиди пак на лекар. Междувременно гледай да се разсейваш колкото можеш, макар че знам, че е много трудно. Горе главата и не се тревожи Simple Smile

# 626
Mims 1900 стискам ти палци всичко да мине добре!

Има ли вече решили със сигурност къде ще раждат? Аз за сега съм се насочила към Надежда, има ли други за там може и да се засечем даже Simple Smile

# 627
Аз мисля, че ще съм в Щерев. Там се следя и може би ще ми бъде по-спокойно на място и с екип, които вече познавам. Разбира се все още има време и може нещо друго да ми хрумне, но се съмнявам.

# 628
И аз съм решила къде и как, но съм в Бургас 😊

Мими, стискам силно палци всичко да е наред и да се окаже нещо временно ❤️

# 629
Благодаря ви ,дано се нормализира. 🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт