Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 924
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Без да искам да стряскам никого, но за съжаление не е само по-ранното раждане фактор за евентуален проблем (това във връзка с наличието на неонатология от 1во ниво). Ако тоновете се губят без да има преносване и ясна причина, също има вероятност детето да е в дистрес (честа причина са вътреутробни инфекции, които не се хващат лесно) и после да има нужда от специализирани грижи. Разбира се не е задължително. Казвам го от личен опит. Аз родих в болница, в която няма неонатология и с линейка взеха дъщеря ми в Токуда. Мога да кажа само суперлативи за персонала там (към 2018-та валидни, държа да подчертая) както като професионализъм, така и като и като лично отношение.

Подкрепям със собствен опит тук. Аз преносих, бебето не е имало проблем с тоновете и с каквото и да е по време на бременността и на раждането. И все пак се наложи да бъде транспортирана в Токуда. И се оказа, че има някаква инфекция, така и не разбрах с води ли се е нагълтала или нещо друго... Сега нищо ѝ няма, но тогава бях много стресирана. Това е причината да се чудех за тая бременност дали да не раждам в Надежда. Нали е най-високо ниво на неонатология. Токуда ми е твърде скъпа да раждам там, в Майчин дом само лоши отзиви имам за отношението към родилката. Остава Надежда. Но нещо ме спира за там. Имам време го помисля.

Ох, дано няма проблеми наистина при никоя мама. Дано е всичко наред. Така е, при всеки може да се случи и наложи за нещо по много причини. Не го мислете изобщо това, смисъл да се притеснявате, за да не вредите на бебетата излишно, но изберете място, където наистина имат добро неонатологично. Отношението честно казано е много важно към жените ,факт е, много хора са вече изнервени, а не сме виновни с нищо, обаче не ми пука, ако пък зависи здравето на детето ми дали ще ме гледат на криво. Само да ни гледат адекватно и да минава всичко нормално искам. 🙏Естествено не бих допуснала някой да ми говори нагло и обижда, ако няма причина. Не съм виновна, че има много работа. И те трябва да се поставят на наше и ние на тяхно място.Според мен, няма какво толкова да делим с тях, мълча си, правят ми назначенията, каквото има, по мен, грижи по бебчо и така.Като има нещо ще питам, ще помоля, трябва да ми окажат съдействие,никой няма да ти откаже.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 00:54 от Mims1900

# 646
Eleyn  И при мен така и не стана ясно каква е тая инфекция,защото нито в моите, нито в нейните изследвания нещо говореше за такава, а детето беше интубирано 2 дни, седя общо 9. Ти къде ражда?

Mims1900 Как си днес?

# 647
Аз вече съм записана в болница, тук трябва едва ли не още преди зачеването вече да си пуснеш запитване. Надявам се съм направила правилен избор, за мен е важно отношението да е човешко и хигиената и условията да са на ниво. Чувала съм хорър истории и по двете теми от бг болници, даже и частни и се надявам тук да не е така.

# 648
Стискам палци на всички ни да минат безпроблемно ражданията Hands V

Малко отклонявам темата, но може да е полезно на някой.
Ако сте в търсене на хубави дрехи за бременни, препоръчвам soon mama. Тъкмо си получих поръчката и съм страшно доволна. Размерите си отговарят на таблицата им в сайта, материите са хубави, удобни.
Особено пижамата от две части която си поръчах е Heart материята е много мека, удобна и за кърмене, и най-вече добре изглеждаща. Повечето пижами (анцузи/блузи) за кърмене са ми ужасно грозни лично на мен.
Пазарджишка фирма са, произведени тук, не са от най-евтините, но си залужават според мен.

# 649
Защо никой не споменава Тина Киркова в София 😁 Живот и здраве аз пак ще раждам там. Едно време преди 35 гс не израждаха и за малко да ме пратят в Майчин дом, бях в 34гс. Добре се грижиха за детето, беше три дни в кувьоз. Честно казано имаше и доста бебета, родени близо до термин, в кувьози или в неонатология. Не се плашете, но просто имайте едно наум при избор на болницата. За 5-7 дни условията се преживяват.

Добавям за Soon mama - и аз съм много доволна от тях, поръчах си две рокли декември месец. Отговарят си на номерата и са много красиви.

# 650
Дали Soon Mama имат физически магазин в София. На мен ми е толкова трудно с размерите небременна, пък какво остава бременна 😃
За Тина Киркова няма може би толкова желаещи, защото от малцинствата ходят много там. Бях на първия си преглед там и беше пълно с нашите сестри от махалата. Макар, че видях тогава Наско от Мело тв мания, мисля че точно му се роди детенцето. Иначе първия етаж изглежда прилично оправен. Не знам как са стаите и баните.

# 651
Ходила съм на отворени врати и не е моето място. Досега в държавна болница нищо добро не съм видяла. Лично мнение ✌️. Знам, че и в частните има гнили ябълки, просто там повече има шанс да подбереш някой, който да е пеофесионалист в работата си и да не ти остави емоционална травма за цял живот, защото са доста по-добре заплатени. Имам опит с "великия" д-р Киров в Тина Киркова и не ни се получи спойката добре че се върнах в частната болница. Те си имат програма и ти какво искаш си е твой проблем. В държави на 2 часа със самолет има напълно легална опция да родиш в дома си в басейн с медицински екип и подготвена линейка за всеки случай, тук ще им се моля да ми дадат собственото ми бебе, ще му бутат АМ и ще им се обяснявам защо не давам да го бодат с какво ли не в първите часове от живота му. На всичкото отгоре си и плащам за екипа, тогава беше 1000лв, сега не знам колко е.

# 652
Дали Soon Mama имат физически магазин в София. На мен ми е толкова трудно с размерите небременна, пък какво остава бременна 😃
За Тина Киркова няма може би толкова желаещи, защото от малцинствата ходят много там. Бях на първия си преглед там и беше пълно с нашите сестри от махалата. Макар, че видях тогава Наско от Мело тв мания, мисля че точно му се роди детенцето. Иначе първия етаж изглежда прилично оправен. Не знам как са стаите и баните.
То от тях навсякъде има. Аз съм раждала в Тина Киркова първото си дете преди 6 години. Мога да кажа, че бях отделена с още 2 момичета от циганите. Явно си имат едно на ум с тях. Аз бях много доволна от всичко като цяло освен трудното раждане. Сега на мен проблема ми е, че доктора при който се следя изражда в майчин дом, а аз не искам да раждам там. Ще го изкоментирам с него, но определено държа да раждам в Тина Киркова. Някоя има ли идея какво трябва да се случи? Плаши ме да отида там без избор на екип и да раждам при дежурния, все си мисля че никой няма да ми обръща внимание, защото не е следена бременността там. Ако някоя знае нещо, ще бъда благодарна.

# 653

Мисля че нямат физически магазини за жалост. И аз трудно уцелвам размери, но с таблицата им на 4 от 4 цеща поръчани съм успяла. Реално се мери ханша под корема, защото корема е в еластичната част от дрехите.
Четох, че и с връщането са коректни и става лесно.

# 654
Аз се следя в Тина Киркова, първото ми следене и раждане беше там, живот и здраве и второто ще е при тях.
Аз пък ромки не съм засичала при сегашните консултации, само една която беше с дъщеря си, май искаха да правят аборт на щерката, беше на 11г, но ги отпратиха.
При първото раждане бях в стая 2-ка, и в стаята с която деляхме WC и баня, си бяха нормални момичета българки. Стаите са ремонтирани, не е 5* хотел, но не са и ония ужаси, които дават по ТВ, прилично изглеждащи са.
При секцио първия ден си в реанимация, тогава хич не ти е до обстановка, на 5-ти те изписват преди обяд, и реално ти остават едни 3-дни, в които се чудиш кое как с бебето. Аз на 3-тия ден, бях вързана за помпата за кърма (моята беше ръчна и нямаше полза никаква от нея), която се намира 2 етажа надолу. Ако бях в самостоятелна стая нямаше да знам, сестрата минавала ли е, не е ли, а и как щях да разнасям бебето с мен, оставях си го спящо при "съквартирантката" ....

# 655
Аз идвам с една питанка за движенията на бебетата. Моето не е спряло да шава от един час насам, трябва ли да ме притеснява това? Знам, че се следи за намаляне на честотата на движенията, но за учестяване нищо не съм чувала. За пръв път се случва.

Относно раждането, аз съм от Пловдив и съм се спряла на Селена, чувам добри отзиви за Д-р Ставрев, та засега май към него клоня.

# 656
Аз се следя в Тина Киркова, първото ми следене и раждане беше там, живот и здраве и второто ще е при тях.
Аз пък ромки не съм засичала при сегашните консултации, само една която беше с дъщеря си, май искаха да правят аборт на щерката, беше на 11г, но ги отпратиха.
При първото раждане бях в стая 2-ка, и в стаята с която деляхме WC и баня, си бяха нормални момичета българки. Стаите са ремонтирани, не е 5* хотел, но не са и ония ужаси, които дават по ТВ, прилично изглеждащи са.
При секцио първия ден си в реанимация, тогава хич не ти е до обстановка, на 5-ти те изписват преди обяд, и реално ти остават едни 3-дни, в които се чудиш кое как с бебето. Аз на 3-тия ден, бях вързана за помпата за кърма (моята беше ръчна и нямаше полза никаква от нея), която се намира 2 етажа надолу. Ако бях в самостоятелна стая нямаше да знам, сестрата минавала ли е, не е ли, а и как щях да разнасям бебето с мен, оставях си го спящо при "съквартирантката" ....

При кой доктор си?
По принцип ромките ги слагат на втория етаж, горе на петия, където са вип стаите няма. И винаги са отделени. Във всяка една държавна болница е пълно, няма ги само в частните. Отделението е много прилично изглеждащо, неонатологията им е добра. Отношението също е прекрасно, миналия месец бях в Патология, не мога да се оплача. Аз се цедих и му даваха кърмата, не са го тъпкали с АМ в никакъв случай. След кувьоза директно започна да суче.

# 657
  • София
Eleyn  И при мен така и не стана ясно каква е тая инфекция,защото нито в моите, нито в нейните изследвания нещо говореше за такава, а детето беше интубирано 2 дни, седя общо 9. Ти къде ражда?

Раждах във Вита. Доволна съм от условия и от всичко. Само храната не ми стигаше съвсем, но след раждането изпитвах вълчи глад.
Всъщност до голяма степен храната и банята са причините да искам в частна болница да раждам. В Шейново като лежах в патологична, храната беше крайно недостатъчна и карах мъжа ми да ми носи в болницата. Има хлебарки там (макар да знам че на етажа на родилките не е така) и не ми беше приятно сутрин да следя в чашата ми и по приборите ми дали ще се появи хлебарка. Не съм гнуслива, издържах го без проблем, ама при положение че те карат да си носиш всичко (списъка за родилното в държавните болници е бая дълъг) и че ако решиш да ползваш самостоятелна или ВИП стая и избор на екип дори, цената става близка до частните... Нещо не виждам много смисъл да ида в държавна.
А за банята - важно ми е да е към стаята, а не обща за етажа, защото наистина ще ми е гадно да оставя бебето само за по-дълго, а и да следя кога идват лекарите, неонатолозите и т.н. за да не изпусна нещо, което имат да кажат.

Относно Вита, според мен неонатолозите там реагираха много адекватно - като видяха, че има проблем, с който не могат да се справят веднага ме помолиха за позволение да транспортират бебето в Токуда. Извикаха ме да присъствам на предаването на детето и бяха изключително човечни и мили. А в Токуда звъняха всеки ден да дадат информация за детето, пращаха ми снимки по вайбър дори.
Забележката ми към Вита е в подкрепата на кърменето - не я забелязах особено. Но пък и малката я преместиха в Токуда точно ден след раждането.

В момента се следя в МБАЛ Св София, но съм в дилема дали да раждам там или да се върна във Вита. Имам само един отзив от там, а ми се искаше от повече приятелки и познати, или поне от форума, но пресни мнения не виждам.

# 658
То от тях навсякъде има. Аз съм раждала в Тина Киркова първото си дете преди 6 години. Мога да кажа, че бях отделена с още 2 момичета от циганите. Явно си имат едно на ум с тях. Аз бях много доволна от всичко като цяло освен трудното раждане. Сега на мен проблема ми е, че доктора при който се следя изражда в майчин дом, а аз не искам да раждам там. Ще го изкоментирам с него, но определено държа да раждам в Тина Киркова. Някоя има ли идея какво трябва да се случи? Плаши ме да отида там без избор на екип и да раждам при дежурния, все си мисля че никой няма да ми обръща внимание, защото не е следена бременността там. Ако някоя знае нещо, ще бъда благодарна.

Със сигурност в частните ги няма, защото най-малко им е скъпо. Даже като бях в Тина Киркова една ромка се обясняваше, че тъкмо си е платила здравните и искаше да я прегледат. Предполагам, че ги отделят от нас, но да кажем има някакъв шанс да се паднеш с някоя в стая, ако в някакъв момент няма свободни легла. Но ме съмнява чак толкова. Със сигурност има добри лекари. Много известни хора също раждат в държавни болници, въпреки че могат да си позволят и частни. Въпрос на избор и доверие към болницата и следящия те лекар.

# 659
Моя приятелка ражда в Тина Киркова и освен, че държаха бебето 5 дни вместо 3, не искаха да ѝ го дават след раждането, защото е родила вечерта и ходи да им се моли и въпреки всичко чак на сутринта го получи.
Но там е нейния АГ и ако я питаш пак ще ражда там. 🤷🏻‍♀️
Около мен от държавните болници май са най-доволни от Шейново.
А в майчин дом, май наскоро ремонтираха и самостоятелния етаж, където дори и прегледите на бебето са в твое присъствие.
Аз съм доволна и от дрехите на mamalicious, поръчах много добре намалени от камеранс. Може да пробвам нещо за кърмене на soon mama, предният път ползвах от hm блузи и рокли за кърмене, сутиен за кърмене така и не го ползвах по предназначение, хич не ми беше удобно да го разкопчавам и закопчавам и само местех чашката под гърдата 😂
Днес минах на втора фетална, даже и баткото дойде да види бебето. Всички е перфектно, даже и шийката изглежда много добре. Пак се наложи да се разхождам, за да си покаже сърцето. Михова се оплака, че цял ден бебетата ги праща на разходка 😂.
Записах час за 29 февруари за късна фетална в 30г.с.
Вече всички роднини знаят и сестрите ми залагат дали ще е овен или теле. Аз им казах, че ще се роди накрая на 21 април, за да се чуди всяка година овен или телец е 😂

Общи условия

Активация на акаунт