АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Варненска клюкарка
Марги, третата т.н. кралица е Ким Те Хи по мъж мадам батко Рейн и майка на двете му деца, според официални данни, дама с IQ 144. Нея често я споменават в ТГ като еталон за стил и красота - на рекламен постер я показаха лепната на една автобусна спирка, споменаха и русалката Чон Джи Хье като едно от гаджетата на Оска. Само Сонг Хье Кьо подминаха от прочутите 3 дами национални  любимки. Защо ли, точно нея пропуснаха, да отбележат 😜😂

ПП Ах  каква си, сега ще ме изяде любопитството. Не ми пука за Ча първи, ама за клюката ми е интересно.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 22:40 от Беллора

# 106
Честито Рождество Христово!
Бъдете здрави вие и всички които обичате! Бъдете горещи от обичта, която излъчвате и получавате! Бъдете удовлетворени и от работата и от нещата които правите за удоволствие! Прекарвайте повече време с хората които обичате и бъдете щастливи в тези мигове на душевен уют, който създавате заедно!
https://youtu.be/Ycj7q5IKMP8?si=kjHjvRYzesjoAybU
https://youtu.be/815S3-tuc38?si=lXv_WPhH5KWnkvf0
https://youtu.be/NT5kan_ofOg?si=HV8UqsFDQTuH6eJo
https://youtu.be/nSH5q678h-s?si=LtT4g3bsMz5rKwMZ
https://youtu.be/oQYNw1tnbSk?si=U4TF3MRCqVkWQDZ6
https://youtu.be/yQ4hJ6fLb_c?si=7v3187HYNWWGTgDm
https://youtu.be/odHawacaQ2k?si=fq0RGbYCvJMnIgCp

# 107
Ким Те Хи значи е третата. Този път ще я запомня 🙃

Бел,
Скрит текст:
тези дни е последвал бившата в Инстаграм, после тя му е върнала жеста. Не знам някога следвали ли са се изобщо, но явно все така рядко се показва и не споделя в мрежите, а сега това изведнъж... Забавлявам се с реакциите на феновете, а те както предполагаш са от едната крайност в другата 😂

Рори, да ти се връщат хубавите пожелания. Липсваше ми Heart

# 108
  • Варненска клюкарка
Рори,  дано да си добре! Радвам се че се появи и аз те мислех.

# 109
Лека нощ Simple Smile.

С припевът от тази песен ми звъни телефонът през декември.

# 110
"Something about 1%" - https://youtu.be/JxeaXtbjyNM?si=xUoxX3cdZQgRLERg коледно предложение , сняг няма но тези двамата са големи сладури. Г-гой е диване с кофти характер, дядо му направи завещание, че компанията ще наследи този от внуците, който се ожени за девойката.

# 111
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря Крис. Намерих си го във ВБокса - https://www.vbox7.com/play:d7ca44e044?p=playlist&id=2363612

# 112
2 в 1, много е хубава коледната песен на дуото.

Марги, Белл, преди 10 дни загубих много скъп за мен човек и се почувствах неспособна да изпитам каквито и да е сериални емоции и временно съм замразила гледането. Но Бъдни вечер и Коледа са много специални за мен моменти от годината и не мога да не ви поздравя за този празник.
Пък и вчера беше специален ден за всеки от членовете на моята любима к-група и погледах малко реалитита с тях. Утре т. е. днес ще опитам да си намеря нещо подходящо за гледане, отговарящо на апатичното ми настроение и предполагам скоро ще има какво да споделя.

# 113
  • Варненска клюкарка
2в1, видях че си писала за Ким Те Хи чак след като публикувах и аз пост за нея. Няма да се трия че и друго съм споменала покрай нея.

Рори, всяка такава раздяла със скъп човек е много тъжна. Аз се притесних за теб и някак точно това ми хрумна. Думите за празниците уж като други подобни думи тук, но ме лъхна  и голяма тъга от тях. Пак да кажа че се радвам че писа, не смеех да те призова за това като си знам моя хал в момента и как няма да ми е приятно като не ми се говори. Тъкмо бях изгледала първия ми цял сериал след онова  което преживях...Тъкмо щях да се изкажа по подробно, но първо бурята ме остави без нет за 8 дни, а когато дойде, в същия момент проблем с окото и реших че опрелено ще помълча, ще се появявам, ще изчезвам... Та както го усещаш, ако ти се гледа нещо, давай, ще те четем, ако не, по нататък. Слава Богу темата не е в телеграфен стил, или само за впечатления от сериали, тук научаваме полезни неща в много посоки- държава, манталитет, бранш, новини за бъдещи проекти, клюки, музика, та за всеки има по нещо. Нали знаеш тука сме си една говорилня, понякога всеки си говори сам, но добре действа🙃Радвам се че любимците ти точно сега извадиха нещо ново и те радват💜

Марги,
Скрит текст:
помниш ли как преди 2 месеца на рождения и ден писах как се дръннал на футболен мач и то не скрит и предпазен в ложа, а там сред тълпа, да го видят, пипат, снимат. Него!!! дето не понася подобно внимание, но снимките му на нейния ден обиколиха мрежата, явно това беше замисъла и го показаха на всички сам (та кой нормален човек ходи сам на футболен мач, това си е социално събитие)
Тогава предвид датата писах че сягаш много иска точно тя да го види сам, без усмивка, дори тъжен. Е наснимаха го и напусна мача. Отделно че от година влиза от проект в проект, сякаш се опитва с работа да забрави нещо...някого..нея. че той за година наснима толкоз, колкото преди за 5, кога е работил толкоз, отщя му се и рибарлъка чак😂  [spoiler/]

# 114
  • Русе
Белл, а моята любима сцена от ЛПВТ е 9 еп, след като той я откри в дома на баща си. Въобще двамата бяха много равностойни, макар че тежестта на сериала пада върху Бини.
Дани, тази класация на Кралици 1, 2, 3 ми е много интересна. Оказа се, че Тенхи съм я гледала в далечната 2011 или 12, когато се излъчи у нас и изобщо не я помня. Тук говорите "бившия...тъжен..." За Рейн ли става дума?
Рори, съжалявам за болката, която наскоро си преживяла! Бъди силна!

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 10:06 от winona

# 115
Всъщност върти ми се в главата да си пусна АС, но тъй като с него се измъкнах от апатията, в която бях потънала след като татко почина не ми се иска да превърна любимия сериал в сериал, който да свързвам с такива моменти, а не знам каква история ще ми пасне в момента като емоция - нещо забавно или нещо сълзливо, историческо или съвременно. Наистина не мога да реша и засега само чета. Иначе реалитата с ДБСК ми дойдоха по мярка, но не са нови. Новото от тях е разпокъсано, защото не са заедно петимата, а това натъжава в момент като този - 20г. от дебюта им като квинтет. Затова в момента съм 14-20г. назад във времето. Децата които са били докато са били заедно излъчват усещане за живот не само с музиката и танците си, но и с общуването, което се вижда във видеата с тях, с взаимодействието им при участията им в различни шоу програми и това ми действа добре.

Белл, Уинона, благодаря за подкрепата!

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 10:32 от Рори72

# 116
Рори, добре правиш, че се разсейваш с нещо различно от АС. Нека си остане любимият ти сериал без да го свързваш с тъжните моменти в живота ти. Моят случай е различен, но просто като пример - със свито сърце съм при мисълта, че следващата година ще е високосна, иска ми се да не я свързвам с неприятни неща, но като се сетя и за 2016, после 2020 някак губя положителната си нагласа. Та, поне сериалите да ни носят удоволствие без да ни подсещат за лошото...

Уинона, с Бел така сме го написали, че само ние си се разбираме 😂 Обсъждаме един Ча, но не тоя отляво, може да си гледала някоя Т-драма, така че се сещай😂

Бел
Скрит текст:
едва ли е без причина онова за нейния РД и това сега, ще пропищят фенките му ми се струва 😂 Иначе как се е разработил, не е истина направо, нещо което не беше се случвало преди... и аз подозирам , че причината е тя.

Върнах се на тема 2 да прочета коментарите ни за ЛПВТ, че сега ми се губят някои подробности. С Бел го гледахме едновременно, по някое време и Рори се включи☺️
Донесох това, някак съдбовно 💖
"Някой ден ще бъдеш прекрасен съпруг и чудесен баща."
"Случайният влак може да те отведе до точната гара."

# 117
  • Варненска клюкарка
Уин, в скритите текстове  с Марги споменаваме Ча първи- турски актьор.  По навик се случва да го предъвчем с някоя новина, че все пак преди да кривнем към Азия години наред ни беше като близък роднина. Тези отклонения с него обаче рядко ни се случват и няма да досаждаме.

Аз имам и други любими моменти от ЛПВТ- как главната се носи тъжна по улиците, че май валеше и първия сняг, а тя гледа тъжно влюбените двойки и в един момент някъде пред нея реещия и се поглед попадна на Него. Лицето и очите и моментално грейнаха, после прегръдка, а останалите около нея спряха да съществуват, само Той Heart Или момента когато Той взимаше ума на дамите с осанка и изискани маниери докато им отваряше и затваряше врати в мола🤪 Или когато вървеше до Нея държейки чадър над главата, не допускайки и капка вода върху нея и а в следващия кадър ги показаха в гръб как дъждът се стича в собствения му врат, ама той кавалерства на дамата си и не трепва от ледената вода😂
И въобще много си падам по тая кавалерска черта у корейските мъже, които се грижат за своите дами толкова всеотдайно, сякаш са рохки яйца. Виждам това не само в сериалите, но и зад кадър, по предавания, шоута или партита, където примерно се грижат на дамите да не им се види нещо което не трябва, или просто да са им пълни чиниите, да седнат на меко и чисто, а още се хиля като се сетя как Джи подпъхна полата на водеща между коленете и и я приглади отзад  преди да я вземе на ръце😂 Заради някакви такива неща смятам че не е поза, а просто такъв е манталитета на кореъските мъже.

Рори, каквото си решиш, може и друг любим сериал, или нещо което ти е носило добро настроение преди. Миналата година след като почина дядо ми, нищо не гледах и не търсех освен общуването в темата, ти ми разказваше шоута и интервюта с ДжГ, помня че доста ми оправяха настроението, за което ти бях много благодарна.

ПП Аз докато се изкажа Марги отговорила.
Много красив корейски Ча💜
Марги, аз при някои от нещата които си казаха настръхвах, защото си давах сметка че те вече реално се случват в живота им. Думите им бяха  като някакво предзнаменование, или наричане и аз не знам точно как да ги квалифицирам. Как ли и е настръхнала косата на Сончето преди първия видеозон след онова желание за близнаци, което и метна любимия мъж😜

# 118
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, сама ще усетиш какво те разтушава най-добре, но според мен риалити формат е доста добре. По-неутрален и ненатоварен откъм емоции е в сравнение със сериалите. При тях все нещо ще ти въздейства по-силничко.

И у нас тази Коледа е вяла, че все сме с по някой болен. Не отидох на село у свекървата, че да не ѝ лепна някой вирус, да се чудим после как да я обгрижваме. Не можахме да се съберем с внука уж заради мен, а снощи той се оказа в болница. Сърцето ми щеше да се пръсне хем заради него, хем заради майка му, че знам какво ѝ е. Днес е по-добре, но ще постоят за лечение там.
И в тези ужасно напрегнати дни Крис вчера предложи едно сериалче, свежо сладичко, пухкаво, розово и леко лепкаво, точно да ми успокои и разтуши душицата. Залепнах на него от снощи и днес си го довършвам. Идеално ми дойде, благодаря Крис Hug. Марги, ако го добавиш в списъка на следващата тема, ще съм благодарна. Само някой трябва да вземе да им каже на тия от Stupiddreams, че "затова", като наречие или съюз със значението му ’поради тази причина, ето защо’, се изписва слято. Избодоха ми очите, вече с втори сериал, да ми го пишат по отделно "за това". То бива, бива stupid, ама чак толкова stupid, не бива да бива Mr. Green.

# 119
Понеже преди няколко дни стана въпрос искам да кажа, че аз винаги гледам подвижната лента и то по няколко пъти и не само когато е пусната новата тема. Няма как да включва кадри от всичко гледано и обсъждано, но Марги много се старае, лентата расте и всеки път когато я допълва ми става много приятно. За мен и тази лента са много важни. Като вляза в темата и ги видя се чувствам така както се чувствам когато отворя входната врата и вляза в къщи. Чувствам се у дома.
Марги, благодаря, че не просто поддържаш тези красиви аксесоари на темата - шапката и лентата, а допълваш с кадри от новите заглавия, които сме споменали и обсъдили.

Профи, да, подкарала съм реалити формати - шоута, видеа, разговори. Знаете ме, че съм им голям фен. Преди ти да ни пуснеш Айю с изпълненията й в Бягащия човек бях гледала само БГ реалита и буквално ги мразех. Всъщност БГ форматите и до днес ги мразя и с ММ се караме, когато сме заедно в кухнята и той пусне някой от тях. Направо откачам. Единствено Маскирания певец и Като две капки вода  и то не всички сезони и серии съм гледала. Нищо друго с марка произведено в БГ не понасям, но корейските шоута и реалити формати са уникални. Много ги харесвам и обичам да ги гледам. Е, признавам си гледам само епизодите с участие на някой от любимците ми, но винаги е мега интересно и забавно. Жалко само, че не всичко може да се намери и въпреки, че рускините превеждат и такива формати. Много от сериите, а понякога всички от дадено шоу по някаква причина при мен не тръгват или ми изписва, че клипа вече не съществува.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 14:02 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт