АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • пак на Рив Гош
Демона и Брачният договор на г-ж Пак няма да се излъчват тази седмица заради наградите на съответните телевизии. Двойките и от двата сериала са номинирани в категорията за най-добра двойка.
И двата много ми харесват засега.
Двойката от "госпожа Пак" я мернах като номинирана тия дни, в компанията на двойката от My Dearest и, ппизнавам, сърцето ми отива при последната Grinning

Профи, този ресторант го бях мернала в Инстаграма на един от сеулските туристически сайтове, които следя, ама там нямаше меню. Мерси за статията, видях менюто с ястията Simple Smile . С удоволствие бих пробвала някое от тях, а даже и всичките от този съвременен прочит на традиционните корейски ястия. Joy

И последен клип от мен, заради коледната тематика (и част от ОСТ на много харесван от мен сериал). Профи сигурно вече го знае - My Christmas Tree в изпълнение на Ким Те Хьон (или иначе казано Ви от BTS)

Повече няма да досаждам с музика в близките 6 месеца Joy

# 151
  • Варненска клюкарка
Криис, 2в1 смея се с глас за въпроса за 50k, чека и почерпката Joy 
И всеки път се изненадвам как 2в1 вижда просто една снимка или някакво видео и веднага разпознава присъстващите, докато ние се чудим тая и оная физиономии откъде са ни познати и познати ли са ни въобще, или така ни се струва Joy Аз дето се оказва че една от дамите наскоро съм я виждала в сериал не я познах, мисля че е тази над главата на ДжГ ама дали е тя...

Дани, много сладко това малкото и вярно си приличат с актьора.

Роци, как ще досаждаш, няма такова нещо, даже щях да те питам има ли видеа на корейска версия от Фантома от операта.

Проф, интересно ми беше! Много обичам когато носите новини, клюки, въобще разни неща, които са ви впечатлили.

# 152
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профи, този ресторант го бях мернала в Инстаграма на един от сеулските туристически сайтове, които следя, ама там нямаше меню. Мерси за статията, видях менюто с ястията Simple Smile . С удоволствие бих пробвала някое от тях, а даже и всичките от този съвременен прочит на традиционните корейски ястия. Joy

И последен клип от мен, заради коледната тематика (и част от ОСТ на много харесван от мен сериал). Профи сигурно вече го знае - My Christmas Tree в изпълнение на Ким Те Хьон (или иначе казано Ви от BTS)
Скрит текст:

Повече няма да досаждам с музика в близките 6 месеца Joy
Охо, къде така метър мислиш да минаваш! Laughing
Бях пробутала в поста си една молбица да ни се разкаже малко повече за ястията от менюто. Че аз някои изобщо не мога да си представя какво представляват, нищо че Хоби беше щедър и пусна в инстаграм сюрреалистичния им вид.

ВИ! Любимо Purple Heart
И въобще не си мисли, че си си изчерпала лимита за музика.
Впрочем, от вчерашните, руските изпълнения ми допаднаха най-много.

Белл Hug, нали знаеш, че на мен поне за това винаги може да се разчита. Друго видяла-недовидяла, чела-недочела, ама има ли нещо любопитно и пълно с интересни факти, няма начин да не го изчопля и донеса тук. Hug

# 153
Благодарско. Ще те черпя едно кафе в Сеул. Само си избери 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Wink.
  6 i 8 моля, гледам никой не ги иска Grinning

# 154
Аз, като върл традиционалист, налетях на тройката. Joy

# 155
  • пак на Рив Гош
Роци, как ще досаждаш, няма такова нещо, даже щях да те питам има ли видеа на корейска версия от Фантома от операта.
Белл, признавам, даже не се бях и замисляла по въпроса Joy (за френските мюзикъли знаех, защото тук ги споменаваха по новините). Но пък виж какво изрових (даже и в главната роля с певец, за когото дори аз съм чувала Joy - Kuyhuyn)

Бях пробутала в поста си една молбица да ни се разкаже малко повече за ястията от менюто. Че аз някои изобщо не мога да си представя какво представляват, нищо че Хоби беше щедър и пусна в инстаграм сюрреалистичния им вид.
-----------------------------------------------
И въобще не си мисли, че си си изчерпала лимита за музика.
Профи, накратко, от това което видях в листа с обедното меню за 31/12 и съпоставено със снимките в статията:
от ордьоврите на първата снимка:
- dasik - малки сладки-хапки от пресован ориз (в менюто го дават с водорасли) - предполагам канапето от ориз с "капачето" с рисунка отгоре
- bugak - чипс от водорасли (май отзад на снимката)
- долу вдясно предполагам е сиренето със сушена райска ябълка
на втората снимка, ако анотацията е вярна би трябвало да е tteokgalbi jjim, но то е по принцип с кълцано говеждо и зеленчуци, докато месото не снимката е на цели парчета (но може това да е гастрономическата интерпретация на иначе обикновената яхния)
на третата снимка отдолу е ориз, с бели кореноплодни зеленчуци (стил, предполагам, пащърнак, ряпа) и супа с миди и водорасли
Иначе в листа с менюто видях още някои неща, които ги няма на снимките с храната:
- jeonbyeong - нещо като палачинки със зеленчуков пълнеж
- eo-mandu - техните "равиоли", манду (в случая с рибен пълнеж)
И от десертите:
- тарта с корейски круши и напитка с канела и джинджифил (sujeongwa )
- mandu-gwa - пак манду, но сладки и пържени и напоени със сироп
- макарон с лютата паста gochujang
- yakgwa - това са едни традиционни кръгли сладки с мед, във формата на цветя. Виждат се на моменти в някои сериали. В ресторанта са във вариант с юзу (което с удоволствие бих пробвала, понеже веднъж съм пробвала традиционния вариант и не ме впечатли особено Wink )
А това от последния ти пост, предполагам, са шоколадови фигурки с различен вкус шоколад (едната ми прилича на бял шоколад + карамелизиран бял шоколад, dulcey, а другата - черен шоколад + овкусен бял шоколад с вкус на портокал, манго или маракуя).

А за музиката - по принцип в Ютуб следя определени канали, не толкова музика. Музика търся 1-2 пъти годишно, за да си ги прехвърля в мп3 формат, за да имам какво да слушам на телефона, докато се разхождам вечер из наше село и проветрявам паяжините от хоум-офиса Joy. Та тия дни си смъкнах ОСТ-тата на два сериала, които много ми харесаха (корейския Castaway Diva (Heart Eyes) и китайския Love Me, Love My Voice) и още някои песни от други сериали, та затова повече се "отворих" на музика и клипове (даже в момента слушам музиката от сериала Hometown Cha-Cha-Cha, която също е много приятна).

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 15:20 от Роца

# 156
И аз да си призная, не се бях замисляла да ли и при тях ги има. Това е един от любимите ми мюзикали, всяка година ходя да го гледам.

За съжаление, аз съм пристрастна и си харесвам оригинала Smirk

# 157
Много неща сте донесли пак 🌺

2в1 спечели сериозна сума в новогодишното издание на Стани богат, та покрай Криси намазахме и ние и изпихме по едно кафе 😂 Взех №5, след 33-тата секунда е Пакито 😍

Уинона, ако дъщеря ти стигне до краят на Вечния монарх, надявам се да споделиш какво е мнението ѝ.
... наистина да повярваш, че някой някого обича.
Иначе много ми хареса колко кратко и точно го е формулирала: да повярваш, че някой обича някого. За една любовна история  и по мое мнение това е достатъчно. А и чувствените сцени не е задължително да бъдат голи 😉
Слагам една, която ми е наистина любима

Като се насочихме към корейските и аз не знам защо, но тръгнах с нагласата, че целувките ще са само по челото. 😆 Или ГГерой се приближава към момичето, гали косата ѝ, има намек за целувка и някакви воали се развяват от които нищо не се вижда, но зрителите са с богато въображение и им става пределно ясно 😂
Те пък взеха, че ме опровергаха -  кой повече, кой по-малко, но се раздават. Дамите и да са като скумрии, другият спасява положението 🤪

И всеки път се изненадвам как 2в1 вижда просто една снимка или някакво видео и веднага разпознава присъстващите, докато ние се чудим тая и оная физиономии откъде са ни познати и познати ли са ни въобще, или така ни се струва Joy
+1 🤣 2в1 без да се замисли отговаря, а аз зяпам, чудя се, като напише името и от кой сериал е търся в Гугъл и снимки 😂
Ако ви кажа, че не запомням и имената на героите от сериалите, които следя съвсем ще се изложа 🙈 В момента в който изгледам сериал и започна следващ вече съм забравила имената от предишния. На няколко се сещам, но се броят на пръсти. Срам😂

# 158
  • пак на Рив Гош
Марги, не се притеснявай, и аз съм така - помня само много любими (или нелюбими) образи. Или, ако сме гледали сериал със щерката - прякора, който сме дали на героя в сериала (и оттам често и на самия актьор).
За актьорите съм на същия хал - имам проблем с разпознаването на лицата, особено на актьори, които съм гледала по-малко. Повече разпознавам тези от списъка с "любими", но и за там не е съвсем сигурно Joy.
Любимецът ми номер 2 наскоро се подвизаваше в този си вид за роля в "Целувката на жената-паяк" и ако не беше пуснал снимката в Инстаграма си, а я бях видяла някъде другаде, щях да го подмина като експрес малка гара. А съм го гледала досега в 9 сериала Joy
Скрит текст:

Скрит текст:
Но аз съм така и в "живия" живот - сутринта се разминахме с една жена на улицата, която ме поздрави любезно (на което отвърнах също толкова любезно) и после се почудих известно време коя беше тя, преди да се усетя, че е едната от продавачките в близката хлебарница, където си купувам хляб поне 2 пъти седмично от 4 години насам Joy

# 159
Ако ви кажа, че не запомням и имената на героите от сериалите, които следя съвсем ще се изложа 🙈 В момента в който изгледам сериал и започна следващ вече съм забравила имената от предишния. На няколко се сещам, но се броят на пръсти. Срам😂
Не си сама Joy. Виж и Роца го потвърждава.
Сигурна съм, че съм по-зле от теб, защото аз дори не се опитвам да запомням имена на артисти и герои. По-добре съм с лицата. В смисъл, че понякога ги познавам или поне се сещам, че вече съм го гледала това лице някъде.

Все се каня да те питам потъна ли в Робота?
И да подканя да гледате "1% от всичко", че е много сладурски сериал. От трите изгледани от мен на бегом тези дни сериали - Не съм робот, В търсене на любовта и 1% от всичко, бих направила повторка точно на него. Но все пак отчитам факта, че другите два вървят всяка вечер по БТв и се гледаме Stuck Out Tongue Winking Eye с телевизора, като вече съм ги отметнала веднъж нацяло в нета.
Според свободното ми време и настроението ми може да подхвана Nevertheless, че да ви настигна теб и Белл.

Скрит текст:
Внука го пуснаха да си спят вкъщи с майка му и ще ходят всеки ден до отделението за инжекциите. Педиатрията се пръска по шевовете, налага се да връщат деца, защото просто няма легла. Страшно е. Щерката каза, че и лекарите са в потрес от наплива на болни с пневмонии. А тестовете масово дават отрицателно, както за ковид, така и за грип. Вирус е, но не знаят какъв. Във всеки случай е много злобен, протича с много висока температура и бързо прави пневмония. Имам предвид при децата. Пазете се, пазете и домочадията.
Впрочем щерката вече се е заразила в отделението и сега вече и тя кашля.
То и аз втора седмица не съм спряла да бухам, ама поне намаля.

Профи, накратко, от това което видях в листа с обедното меню за 31/12 и съпоставено със снимките в статията:
Скрит текст:
от ордьоврите на първата снимка:
- dasik - малки сладки-хапки от пресован ориз (в менюто го дават с водорасли) - предполагам канапето от ориз с "капачето" с рисунка отгоре
- bugak - чипс от водорасли (май отзад на снимката)
- долу вдясно предполагам е сиренето със сушена райска ябълка
на втората снимка, ако анотацията е вярна би трябвало да е tteokgalbi jjim, но то е по принцип с кълцано говеждо и зеленчуци, докато месото не снимката е на цели парчета (но може това да е гастрономическата интерпретация на иначе обикновената яхния)
на третата снимка отдолу е ориз, с бели кореноплодни зеленчуци (стил, предполагам, пащърнак, ряпа) и супа с миди и водорасли
Иначе в листа с менюто видях още някои неща, които ги няма на снимките с храната:
- jeonbyeong - нещо като палачинки със зеленчуков пълнеж
- eo-mandu - техните "равиоли", манду (в случая с рибен пълнеж)
И от десертите:
- тарта с корейски круши и напитка с канела и джинджифил (sujeongwa )
- mandu-gwa - пак манду, но сладки и пържени и напоени със сироп
- макарон с лютата паста gochujang
- yakgwa - това са едни традиционни кръгли сладки с мед, във формата на цветя. Виждат се на моменти в някои сериали. В ресторанта са във вариант с юзу (което с удоволствие бих пробвала, понеже веднъж съм пробвала традиционния вариант и не ме впечатли особено Wink )
А това от последния ти пост, предполагам, са шоколадови фигурки с различен вкус шоколад (едната ми прилича на бял шоколад + карамелизиран бял шоколад, dulcey, а другата - черен шоколад + овкусен бял шоколад с вкус на портокал, манго или маракуя).
Много благодаря! Flowers Hibiscus
Отворила съм снимките в друг таб, чета обясненията ти и се дзверя във всяка чинийка. Grinning

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 20:21 от profi_1

# 160
Хубаво е, че не съм сама 😂Допреди корейските сериали се мислех за добър физиономист, но напоследък и в живота съм станала малко колеблива 😂

Проф, изгледах Робота със субки, като цяло ми хареса и потвърждавам, че оставя приятно усещане накрая. Само не разбрах след като смениха лицето на Аджи 3 показаха ли робота с новото му лице 🤔 Поне аз не забелязах, мярнах го в гръб и почти си бях помислила, че този път са се вдъхновили от ГГерой.
Напоследък се вслушвам в твоите препоръки преминах към 1% от всичко. 🤪 На 5 еп. съм. Онзи е голям чешит, но взе да омеква. Доста добре им се получава.
Впечатленията ми от него все пак са съвсем пресни и днес в една от рекламите на мекчу в пост на Роца го познах 😂 За тази напитка споменавали ли сте преди, нещо като соджу ли е?
Сериала ми харесва дотук, сладък и наивен, но без да е досаден . Наскоро гледах друга романтична комедия - Моят таен романс и въпреки, че първоначално ми хареса с всяка следваща серия ми беше по-трудно да продължа. Като Роца онзи ден писа, че не се сеща за сериал с нечетен брой епизоди него щях да посоча за пример - 13 са. Досега и на мен не ми се беше случвало.🙃

Това в спойлера звучи страшно, Проф. Да се оправят и малкия, и майка му.

# 161
  • Варненска клюкарка
Марги и аз така си мислех- по челото, или като коментара от рускинята за поклоните за която бях ви казала. Единственото ми впечатление беше от АС. Малко след това обаче видях ТГ и макар че един кат дрехи не падна от главните, доста прилично се награбваха, а ЮТ не ме пускаше на репетицията на някои сцени без акаунта ми - имаше възрастово ограничение, но без проблем ме пуска да видя заснемането на някои моменти с Джуно и Юна, от което разбрах че не се притесняват от целуването, а от кекса🤪 Но хубавото е че показват красиво и чувствено, резултата е много ефектен, без значение скромно ли е или отпускат повече, просто е без досадно преиграване, каквото съм виждала другаде в стил клатене и грухтене, което ми е грозно и отблъскващо. Харесвам и откровеното им говорене по темата, а не големи хора да се държат като да ги е донесъл щъркела. Пък в к-сериалите зад кадър видях че актьорите не се смущават, даже момците в такива моменти ги избива на флирт и кавалерско внимание към колежкете им, без да са досаднии и натрапчиви, просто  изглеждат много възпитани и готини.  
Аз доста имена на герои помня, заглавия често бъркам и направо забравям, но имам проблема на Роци с лицата, който е като е като цяло, а  не само с азиатци, особено изразен е и за светлооки блондини.

Марги, Извънземното не беше ли 21 серии? Май и Империатрица Ки  беше с нечетен брой - не се сещам 53 или пък бяха 52...

Проф, дано бързо да им минава 🍀
Скрит текст:
аз преди 3 месеца изкарах някаква неразпознаваема, с  нетипични симпгоми пневмония, без кашлица и температура, но едва дишах, направо се задуших, та странни болести щъкат напоследък. От последния вирус за моя изненада бързо се оправих, още покашлям, но се търпи. За друго много се ядосвам, от което ми се отщява и четене и гледане, дано то се оправи че много ме вкисва [spoiler/]

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 21:41 от Беллора

# 162
  • пак на Рив Гош
Профи, дано внучето и дъщеря ти да оздравеят бързо Hug И дано и ти да удържиш фронта и да не се поддадеш на вируса!

Скрит текст:
И при нас върлува някакъв гаден вирус, вкъщи го минахме подред в началото на месеца. Бях на зор цяла седмица, даже си бях загубила гласа, та звучах като Дарт Вейдър по служебните спявки Joy. А щерката го влачи поне 2 седмици.

За тази напитка споменавали ли сте преди, нещо като соджу ли е?
Марги, "мекчу" (maekju) е "бира" на корейски. Извинявам се, мислех, че става ясно от рекламите Grinning
Когато се смеси в съотношение 1/3 до 1/4 със соджу става т.нар коктейл "сомек" (со(джу)+мек(чу)). Него го виждаме да го правят редовно по сериалите, особено по време на запивки с колеги. Аз лично не съм му фен, предпочитам си чисто соджу и чиста бира.
А когато девойките по сериалите си правят угощение с пържено пиле и бира, това се нарича "чимек" (chi(cken) + maek(ju)). "Чимек"ът е станал особено популярен в Корея след излъчването на "Моят любим от звездите", където Главната в един момент казва, че ѝ се яде чимек в снежен ден.
По повод на пърженото пиле, нещо, което понякога може да се види да се дискутира в сериалите и да стане голям въпрос - пърженото пиле се сервира със сладко-кисел и леко лют сос, наподобяващ кетчуп. Та големият дебат е, дали сосът трябва да се изсипе върху пилето, или да се сервира отделно и ти да си топиш пилето в него. И обикновено лагерите са с твърдо установено мнение по въпроса (Левски - ЦСКА, един вид) Joy.

# 163
Роца, наистина прилича на бира, но аз да си питам😄
А за  (chi(cken) + maek(ju)) = чимек, нямаше да ми мине през ума 😂

Бел, замислих се между другото дали да сложа сцената от АС или тази от ТГ -  добре поднесена е и тя, закачлива и романтиката я бива. Зад кадър пък е голям смях, дали там не те е пускал Ютюб преди да потвърдиш възрастта си. Или не, за онази целувка на партито по време на танца ще е било. 😉
Ти докато гледаше Секретарката Ким и хвърлях по едно око на клипчета , които носиш - отсрамват се подобаващо Пако и Минка, но при Джуно и Юна е на друго ниво - досущ като истинско😝 И пак без животинско награбване .
Забранени теми иначе нямат - на едно място стана дума за "онези дни" при жените, на други - за контрацептиви, някои мами насърчават дъщерите си да направят така, че да им се случи случка, защото биологичния часовник тиктака... Вече не се учудвам както в началото, само за блъскането пред тоалетните още се дразня 😂

Вярно, Извънземното е с 21 еп. сега проверих. Мислех и той да не е 16 или 20.

# 164
Та като стана дума за "мекчу" (maekju) ето ви доказателство То ДоХи и секретарката как са се натряскали с това чудо LaughingLaughingLaughingLaughing My demon ep.9  -38min
https://www.instagram.com/reel/C1KS14NtFa9/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D
https://www.tiktok.com/@cr28tiktok/video/7315477832191249706

Общи условия

Активация на акаунт