🍒 Черешката на тортата 🍒

• 84 498
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 900
И аз мисля, че като взимаш участие в такова предаване, нищо няма да ти стане, ако един петък не постиш. Бих разбрала, ако постиш някакви дълги пости и не искаш да ги нарушаваш, ама голяма работа, ако пропуснеш един петък.
Имам подозрения, че някои са вегатарианци и постещи по сценарий, но само подозрения.

# 901
  • София
Може и така да е, макар  че доста от приятелите на децата са леко луди на тема хранене.

# 902
И на мен ми се струва, че по-специалните хранителни режими са ако не по сценарий, то приветствани и насърчавани от продукцията.

# 903
  • София
Почти сигурно има намеса, но специално вчера беше много приятно поднесено, защото в други седмици е било мръщене, недоволство и злобеене.

# 904
  • Варна
  Една от най-приятните седмици на това предаване.
Лично аз, ако знам, че мой гост има някакви ...предпочитания за храната, бих приготвила нещо подходящо , но и по половин/четвърт порция от него и за останалите. И не бих останала по домашни пантофи. Последно, имаше няколко повторени ястия.

# 905
На мен не ми пречи да има веге и постещи.Особено,второто.Това показва и колко можеш да реагираш в ситуация.
Дразнят ме тия с"Безсолно ми е","Чушки не ям,гъби не ям,това не ям,онова не ми е поднесено в червена чиния..."Ей,такива изсмукани от пръстите причини,не свързани с вярвания и хранителни алергии.
Елвиса ми е като от друг свят.

# 906
   Имам доста вегетарианци в близкото си обкръжение и с нищо не ми пречат. Като идват на гости много се постаравам и ми е приятно да им сготвя нещо интересно.

Не гледах тази седмица, но за Цецо да се включа. Познавах го преди мноооого години. Все се натискаше да излиза с нашата компания, а ние го избягвахме, защото... ами срам ни беше от него, все се кълчотеше да се прави на Елвис. Иначе беше свястно момче, чистосърдечно и добродушно. Мисля, че и сега е такъв, пък ние сме били прости. Ярка и шарена птица е, в добрия смисъл, от хората, които си следват мечтите. Доколкото знам, жена му била "желязна", тя го държала в пътя, също в добрия смисъл Simple Smile. Намерили са се да се допълват.

# 907
И ние имахме близки вегетарианци и си е голямо предизвикателство да готвиш за тях, особено пък за празник. Понеже съм много заклет месояден, не мога да си обясня вегетарианството.

# 908
  • Буркина Фасо
аз нямам спомен някой вегетарианец  обилно да ме е гостил с месо. защо аз да му се подмазвам ?

# 909
Все пак ти е дал нещо да хапнеш, не те е оставил гладен.

# 910
   Разликата е съвсем очевидна (и моето семейство е от месоядните). Ние тяхната храна можем да ядем, те нашата не.

# 911
Кой, какво яде си е негова работа. Не мисля, че за пет
човека трябва да се поднасят
пет ястия.
За това са ресторантите, а у дома, каквото преценя.

# 912
Ехее, дори и за тази седмица се намират кусури.
Летвата е много висока 🙂.

# 913
Имам близки любими хора❤️ -веган и постещ/ама не от модерните постещи/.Семейство са..Вегана готви месо за постещия в дните, когато не пости.Не опитва,но постещия казва, че е вкусно.Може би,щото се обичат❤️ Така разбирам и аз любовта.Приемане без съдене.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 19:40 от red soul

# 914
За Черешката мисля, че трябва предварително да им се дава информация кой какви хранителни ограничения има. Тъпо е да посрещнеш непознати и да останат гладни.

В домашни условия не виждам проблем. Аз чужди или неприятни хора не каня. Каня роднини и приятели. Готвя им каквото ядат. Ако някой идва за пръв път у нас, не го питам какво обича, а какво не яде. Някой не ядял млечни, друг риба, трети яйца. Съобразявам се, защо да ги каня иначе и да стоят гладни. Рецепти много. Вегетарианците не са сложни. Веганите да Simple Smile.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 19:55 от Clotilde

Общи условия

Активация на акаунт