🍒 Черешката на тортата 🍒

• 84 497
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 915
Веган не бих поканила на маса. Май и нямам такива хора в близкото си обкръжение. За мен те са силно особени хора, освен ако медицински причини не налагат веганство.

# 916
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
аз нямам спомен някой вегетарианец  обилно да ме е гостил с месо. защо аз да му се подмазвам ?

Aз съм вегетарианка от 10г и не помня да съм посрещала гости без да предложа и месни и безмесни храни така,че да има за всеки вкус.
Щом става въпрос за гости,смятам,че е редно домакинята да се съобрази с всички "претенции",за да е успешна вечерта.

Сега наваксвам с последните 2 епизода.

# 917
Веган не бих поканила на маса. Май и нямам такива хора в близкото си обкръжение. За мен те са силно особени хора, освен ако медицински причини не налагат веганство.
т.е. имаш племеница, да речем както аз и не я каниш, защото ...?
Добре, че моята е в Испания де, голямо е предизвикателство.

# 918
Напомня ми за майка❤️Сина и пости,снаха и е вегетарианец,внучка и/дъщеря ми😆/ яде 5 неща общо   Смее се,че и е купон при семейните събирания,но е щастлива да ни събира заедно❤️

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 21:18 от red soul

# 919
В месото има 6 незаменими алфа-аминокиселини. Веганите и вегетерианците не осъзнават, но променят собствения си генетичен код. Добре че около мене няма такива хора. В противен случай ще съм месоядното чудовище. Не ме интересува подобни течения, за мен това е чиста проба фанатизъм и лудост.

# 920
Точно така!
И на мен ми писна от разни
модни режими.
Пълна глупост и щуротия.

# 921
Нели много бързо гаврътна ракийката, на другите чашите им бяха още пълни. Малко се престара "домакинката", но добре й се получи. Разбира се, че ще се съобрази с вкусовете на гостите си. Елвиса е номер едно! Смях се на хумора му. А и добре навиваше сушито, последното беше почти перфектно. Зомбори е скука.

# 922
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не е фанатизъм и лудост,а въпрос на принципи.
При цялото това изобилие от растителна храна на пазара и всякакви алтернативи,не разбирам тази безумна нужда да се убиват животинки,за да може някой си да се наяде.
Не съдя,както казах аз самата готвя месо за всички вкъщи,нито съм налагала принципите ми, но за моя живот съм преценила,че не искам да съм част от това.

# 923
Мен ме дразнят и двете крайности -както веганите да налагат своите виждания , така и да бъдат заклеймявани. Всеки има право да яде каквото пожелае , ако посрещам гости и знам , че някой не яде месо все ще направя нещо за него .

# 924
Всеки си има неговата истина, убеждения и вкусове. Важно е да не ги налага на другите. Впечатли ме изказването за безумната нужда да се убиват животни...ами не е безумна нужда, а природа. Човекът е всеяден, все пак.
.....И аз не видях някакъв неустоим чар у Зомбори. Приятен е и до там. Вече го разпознавам в някои филми, преди изобщо не го знаех кой е.

# 925
Това е дълъг разговор и, ако продължим , вече трябва да се преместим в друга тема. Една позната каза, че се е отвратила от месото, след като покрай Гергьовден видяла как водят и колят агънце. Disappointed Relieved На мен също ми е МНОГО мъчно, но признавам , че ми е вкусно агнешкото и мога, сега да плача за агнето, а след малко да хапна  дроб сърма с кисело мляко. Факт е , че ям месо вероятно 1/3 от годината, но риба и морски неща почти целогодишно. Когато съм на гости, си ям каквото има , защото знам какво е да готвиш половин ден, да се стараеш и да дойде някой и да каже- "Не се притеснявай, ама аз такова не ям." Това , което ме е дразнило е, когато някой афишира какво яде и какво не, както и със сексуалната ориентация- аз не налагам и не натрапвам нищо, не искам и аз да гледам прайд  например или докато ям, на масата да ми размахват пръст колко животни са умрели заради мен. Човек сам си дорасва ( или не) до решенията.
Послепис- Зомбори ми е по- симпатичен и забавен от Цецо Sunglasses

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 20:10 от Nil desperandum!

# 926
Въобще не му е мястото тук на този разговор. Знае се как ще се развие и колко е безсмислен. Много се дразня , когато някой размахва пръсти, без значение от коя страна.

# 927
Не е фанатизъм и лудост,а въпрос на принципи.
При цялото това изобилие от растителна храна на пазара и всякакви алтернативи,не разбирам тази безумна нужда да се убиват животинки,за да може някой си да се наяде.
Не съдя,както казах аз самата готвя месо за всички вкъщи,нито съм налагала принципите ми, но за моя живот съм преценила,че не искам да съм част от това.

Аз съм бил вегетерианец, Адоралова. Докато един ден не се озовах в Пирогов припаднал от ниска кръвна захар. От тогава насам не съм. Това за аминокиселините ми го каза лекар. След като говорите за принципи, айде да ви питам - знаете ли какво е транскрипция и транслация на генетична информация? Защото като се лишавате от месо се лишавате от 6 незаменими алфа-аминокиселини, които участват в генерирането на белтъци в клетката. А човека, за разлика от разстенията се състои на 75 % от белтъци. Следователно Вие, госпожа нямате никакви принципи, просто някой Ви е казал, че да убивате животни е нехуманно и Вие сте взели необяснимото решение да прекратите яденето на месо, при положение, че Вие самата сте месо.

Всеки балансиран хранителен режим включва яденето на месо. Човек се нуждае от няколко групи храни - въглехидрати, мазнини, белтъци. Белтъци се набавят не само чрез яйца и мляко, но и чрез консумация на риба и животинско месо. Следователно каква е логиката ви, аз не я разбирам, нито одобрявам. Затова, Ви съветвам да не използвате цитати от мнението ми, защото искате да се заяждате с мен.

# 928
  • София
Хайде да си направите една темичка да вегетарианството и веганството и там да воювате, а тази да я оставите на мира.

# 929
Хайде да си направите една темичка да вегетарианството и веганството и там да воювате, а тази да я оставите на мира.

Май аз я подхванах и се извинявам. Изобщо не й е мястото тук.

Общи условия

Активация на акаунт