За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 526
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • пак на Рив Гош
Офффф, не били компютри, а компоти. Фотосесията е за Тайван, не за Тайланд, ама Роца толкоз вторачена в костюма и перлите, та чела-недочела Joy
По-северна страна Joy, затуй е позакопчан. Не че бих имала нещо против и по-разкопчана жилетка Joy

Афишът на Death Game е да си го сложиш на екрана и да си го гледаш... гледаш...

# 526
bb6  Smile Laughing И кога да те очакваме?Simple Smile  
Всяка вечер, стига майстор/сенсей по карате да няма против Innocent
И непременно направи клипче на готвенето с гледане.
Обещаното видео- два броя, ако трябва да съм точна.
Няма опасност, сенсея, точно както неговото име,  е много дружелюбен и няма да има нищо против и току виж те научил да броиш на японски Laughing  също както този актьор  е Крутой парень с нежной душой
Скрит текст:
П.п Видеото е много аматьорско, точно днес моите решиха ,че ще закъсняват Laughing Та с една ръка готвенето с другата правене на видео толкова  можах

# 527
  • България
Ще започвам Death's Game (2023).
Изгледах китайския The Flowers Are Blooming (2021).
Отлично начало, архитекти правят ремонти на жилища и градини.
Покрай тях се срещаме с интересни хора и техните истории.
Обаче защо да не развалят идеята и едната да не е принцеса и то инкогнито.
Последните пет епизода се занимавахме с нейните глупости, сякаш не ни стигаше абсурдната ѝ идея да крие от любимия си колега архитект, че е една от купчината принцеси.
А брат ѝ реши точно нея да омъжи за твърде агресивния си съсед.
А тя изведнъж стана много отговорна...
Всичко се подреди, но успяха да ми смъкнат оценката на осем от десет.

# 528
Разглеждах коментари за известни китайски сериали - исках да видя кое са им класиките и попаднах на един стар за бялата змия, който уж бил популярен колкото Робинята Изаура (т.е. истинска класика). Обаче главната мъжка роля се изпълнява от млада жена - така и не разбрах защо. Една ю тубърка говореше за сериала - как всички малки момичета през 90-те били луди по него; та тя каза, че през детството си била убедена, че това е актьор, а не актриса и била шокирана, когато разбрала истината... Anguished Joy   
 https://en.wikipedia.org/wiki/New_Legend_of_Madame_White_Snake
Скрит текст:
Още по-смешно, че някой в Редит пише за сериала, като го възхвалява като много популярен сериал за лесбийки от 90-те, а отдолу са коментирали китайци, които пишат, че това не е сериал за лесбийки, просто актриса играе мъж.

Започвам да си мисля, че азиатците наистина имат проблем с различаването на жените, ако са в мъжки дрехи.

# 529
  • България
И в европейските произведения има жени, които се преобличат като мъже и не ги разпознават.
Сигурно важи правилото "след като е казано, че е мъж, значи виждаш мъж".
Познавах една доста висока жена, която ходеше с къса коса и мъжки дрехи.
Беше ѝ много забавно, че се случваше да я харесат жени.
Омъжи се, не се ожени.
Всеки със забавленията си.

# 530
Така е, но тази от сериала е мъж, а не е преоблечена жена (т.е. в сюжета е мъж, макар че очевидно е жена). Може би през 90-те не е имало актьори с нежни лица, за разлика от сега?

# 531
Стана ми интересно и го потърсих този сериал. Ами не знам какво може да й сбъркаш на актрисата и да я помислиш за мъж, то си личи от 100 км, че е жена. Може би зрителите си знаят, че е жена, ама си представят, че е мъж, знам ли Simple Smile

Толкоз ли пък са нямали един мъж да играе главната роля Simple Smile
Точно тоя сериал не съм гледала, но в няколко други с преоблечена жена като мъж съм се чудила - тия сега слепи ли са дето говорят с нея и я мислят за мъж Grinning Вижда ми се пълен абсурд...

# 532
bb6,не, не съм видяла Такеру,  но той винаги е бонбон за очите.
Death's Game само за бебето
Скрит текст:
ми беше много мъчно, защото то нямаше никаква вина и родителите не бяха родители и се скриха зад професията си.
Мен ми хареса, защото посланията, които иска да даде са важни - да ценим живота, за данъка обществено мнение, любовта, семейството и т.н.

Покрай този китайски с актрисата в главната мъжка роля се сетих за скандала около една целувка в Sailor Moon.
Ако сте имали късмета (или не сте имали) късмета да го гледате: първоизточника е shojo манга(насочена към  момичета и жени) и главната героиня е ученичка, която благодарение на брошка може да се трансформира в нещо като супер герой и да спасява това, което има нужда да се спасява. Има група приятелки, които и помагат. И в един от епизодите две от момичетата се целуват като любовници. И в някои страни (не помня кои точно, може би Китай, но и Австралия,може да е, такъв спомен сякаш имам) обясняват, че Сейлър Уран всъщност е момче, което е много странно, защото тя също носи поличка, прилича на всички останали момичета и до тогава са се обръщат към нея като към момиче.

# 533
На снимки може и да не си личи понякога, но на живо, в изключително редки случаи, човек може да сбърка мъж ли е пред него или жена. Дори в сегашно време с тези операции и хормони. То не е само как изглежда фасадата, ами и много други знаци има, така че това преобличане във филмите за мен си е художествена измислица като летенето по покривите например.

# 534
На снимки може и да не си личи понякога, но на живо, в изключително редки случаи, човек може да сбърка мъж ли е пред него или жена. Дори в сегашно време с тези операции и хормони. То не е само как изглежда фасадата, ами и много други знаци има, така че това преобличане във филмите за мен си е художествена измислица като летенето по покривите например.
Точно така, има си и много други признаци, които човек отчита подсъзнателно, като адамовата ябълка например, формата на тялото, походката, тембъра на гласа… В един сериал, вече не помня кой, героинята пак се правеше на мъж и падна от един покрив. И  главния я хвана. И в момента, в който я пипна вика - охооо, какво имаме тук и всичко му стана ясно Joy

# 535
# 536
  • пак на Рив Гош
Честита Баба Марта и от мен,  с пожелания за здраве и пролетно настроение!

Целувката в Сейлър Муун (щерката гледаше анимето по едно време), за която писа Tuon, ми напомни как преди време в Полша бяха забранили Телетъбис, понеже Тинки-Уинки, който би трябвало да е момче, носел(а) розова чанта.
Иначе в сериалите и аз често се чудя как могат да не разпознаят жена в мъжки дрехи.  Последно беше в Captivating the King, миииии, за мен си личи, ама там цял дворец я приема безрезервно.

# 537
Тинки Уинки го мислех за женско... Всъщност, тези извънземни не са ли безполови, нямат отличителни белези?...

Искам да похваля интрото на Съдията Ди - не знам дали сте забелязали, че има препратки към различните случаи - нефритеният печат сред свещи, параванът, маската на повелителят на дъжда и т.н.
Интрото на Шогун също ми харесва - картата се превръща в японска градина (с чакъл) и корабът плава в нея. Красиво.
И музиката ми харесва (и на двата).

# 538
Някои азиатци мъже са много грацилни и женствени. От това, което съм чела, особено за Япония, тъй като феодалите са били откъсвани по време на шогуната от семействата си, за да ги държат в подчинение и зависимост, хомосексуалните връзки съвсем не са били рядкост. Другата особеност е, че традиционно в техния театър женските роли са се изпълнявали изключително от мъже. Не случайно Китайската комунистическа партия е взела линия във филмите и сериалите им да се акцептира на мъжествеността. Балансът мъже-жени също е силно нарушен в наши дни. Ето за развеселяване:
Скрит текст:

# 539
  • България
Те ли са женствени, някои от нашите ли са твърде груби.
Въпрос на гледна точка. Grinning
Както е и за Death's Game (2023).
Не само китайците творят пропаганда.
Въпреки цялата жестокост, кръв и т.н., историята се въртеше около самоубийството.
Знаем за проблемите в Корея.
Но този сериал малко ми е в ролята на тоягата.
Изпращат ужасни послания към отчаяните хора, не е ли по-добре да се опитат с морков?
Едва ли някой си отива по желание заради много щастлив живот.
Писах му 9 от 10 заради страхотните актьори и криминалната история.
Ако още малко поразсъждавам, може да смъкна оценката.
Тази тема ми е тежка, понякога и любящата майка не стига.

Общи условия

Активация на акаунт