Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 249
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
уретрата ти e като наядена от молец
Не бих могла да го опиша по-точно...

# 316
При мен също беше така. Пих клацид 14 дни и след това направих страхотен цистит с адски болки ниско в корема, колежките тогава ми каза, че е възможно от дългото пиене на АБ, ходих на нефролог и ми каза, че съм имала песъчинки.. пих чай от полски хвощ и след това като отидох на преглед нямах нищо.  
Препоръчвам да си вземете от аптеката полски хвощ много помага!
Дори знам за случай с едно дете, което имало ешерихия коли в урината и пило много АБ и нищо не помагало.  Оправило се е с тази билка.
Пие се три пъти дневно в продължение на 3 месеца.  На опаковката отзад е описано по колко мл.  При мен имаше ефект с първите приеми, много облекчава!

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 10:18 от ivetaivn

# 317
И аз пих зинат 10 дни дали пък и от него не са допълнително усилени тези симптоми.Абе незнам вече ,но луднах тотално.Сега съм пред лабораторията да пускам урина об урина стерилна ппк седимент биохомия и урина днк културелно микоплазма и уреаплазма с аб . А утре останалите микробиология ,цитонамазка ,микробиология с антбиогр.микоплазма и уреаплазма и фемифлор плюс а като дойде цикъла и фертилити тест.

# 318
И аз пих зинат 10 дни дали пък и от него не са допълнително усилени тези симптоми.Абе незнам вече ,но луднах тотално.Сега съм пред лабораторията да пускам урина об урина стерилна ппк седимент биохомия и урина днк културелно микоплазма и уреаплазма с аб . А утре останалите микробиология ,цитонамазка ,микробиология с антбиогр.микоплазма и уреаплазма и фемифлор плюс а като дойде цикъла и фертилити тест.

Според мен фемофлор плюс и цитонамазка  са достатъчни.  А проблема може изобщо да не е във влагалището. Аз от уреаплазмата също имах цистит дори и след като я излекувах продължих да си имам тези симптоми. За това написах за полския хвощ. Уринал акут също съм пила, но на мен билката ми помогна. Пробвайте, нищо не губите,  няма да навреди.
( забравих да кажа, че съм изследвала уреаплазма в урина и беше отрицателна )

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 09:16 от ivetaivn

# 319
  • София
Ама Зинат сте пила не заради Уреаплазмата нали? Това е антибиотик, който няма отношение към тази гадина. И на мен миналата година ми изписаха Зинат, Панцеф и само стана по-зле. Съвсем различни групи са антибиотиците към, които е чувствителна бактерията.

# 320
Да пих зинат не заради уреаплазмата а заради вирус

# 321
Пффф, момичета. Ще питам нещо като тийнейджърите,обаче нещо ми влезе една муха в главата и веднага влязох във филмите Joy
На 18ти приключи приема на антибиотици и си чакам контрола,обаче.... Използвах секс играчка,която съм ползвала и преди. Всеки път я мия с вода и интимен гел,не я бях ползвала сигурно месец,може и повече. Въпросът е наистина тъп,но все пак.... възможно ли е да се заразя повторно от нея? Ако случайно някъде  е останало от секрет,макар че всеки път ,както казах,се почиства и прибира Rolling Eyes

# 322
Пффф, момичета. Ще питам нещо като тийнейджърите,обаче нещо ми влезе една муха в главата и веднага влязох във филмите Joy
На 18ти приключи приема на антибиотици и си чакам контрола,обаче.... Използвах секс играчка,която съм ползвала и преди. Всеки път я мия с вода и интимен гел,не я бях ползвала сигурно месец,може и повече. Въпросът е наистина тъп,но все пак.... възможно ли е да се заразя повторно от нея? Ако случайно някъде  е останало от секрет,макар че всеки път ,както казах,се почиства и прибира Rolling Eyes

Не, не е възможно. Първо защото плазмите са вътреклетъчни бактерии, които живеят само в живи клетки. Извън гостоприемника не оцеляват. Второ защото е измита и е минало достатъчно време. Дишай спокойно и стискаме палци за отрицателна контрола!

# 323
  • София
Азакс -  ударно 1мг (или това са две хапчета х0.500 наведнъж) и на следващия ден още едно. В опаковката са три.
Дифлукан - 1 хапче само
Полижинакс, естествено, 6 бр.

Привет отново, дами Simple Smile
Аз съм нетърпелива да дочакам 40 дни за церв. секрет и си пуснах само урина да видя какво ще излезе, ей така на майтап в Цибалаб - 20 дни след горното лечение.
След това ми лечение ето и резултата. Попрочетох из недрата на интернет, че >10^4 значи "безсимптомната бактериурия" - тоест? Все още го имам, просто си нося гадината в мен и чака активация, или..

# 324
20 дни след последното хапче е прекалено кратък период за да разчиташ на резултата като достоверен..Напълно възможно е да се чистиш още, в същото време е и възможно да е било неуспешно лечението. По пътя на логиката, при успешно лечение микробното число може би трябва да е по-малко, но това са си мои разсъждения...
Сега виждам, че си постнала и лечението си - според мен е било неуспешно. Няма нищо де, хубавото е, че имаш антибиограма, намери лекар който да ти назначи дълъг поне 10 -14 дневен курс, дали ще е само с Доксициклин, дали ще е комбинация с Азитромицин - все ще е по-добре от досегашното.
Не се притеснява, ще се получат нещата.

# 325
  • София
Благодаря за отговора, Café del Mar Simple Smile
Гризеше ме любопитство.. Реално, преди лечението имах и течение, което изчезна и тайно се надявах да съм се отървала по чудо, но не би. Ще поизчакам още и ще ъпдейтвам.

# 326
Здравейте,
В момента приемам антибиотици за др нещо, но се чудя дали по време на АБ ако направя изследване за уреаплазма и микоплазма в урина ще е вярно или не и трябва да изчакам?

# 327
  • Сф
Изчакай.

# 328
Тъй като е още рано за контрола,а ме гложди нещо. След приключване на антибиотиците ,както имах вагинална сухота, предполагам от бактерията,така се появи едно течение. Не бих казала,че има мирис,но ту водното,ту като сопол. Досега никога не съм имала течение и това не знам как да го тълкувам. Тъпото е,че от това течение,външно получавам сърбеж и дори вчера подсичане. Не знам с какво да се мажа  вече. С Клотримазол много ми пари,явно вече съм прекалила с него. Канестен също в момента не ми понася....някой бебешки крем ...знам ли. Дайте съвет.

# 329
Тъй като е още рано за контрола,а ме гложди нещо. След приключване на антибиотиците ,както имах вагинална сухота, предполагам от бактерията,така се появи едно течение. Не бих казала,че има мирис,но ту водното,ту като сопол. Досега никога не съм имала течение и това не знам как да го тълкувам. Тъпото е,че от това течение,външно получавам сърбеж и дори вчера подсичане. Не знам с какво да се мажа  вече. С Клотримазол много ми пари,явно вече съм прекалила с него. Канестен също в момента не ми понася....някой бебешки крем ...знам ли. Дайте съвет.

Бани с тетра много помагат и крем здраве с цинков оксид. Правете това една седмица външно.  А ако смятате, че имате вагинални гъбички или някаква инфекция - полижинакс ще свърши работа.
Казвам го от горчив опит, аз направих 2-3 промивки и с готов розалгин вагинално.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт