Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 285
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря,ще пробвам с тетра и крем Здраве.

Тъй като е още рано за контрола,а ме гложди нещо. След приключване на антибиотиците ,както имах вагинална сухота, предполагам от бактерията,така се появи едно течение. Не бих казала,че има мирис,но ту водното,ту като сопол. Досега никога не съм имала течение и това не знам как да го тълкувам. Тъпото е,че от това течение,външно получавам сърбеж и дори вчера подсичане. Не знам с какво да се мажа  вече. С Клотримазол много ми пари,явно вече съм прекалила с него. Канестен също в момента не ми понася....някой бебешки крем ...знам ли. Дайте съвет.

Бани с тетра много помагат и крем здраве с цинков оксид. Правете това една седмица външно.  А ако смятате, че имате вагинални гъбички или някаква инфекция - полижинакс ще свърши работа.
Казвам го от горчив опит, аз направих 2-3 промивки и с готов розалгин вагинално.
Успех!

# 331
Здравейте, някой лекувал ли се е с левофлоксацин?

# 332
  • София
Бани с тетра много помагат и крем здраве с цинков оксид.

Аз да попитам, тъй като си взех Тинктура от смрадлика - да сте ползвали и в какво съотношение за бани? На повечето места се вари, а аз избързах и взех тинктурата.

Също приемам от няколко дни ето това, дано оказва благоприятно влияние - https://www.elisherbs.com/mobile/product/details?Id=11&langId=0

# 333

Бани с тетра много помагат и крем здраве с цинков оксид.

Аз да попитам, тъй като си взех Тинктура от смрадлика - да сте ползвали и в какво съотношение за бани? На повечето места се вари, а аз избързах и взех тинктурата.

Също приемам от няколко дни ето това, дано оказва благоприятно влияние - https://www.elisherbs.com/mobile/product/details?Id=11&langId=0

Тинктурата се пие на капки заедно с вода/сок. На вас ви трябват листа за варене за бани. Тинктурата е алкохолен екстракт и не се използва външно. А “чай” от смрадлика не се пие, тя се ползва само за промивки и вани. Около 3лв е и има във всяка аптека

# 334
Утре ще пускам контрола след 30 дни от последното хапче антибиотик. Май гъбичките, които се дедектираха,са изтрепани,обаче имам кофти усещаме в уретрата,което ме навежда на мисълта да не разчитам да съм от щастливците... Кое е най-удачно да пусна, Пак Фемофлор или онова изследване за микоплазмите в Геника? Май на второто има и антибиограма....не знам ..

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 22:09 от snake35

# 335
Снейк, пусни мико и уреаплазми днк+ антибиограма, в Геника, 90лв. Правят и днк, и посявка. Излиза за 3 дни.
Усещания в уретрата не съм спирала да имам, дори когато ми излезнаха отрицателните резултати. Д маноза си вземи, чиста. Оказа се, че червената боровинка може да ни създаде по-голям дискомфорт, след като не лекуваме бактерия, затова чиста д маноза е по-щадящ вариант.

# 336
Снейк, пусни мико и уреаплазми днк+ антибиограма, в Геника, 90лв. Правят и днк, и посявка. Излиза за 3 дни.
Усещания в уретрата не съм спирала да имам, дори когато ми излезнаха отрицателните резултати. Д маноза си вземи, чиста. Оказа се, че червената боровинка може да ни създаде по-голям дискомфорт, след като не лекуваме бактерия, затова чиста д маноза е по-щадящ вариант.
Благодаря. Аз затова и спрях Уринала , защото ми беше дискомфортно. Утре ще си взема Д маноза.
А с този ДНК тест има ли опасност да се хване и мъртвото ДНК,нещо такова бях чела...

# 337
За това се изчаква поне 30 дни след последното хапче, за да няма такъв риск Simple Smile
Чиста д маноза открих в Гален аптеки, под формата на капсули, даже е на промоция сега, и във Витамаг, под формата на прах, със сертифициран произход.

# 338
Благодаря много, Café del Mar ! Точно 30 дни ще са минали. Ще пусна и обикновена микробиология,за да се видят и лактобацилите.
Имам наблизо Гален и ще отскоча Simple Smile

# 339
Въпреки,че пише,че резултатите не са готови...аз не виждам какво може да не е....
Макар микробиологията да показа гадна гъбичка,този резултат ме удовлетворява.
След няколко месеца пак ще пусна контрола.

Сега ще борим и гъбичките Blush

# 340
  • София

Правена е 19.09 тази година и днес ми излезе резултатът при Станулов съм за забременяване. Правена е в Геника.Имам симптоми от известно време като болка ниско долу, често пикаене и позиви за неизпразнен мехур.Май от доста време ще да е това. Какво да правя? Ще мога ли да имам деца? Дали са ми засегнати тръбите? ЦС не съм правила все още, но с тази болест май не трябва. Притеснявам се да не съм стерилна. Хормоните са в нормална граница. Имам и ОВУ. Направо съм ужасена. Моля за адекватни съвети и коментари!

# 341

Правена е 19.09 тази година и днес ми излезе резултатът при Станулов съм за забременяване. Правена е в Геника.Имам симптоми от известно време като болка ниско долу, често пикаене и позиви за неизпразнен мехур.Май от доста време ще да е това. Какво да правя? Ще мога ли да имам деца? Дали са ми засегнати тръбите? ЦС не съм правила все още, но с тази болест май не трябва. Притеснявам се да не съм стерилна. Хормоните са в нормална граница. Имам и ОВУ. Направо съм ужасена. Моля за адекватни съвети и коментари!

Здравей! Аз също имах уреаплазма и моите симптоми са основно от пикочния мехур, имах парене в мехура, чувство за недоизпразване на мехура, бодежи. Въпреки че сега ми е отрицателен резултата 2 месеца по-късно след лечението, пак имам такива симптоми. И моите бяха от много време. Гинеколозите са на мнение че уреаплазмата не е чак толкова патогенна, за да причини сраствания, но определено може да имаш симптоми от това. Пиши ми на лично, ако искаш да обменим информация. Ще се радвам ! Аз уж я премахнах с 1 курс Вибрамицин 2*100 мг за 10 дни. Но пак ще правя изследване, заради симптомите. Не мисля че това ще е проблем за да забременееш и родиш. Просто трябва да се премахне преди опитите.

# 342
Не се притеснявай и не го мисли, ще направите заедно с мъжа ти курс с антибиотик и готово. Важно е да бъде поне 10 дни, с правилния антибиотик или комбинация от два, все пак имаш и двете уреаплазми, а те се третират с различни групи аб.
Не се филмирай, че имаш причинени усложнения, това не е хламидия все пак Simple Smile
Аз също съм след лечение и отрицателен резултат, но оплаквания имам периодично. Не че е кой знае какво, но създава усещане че още има активна уреаплазма...

# 343
Здравейте!  Проблема при мен беше рецивидиращи кандида албканс и реших да си пусна фемифлор в Рамус. На резултата излезе уреаплазма 10*5 и кандида албканс.
 Днес ми беше изписано лечение с доксициклин за 10 дни на 12 часа, отделно гиназол крем,  но в аптечната мрежа го няма и го замених с макмирор глобили  и кандизол на 1,4,7 ден. Също така ми изписаха вагинален крем Клиндавазин, който съдържа антибиотик клиндамицин 20мг. и ми каза да го прилам след противогъбичния.
Някой от тук използвал ли е този крем Клиндавазин с антибиотик, имате ли наблюдения дали помога? Притеснявам се, че антибиотика през устата няма да бъде достатъчен нито за мен, нито за партньора, но отказа да ми изпише по-дълъг курс. Във вкъщи имам миноциклин и клиндамицин могат ли те да се използват за уреаплазма и как?

# 344

Здравейте момичета, след дълго ходене по лекари със симптоми като цистит и всеки ми казваше , че нищо ми няма...накрая една лекарла ми каза да пусна изследване за плазмите ... и ето резултата
Та въпросът ми е  дали преди прегледа при гинеколожката да пуснем с приятелят ми урина в цибалаб с изследване за антибиотиците... не ми се тъпче с лекарства на сляпо...
Ще се радвам да дадете съвет

Общи условия

Активация на акаунт