Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 289
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Дорина, не се притеснявай излишно, схемата ти на лечение е добра Simple Smile Пийте си стриктно на 12 часа доксициклина, без отклонения, никакъв секс, след последното изпито хапче , а в случая след последната доза Клиндавазин - 40 дни нека минат и пуснете контрола.
Добър препарат е, не го мисли.

Жасмина - от него еякулат, от теб цервикален секрет - и пускате отново днк тест + посявка и антибиограма в Геника, или само посявка с антибиограма някъде другаде.

# 346
Много благодаря за отговора!
Значи няма смисъл да пускаме стерилна урина, само не знам  защо гинеколозите не пускат и антибиограма  ... така щеше да е много по -бързо.... ама карай

# 347
Уреалитикум и парвум се третират с различни групи антибиотик, повечето лекари ползват златен стандарт обаче и не държат на антибиограма...за сметка на пациента.
Урината...няма гаранции, че ще се изолира от там, понякога се, но друг път не се и може да си дадете парите на вятъра и да видите отрицателни резултати от урина. Ако финансовият аспект не ви притеснява, дайте по една урина (след тоалет, средна струя, до 2 часа се носи в лаб.). Може пък да сте късметлии Simple Smile

# 348
Много благодаря още веднъж за отговора , ще гледам да убедя приятелят ми да даде еякулат ... колкото по -бързо приключим с това толкова по -добре

# 349
При него , преди да даде еякулат (взимаш контейнерче за стерилна урина от аптеката и му го даваш да се оправя) трябва да има въздържание от 3 до 5 дни, а ако може и да не е уринирал поне 4 часа преди това, би било супер. В Геника питат за тези неща, когато оставяш проба, както и кога е приключило лечението (минало ли е достатъчно време от приема на последното хапче).

# 350
Благодаря за отговора! Според вас,не е ли по-удачно да приемам доксициклина и  да прилагам Клиндавазина задно и чак след това макмирор глобулите ?

# 351

Здравейте момичета, след дълго ходене по лекари със симптоми като цистит и всеки ми казваше , че нищо ми няма...накрая една лекарла ми каза да пусна изследване за плазмите ... и ето резултата
Та въпросът ми е  дали преди прегледа при гинеколожката да пуснем с приятелят ми урина в цибалаб с изследване за антибиотиците... не ми се тъпче с лекарства на сляпо...
Ще се радвам да дадете съвет

Задължително пуснете Антибиограма. И двамата трябва да имате изследванията, за да ви лекуват адекватно.

# 352
Здравейте, имам дилема и за това ще ви попитам, възможно ли е да хвана уреаплазма от басейн? Ако не- е ясно, че е изневяра от партньора, тъй като преди да станем интимни си пуснахме всички изследвания и уреаплазма нямаше. Всичко беше отрицателно. От моя страна само ходех на басейн с минерална вода, но от негова....не знам. Питам просто някой дали е по-навътре и да знае има ли такава възможност-от басейн?

# 353
Здравейте, имам дилема и за това ще ви попитам, възможно ли е да хвана уреаплазма от басейн? Ако не- е ясно, че е изневяра от партньора, тъй като преди да станем интимни си пуснахме всички изследвания и уреаплазма нямаше. Всичко беше отрицателно. От моя страна само ходех на басейн с минерална вода, но от негова....не знам. Питам просто някой дали е по-навътре и да знае има ли такава възможност-от басейн?
Няма подобна вероятност. А вие преди какви изследвания сте си правили? Не вярвам да сте пускали тестове за уреа и микоплазма. Да не говорим, че може да сте си я имали, но да не се е засекла към онзи момент в активна инфекция.  Не всичко е изневяра и не всичко се хваща от басейн.

# 354
La farina,
Пуснахме секрети за полово предавани патогени PCR и кръвни за тези по кръвен път. Така, че ако имало щеше да е засечено.

# 355
  • София
La farina,
Пуснахме секрети за полово предавани патогени PCR и кръвни за тези по кръвен път. Така, че ако имало щеше да е засечено.
Аз съм с два вида уреаплазма и пия антибиотик ММ също. Той си пусна изследване и няма, но не съм му изневерявала.

# 356
Потвърждавам написаното от момичетата - това може да се носи безсимптомно дълго време и в някакъв момент да се отприщи, да не говорим, че уреаплазма дори вече не се смята за полово предавана болест.
Прегледай си все пак изследванията и виж какво са включвали, може да са само хламидия, трихомони...
И двамата ли имате уреаплазма или само при теб?

# 357

Включваше всички патогени.

# 358
La farina,
На една позната на единия Фемофлор имаше уреаплазма. Никой не й препоръча лечение. Не се е лекувала. После след година пак си направи Фемофлор и го нямаше. Има фалшиво отрицателни резултати много.

# 359
La farina,
На една позната на единия Фемофлор имаше уреаплазма. Никой не й препоръча лечение. Не се е лекувала. После след година пак си направи Фемофлор и го нямаше. Има фалшиво отрицателни резултати много.
Групости пишете. Не са били фалшивоотрицателни резултатите, просто инфекцията не е била активна.

Общи условия

Активация на акаунт