Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 292
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Ще пусна секрет на пролет пак 😄 ако до тогава нямам оплаквания разбира се. Ако пак се появи оплакване ще се тича пак до лабораторията и док. Ние взе още не сме правили секс без презерватив и не знам какво ще е . Винаги след като съм се лекувала от нещо имам облекчение и започнем ли секс без презерватив пак оплаквания при положения ,че и мъжа ми се е лекувал паралелно.Но мисля ,че основния причинител в случая беше уреаплазмата и силно се надявам вече всичко да е наред. Поне близката половин и повече година.

# 511
Гери, при нас е същото - махнем ли презерватива, аз изпадам във вътрешен ужас да не пак случайно нещо да ни стане...И както ми е крехка флората и трудно завъждам лактобацили, предпочитам да не правя секс, отколкото да се тормозя... Гадно е , защото се отразява на взаимоотношенията...

# 512
Гери, при нас е същото - махнем ли презерватива, аз изпадам във вътрешен ужас да не пак случайно нещо да ни стане...И както ми е крехка флората и трудно завъждам лактобацили, предпочитам да не правя секс, отколкото да се тормозя... Гадно е , защото се отразява на взаимоотношенията...
Междодругото аз ходя при д-р Цонка Йорданова. Тя последния път ми изписа глобули ,които се правят. Къде се правят не знам какво има точно в тях не знам ,но каза ,че подпомагали лактобацилите и средата. На последната микробиология ми излезна "масово лактобацили" чак не можах да повярвам. Никога до сега не съм имала такава микробилогия. Та ако си от София можеш да я потърсиш. Аз след това пих антибиотика и ми излезна някаква бактерия ,която не била страшна и ми даде пак от тези глобули да слагам 5 дни.

# 513
Не съм от София, но ако можеш да споделиш повече информация за тези глобули, ще бъде полезно и интересно на всички, много сме с този проблем Heart

# 514
Точната рецепта не я знам ,но съдържат неща ,които подпомагат флората ,укрепват средата ,имат нистатин и флажил. Док каза ,че рецептата е от стари гинекологични учебници взета. Сега ще ги покажа.

# 515
Гери, нистатин е противогъбичен препарат, а флажил е метронидазол - лекува бактериална вагиноза. И двете унищожават лактобацилите. Това трябва да се използва за лечение на кандида и гарднерела, и чак след това лечение - да се работи върху подкисляване на влагалището  ( с Вагизан) и заселване на лактобацили.
Колко ти струваха тези "неща"  - 35лв?
Ако действително е така...това си е злоупотреба от нейна страна...
Една кутия Флажил струва 3.90, нистатин го има в доста глобули като Полижинакс, Макмирор...
Важното е да ти действат добре в крайна сметка Simple Smile
Никога не приемай за чиста монета това, което ти казва лекар, преди да провериш с повече информация. Heart

# 516
След приема на тези глобули 10 дни това е микробиологията ми 7 дни след последната сложена.

До този момент все ми излизаше гаднерела или нещо друго! Никога не съм виждала да пише ,че има лактобацили. Не е само флажил и нистатин. Съхранявам ги в хладилник имат и други съставки за подобряване на флората. Няма такова нещо на пазара. С макнирор съм се лекувала тамън 5 пъти ,а с нистатин през устата и вагинални поне 3 пъти. За това го споделям. Който иска приема,който не ,не. И междодругото са ми подарък тези Simple Smile не ми взе 1 Ст .

# 517
Ще споделя и аз нещо тук по този повод, споделих го в една друга тема, но и тук е подходящо.
Това с лактобацилите, Гери, изобщо не го приемай за меродавно. Според мен след 14 дни АБ за уреаплазма просто си убила де що изобщо си имала лактобацили.
Тези правени глобули няма как да съдържат лактобацили, защото в тях има 2 АБ - метронидазол и нистатин, който се води противогъбично, но всъщност е АБ. Тъй че ако изобщо има нещо, което да подпомага флората е някакъв вид млечна киселина или друга добавка. Но за да имаш някакви лактобацили трябва или да си слагала вагинален пробиотик, или да си пила с тонове от някои от модерните пробиотици, които уж завъждат по съседство лактобацили.
Не се подвеждай, че глобулите видиш ли, се държат в хладилник и затова са нещо уау.
Всички правени глобули едно време се държаха в хладилник, защото помощните вещества, от които се правят се разпадат от топлото и губят формата си. Преди 20 + години, когато нямаше много избор на пазара и аз съм слагала такива подобни. Не са нещо уау със сигурност или панацея.
За мен - повтори си и МБ и тестът за уреаплазма и то в читави, проверени лаборатории. Масовите редовно пишат лактобацили, които ги няма. И не уточняват колко са.
Аз затова ходя при дерматовенеролог. Взима ми пробата, гледа я на място и ми казва - имам ли лактобацили, колко са, дали са единични, малко, достатъчно, прекалено много. Защото и това има огромно значение.
Ето пример - отивам си аз при моята АГ, за ехо, но тя ми казва, че имам течение, решавам аз да си пусна при нея МБ. Тъкмо съм след 3 АБ, оперираха ме и коментирахме, че 100% нямам никакви лактобацили и направо да почвам да слагам Гинофилус.
Излиза ми резултата, хахаха, писали ми, че имам лактобацили. Смях голям. След венозен Сулцеф 1 седмица, венозен Метронидазол и още 5 дни Левофлоксацин, при положение, че месец преди това бях с гъбички и намалени лактобацили, които не успях да оправя, че влязох по спешност в болница, те ми писали, че имам лактобацили. 🤦🏻♀
Само и пратих резултата на АГ с коментар, че това не го вярвам и че ще си направя схемата с Гинофилуса докрай и тя ми отговори утвърдително.

# 518
Излезе ми чист пср за уреаплазма и чиста микробиология. То сърбежът и дразненето на уретрата почти ми минаха без лекарства и глобули, аз нямах и течение. Сега съм в чуденка какво предизвика тези симптоми - нещо да ме раздразнило, остатъчно от уреаплазмата, или изследването не е хванало нещо, защото симптомите ми бяха повече външни.
Между другото първото ми изследване е от Геника, второто от Рамус. Мисля и януари да пусна пак, да съм сигурна.

Иначе аз получих някаква реакция от Гинофилус веднъж след няколко дни употреба, може би много лактобацили ми дойдоха, че почна сърбеж и дразнене, които се оправиха от 2-3 бани със сода.

PS:  И на мъжа ми изследването излезе чисто.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 17:32 от hoaxy

# 519
Здравейте,  знаете ли дали употребата на червена боровинка и Д маноза влияят на резултатите на изследване на урина за уреаплазма и микоплазма? Благодаря!

# 520
Ако питаш дали може даде фалшиво положителен или отрицателен резултат - не.

# 521
Не казвам ,че е в глобулите има лактобацили ,а помощни вещества. Аз се лекувах 100 пъти от пазара и постоянно ми излизаше гаднерела на изследването. След лечението с тези правените излезнах чиста! Но започнах да пия антибиотика. След като го изпих пуснах пак микро и излезна бактерия в ниско количество. И отново ми ги изписа за 5 дни и мисля ,че ще има пак положителен резултат. Аз съм доволна и не само ,но не усещам оплаквания. Това ми написа док след като я питах за тях.

Дано не си права. За момента съм доволна.

# 522
Гери, откъм лечение това е ок, но лактобацили няма откъде да имаш, ако не си ги заселила някак, тоест чрез пробиотик.
Метронидазол и нистатин ги убиват.
Много лаборатории пишат невярни резултати, винаги имай едно наум.
За всеки случай - повтори изследванията, на друго място, в читава лаборатория.
Ако е нужно да приемаш лактобацили - да действаш докато не е избуяла гарднерела, което, при липсата им, рано или късно ще стане.
Винаги допускам обаче и 1%, в който можеш да се окажеш медицинско чудо - но това ще го знаем само ако пуснеш секрет на друго място. При венеролог най-добре, както Мила е посъветвала.

# 523
Здравейте! Преди година при профилактични изследвания ми беше открита уреаплазма, без антибиограма ми беше изписан Ципрофлоксацин и Арилин вагинално, не отидох на контролен преглед, но и нямах симптоми. Преди половин година отново бях констатирана със същата бактерия, този път лекувана с Азакс за 5 дни за мен и партньора, но явно и тогава не се е излекувала. От 2 месеца съм с много често уриниране, парене и след преглед при нефролог и чиста стерилна урина отидох при друг гениколог и отново имам Ureaplasma parvum  изследването е правено в Геника и се разбрахме, че ще има антибиограма, но такава нямаше и доктора предписа на мен и партньора Доксициклин за 6 дни по 1 на ден, като след всичко изчетено ми се струва много леко лечение, лекувам се и за candida alb. с Полижинакс за 14 дни. Партньора ми изследва урина предния път и излезе отрицателен резултата за уреаплазма.
Моля ви за съвет, адекватно ли е според вас лечението и как да постъпя?

# 524
Лекували са те не особено адвкватно, макар че за парвум Ципрофлоксацин е един от вариантите. Доксициклин - е за другата уреаплазма, уреалитикум. По-дълъг курс на лечение е нужен, особено предвид това, че вече имаш 2 лечения. Каквото за теб - това и за партньора ти, без значение какво му излиза като резултат.
В Геника струва 90лв изследването pcr + антибиограма. Това е трябвало да пуснеш.
Намери друг лекар - венеролог най-добре - който да ти назначи адекватен курс на лечение.
И няма да се плашиш, ще се оправиш, просто се иска правилен подход.

Общи условия

Активация на акаунт