Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 275
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Лекували са те не особено адвкватно, макар че за парвум Ципрофлоксацин е един от вариантите. Доксициклин - е за другата уреаплазма, уреалитикум. По-дълъг курс на лечение е нужен, особено предвид това, че вече имаш 2 лечения. Каквото за теб - това и за партньора ти, без значение какво му излиза като резултат.
В Геника струва 90лв изследването pcr + антибиограма. Това е трябвало да пуснеш.
Намери друг лекар - венеролог най-добре - който да ти назначи адекватен курс на лечение.
И няма да се плашиш, ще се оправиш, просто се иска правилен подход.
Вмомента така или иначе започнах да пия Доксициклин, мисля да увелича приема на 10 дни поне х 1 таб.
А за партньора еякулат ли трябва да пусне за най-точен резултат?

# 526
Ggg8,

Не е това схемата на Доксициклин. 10 дни 2 х 1, само 1 ще ти е малко.
И да, за партньора - задължително еякулат, не урина. Но да не се е празнил 3 дни преди теста.
Кафенце, Докси е пръв избор и за Парвум, не само за Уреалитикум. Според моята венероложка, този щам вече е с вродена резистентност към Азитромицин, а ако не стане с Доксициклин - минава на Авелокс. Но това е беше преди ерата на антибиограмите, когато общо взето се лекуваше на око. Сега е най-добре да се лекува според Антибиограмата, лошото е, че ако е под 10 на 5-та не правят… И пак минаваме на вариант лечение на око.
Но при всички положения - лечения под 10 дни са абсолютно неефективни, а за мен о откровено вредни, защото така гадините стават резистентни.
Не знам тия АГ как въобще лекуват ППБ… За мен венеролозите са в пъти по-добри, лошото е,  че има много малко лекари, които се специализират в тази насока. Да, те всички излизат като специалист по Кожно-венерически болести, но масата гледат кожните (и най-вече естетиката).

# 527
Тоест, възможно е и парвум, и уреалитикум, да се окаже, че са чувствителни към един и същи АБ?

# 528
Да.
Обичайно - чувствителни са към тетрациклини и хинолони. Виждала съм и Клацид и азитромицин, разбира се.
Но първи избор винаги е Доксициклин.

# 529
Да ви попитам за мъж кое изследване е по-достоверно от еякулат или уретрален секрет?
Гинекологът ми предложи да му вземе секрет, но не съм сигурна дали това е удачен вариант.

А също да питам и колко дни след МЦ може да се даде секрет за уреаплазмите?

# 530
Да ви попитам за мъж кое изследване е по-достоверно от еякулат или уретрален секрет?
Гинекологът ми предложи да му вземе секрет, но не съм сигурна дали това е удачен вариант.

А също да питам и колко дни след МЦ може да се даде секрет за уреаплазмите?
Аз взех на моя мъж секрет уретрален. Док ми обясни как и му го взех. Най-достоверно е според мен уретралния секрет. А за вас трябва да е свършило напълно. За определен ден от цикъла не са ми казвали.

# 531
Определено еякулат за мъжете. Не урина, не уретрален секрет. Изрично съм говорила с венероложката ми по въпроса. И проба се дава след поне 2 дни (най-добре 3) без празнене.
За жените - в първите чисти дни след цикъл, като се взима проба от цервикалния канал.

# 532
Здравейте, на второ лечение с доксициклин съм за 10 дни, след като 6 дни Азитрокс и 5 дни Клацид през септември не помогна.
Днес ми е 7ми ден от лечението.
Аз обаче по ваши препоръки и по това което чета, искам да си удължа лечението, тъй като се лекувах по антибиограма,  бях резистентна към 2 АБ. Сега ще изпия още 3 и се притеснявам само да не стана и към тях.
Доксициклина е предписан от репродуктивния ми специалист, а първото лечение от нормалното ми АГ.
Нормалното АГ не я усещам компетентна по тази тема, а не мога да се консултирам с репродуктивния просто по телефон, знаете че при тях е по-сложно.
Чудя се за читав уролог, който може да направя консултация и да ми предпише още доксициклин за 21 дни или както прецени за необходимо.
Моля за вашите препоръки за лекар по тази тема в София, по възможност да има онлайн консултации,  би било добре.

# 533
Здравейте! Октомври след микробиология ми излезе  
"Редуцирани Lactobacilli 8-10 Leuco/поле включени в слузни повлекла,ендоцервикални клетки"
а на вирусулогията "Gardnerellavaginalis;Ureaplasma urealyticum".

Лекувахме се с ММ 14 дни с доксициклин. След това използвах и вагинални пробиотици. 40 дни по-късно се изследвахме пак - той даде семенна течност и излезе отрицателен, аз микробиология и също отрицателен. Мога ли да приема, че сме излекувани?
Също микрибиологията ми новата е" преобладават lactobacilli; 2-4 Leuco/поле; Плоски епит. клетки".
Това добре ли е?

# 534
Ani - всичко изглежда чудесно Simple Smile

Алина - винаги можеш да помолиш личния лекар да ти напише рецепта за още АБ. Наскоро приятелка направи така, по същия повод.

# 535
И аз направих точно така със същия антибиотик. Имахме кратък курс и след много четене тук помолих личния лекар за още. Резултатите са видими горе.

# 536
Аз също увеличих по този начин лечението с Доксициклин от 6 на 14 дни, надявам се да бъде успешно този път

# 537
То май всички сме така 😄 И моята док ми изписа за 7 дни ,и аз и казах аааа не 14 ще го пия хахаха. Та после исках от личната да ми изпише по още 1 кутия за мен и мъжа. И минахме курса Simple Smile

# 538
Понеже темата е в проблемно забременяване
Има ли някой друг, който забременява, след дълги неуспешни опити, веднага след лечение?

# 539
  • София
Понеже темата е в проблемно забременяване
Има ли някой друг, който забременява, след дълги неуспешни опити, веднага след лечение?
Здравей!
Това, че темата е в Проблемно забременяване не означава, че ако си бил заразен с един или друг патоген, не може да забременееш.
В Искам бебе темите са за съвсем начинаещите в този процес Simple Smile и които тепърва правят опити за зачеване.
Правилото е, ако до 12 МЦ или 6МЦ не се зачене, това зависи и от възрастта, да се направят някои изследвания, вкл. и за Уреа- и Микоплазми. Затова и тази тема е в Проблемно забременяване.
Ако никой не ти отговори, защото повечето момичета, след като се излекуват, не следят повече темата - моите наблюдения са, че след успешна терапия - почти всички забременяват, поне аз нямам спомен, някой да не е успял, от тези, с които поддържам връзка.
От мен - Успех! Пожелавам ти скоро да ни пишеш с най-прекрасната новина.

Общи условия

Активация на акаунт