Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 266
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Аз забременях но правих и цялостен детоксщ. Пиши ми ако искаш на лично.

# 541
Детоксът няма пряка връзка с уреаплазмата, но винаги е добре дошъл в името на крепкото здраве Grinning

# 542
Дали няма връзка? Чревният микробиом е в пряка връзка с вагиналния. Антибиотиците съсипват не само чревния, но вагиналния. Отделно храната, която приемаме е доста некачествена и създава възпалителни процеси. Аз без антибиотик успях да вдигна цялостния имунитет и да се отърва oт много упорита уреплазма и тотална липса на лактобацили.

# 543
Трудна работа да се отървеш от уреаплазма без антибиотик..
Иначе за другото си права, всички тук сме наясно с тези факти.

# 544

Здравейте, някой може ли да помогне за разчитане, докато дойде часът за лекар..виждам, че е положително за уреаплазма?!

# 545
Да, освен това имаш и бактериална вагиноза, то често Уреаплазмата върви ръка за ръка с анаеробните инфекции.
Тъй че - ще ти се наложи лечение с АБ, глобули, пробиотици, вагинални лактобацили и не е лошо да попиташ за схема с антимикотик, защото по правило лечението на уреаплазма е продължително.

Иначе по въпроса с горната тема - за детоксът всичко ОК, ама малко ми звучи като излекувах уреаплазма с хомеопатия, рейки, германска народна медицина, Киприянова молитва или билки. Не отричам алтернативните начини за лечение, обаче има отделен подфорум за тези неща. Аз лично не смятам, че полово-предавана инфекция от този тип се лекува без АБ.

# 546
Разбира се, всеки е свободен да вярва в каквото иска.

Аз лично имам 4 неуспешни лечения с АБ при различни лекари и не смятам, че АБ е решението при мен. Отделно не успявах да забременея над 2 години опити. С режим успях да забременея естествено в рамките на 5 месеца.

@Galina Deneva 765000 - пощата ви е препълнена не успявам да се свържа с вас. Пишете ми имейл на лично за да ви пиша.

# 547
Уреаплазмата не е ППБ, май....? Имах връзка лятото. Преди са се съберем пуснахме всички патогени PSR в кандиларов. Отрицателни. Разделихме се и аз пак си пуснах. Хоп уреаплазма парвум. 10 дни доксациклин и я излекувах. Да обаче пак се събрахме той нищо не е пил и пак си пуснахме тези изследвания- отрицателен. Докато бяхме заедно не сме били с други партньори.

# 548
А според теб, ако не е ППБ какво е? 
Като цяло дори и лекарите са все още не 100% сигурни специално за уреаплазма Парвум. Има някакви теории, че е част от нормалната флора на женското влагалище, ако е в някакви минимални количества.
Но пък от друга страна - тя е полово-преносима, защото това е механизма на заразяване/пренос. Не става от общи тоалетни, басейни и други ала-бали.
А относно твоя казус… Има много варианти защо точно не сте излязли положителни.
Най-вече при него. Ако не е спазвал 2-3 въздържание, тествал е урина или уретрален секрет, а не еякулат.
При теб - ако не е взета пробата правилно от АГ.
Лабораторна грешка.
Това са само примери.

# 549
Понеже темата е в проблемно забременяване
Има ли някой друг, който забременява, след дълги неуспешни опити, веднага след лечение?
Здравей!
Това, че темата е в Проблемно забременяване не означава, че ако си бил заразен с един или друг патоген, не може да забременееш.
В Искам бебе темите са за съвсем начинаещите в този процес Simple Smile и които тепърва правят опити за зачеване.
Правилото е, ако до 12 МЦ или 6МЦ не се зачене, това зависи и от възрастта, да се направят някои изследвания, вкл. и за Уреа- и Микоплазми. Затова и тази тема е в Проблемно забременяване.
Ако никой не ти отговори, защото повечето момичета, след като се излекуват, не следят повече темата - моите наблюдения са, че след успешна терапия - почти всички забременяват, поне аз нямам спомен, някой да не е успял, от тези, с които поддържам връзка.
От мен - Успех! Пожелавам ти скоро да ни пишеш с най-прекрасната новина.

Благодаря много за изчерпателния отговор
Аз вече имам определен опит по темата, когато не успявах да забраменея с първото ми дете, разбрах че може причината да е в наличието на тези бактерии. Съответно правихме си тест и веднага след антибиотиците ( по рецепта от тук😅)забременях, не сме дочаквали да се тестваме втори път. Не съм имала проблем през бременността.
Сега се опитвам да забременея пак и пак не става, не е минало мн време, но пак се върнах тук. Тази седмица ще правим тест отново и  така се чудя възможно ли е пак да е това причината, защо геинеколозите не знаят нищо по въпроса или не казват
 ( аз разбрах че може това да причината по съвсем друг начин, друг проблем при мен и бащата не е бил открит, млади сме ) и тн.

# 550
Аз съм забременявала два пъти без проблем, веднъж непланирано, втория път на 1ви месец фоликулометрия, но за съжаление и двете Б приключиха в 6-7 гс. след чуване на пулс.
След втория А открихме уреаплазмата и сега се лекуваме.
Просто казвам моя опит.

# 551
Тествахме еякулат с въздържание 2 седмици.

# 552
Моля, препоръчайте ми лекар венеролог от Варна.

# 553
Т.е. и двата пъти той не се празнил по 2 седмици преди теста, така ли? Не говоря само за секс, а и за самозадоволяване…
Ако е така, направо съм 😯 за стоицизма на партньора ти, аз трудно се налагам и два дена да се издържи заради теста…
Но ако е така, да приемем, че неговите тестове са истинни… За всеки случай - аз лично бих пуснала една проба и за двама ни в Геника. Много е съмнително ти да имаш, а той не.
Освен да правите секс само с презервативи.

# 554
За тестване на еякуят не трябва ли въздържание между 3 до 5 дни, или това е само за качеството на сперматозоидите.

Общи условия

Активация на акаунт