Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 38 098
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм забременявала два пъти без проблем, веднъж непланирано, втория път на 1ви месец фоликулометрия, но за съжаление и двете Б приключиха в 6-7 гс. след чуване на пулс.
След втория А открихме уреаплазмата и сега се лекуваме.
Просто казвам моя опит.

Благодаря
Много съжалявам
Пожелавам ви успех от тук нататък

# 556
3 до 5 - за спермограма.
За ППБ и Андрофлор - 3 дни. Ако се тества конкретно уреаплазма - може и два.

# 557
Първия път се въздържа около 5-6 дни, а втория 2 седмици, тъй като пътува 7-8 дни и като се върна минаха още около 5 дни. Много странна история с тая уреаплазма се получи при нас. Единствено в периода, когато я имах аз ходех на басейн.

# 558
Абсурд е от басейн, избий си го от главата. Говорила съм с докторката ми 100 пъти по този въпрос, казвала ми е, че категорично уреаплазмите се предават единствено и само при секс. И за да цитирам - такъв с дълбока пенетрация, тъй като специално при жените живеят в шийката на матката.
И в крайна сметка не разбрах, ползвате ли презервативи или не?

# 559
# 560
Здравейте момичета и аз се включвам в тази тема, преди седмица пуснах микробиология и ПСР на микробиологията ми излезна "липсващи лактобацили, Преобл. кокобацили (гарднарела), 2-3 leuco/поле, "clue cells", а на ПСР Гарднарела и Микоплазма гениталум. Попринцип ПСР си правя през няколко месеца до сега винаги е бил отрицателен за микоплами и уреоплазми, обаче гарднарела честом си се изолира. Партньора не съм сменяла с него съм от 6 год. не съм ходила по чуждо, мисля, че и той не би го направил. Имаме изписано лечение за двамата ( флажил 3х1 за 7 дни, клацид 2х1 5 дни и азитрокс - 1 на 24ч. за 6 дни, отделно аз имам изписан розалгин готов разтвор ден преди започване курс с флумизин 1 на 241 за 6 дни и след приключване с флумизина пак 1 розалгин, след приключване на лечението имам изписан гинофилус). Та след излизането на резултатите в главата ми се появиха някои въпроси......възможно ли е да съм си имала тази микоплазма и да е останала скрита така да го кажа ( понеже много често нямам лактобацили и ми се изолира бактериалната вагиноза.....а четох, че точно липсата на лактобацили може да навежда на мисълта, че има микоплазма ) и сега да се появи от нищото( имам два късни аборта и за това се зачудих може ли от нея евентуално да са се случили)

# 561
Здравейте! След 12 дневно лечение с Полижинакс за гъбички и едновременно с Доксициклин 14 дни за уреаплазма, но тези 2 дни в които не се препокрива лечението, нужно ли е да си взема Кандизол?

# 562
Здравейте. Нося си уреаплазма уреалитикум от доста време, открита след множество цистити от един най-накрая прозорлив уролог, уж излекувана и по време на бременността открита пак в урина в лаборатория Геника. Не се локализира в цервикален секрет и имам успешно завършила бременност. Заради отлагане и огромна несериозност така и не отидох отново на уролог и сега се присетих, като реших да забременяване пак. Замислих се, че с мъжът ми може да си я придаваме един на друг, не се в изследвал той, но пък така щеше да се открива в цервикалния секрет. Въпросът ми е, има ли някоя от вас с подобен казус и май ще е по-добра идея да я изчистя, ако въобще е възможно, преди да пристъпя към забременяване?

Задължително я изчисти. Забременях без да знам, че имам и стана спонтанен аборт, казаха, че е заради нея.

# 563
Здравейте! Колко дни след биопсия на шийката на матката мога да започна да слагам Вагизан и Гинофилус?

# 564
Зависи колко кървиш.
Вагизан е киселко и може да ти подразни, а и на прясна рана киселина не е много подходящо.
Аз лично бих изчакала поне 1 седмица.

# 565
Засега почти няма кръв, само по време на биопсията (днес следобяд) видях, че има. Ще изчакам седмица, надявам се е достатъчно. Исках да попитам и дали закъснях със започването на Вагизана и Гинофилуса, тъй като спрях АБ на 05.12., но чаках Полижинакса да свърши, чаках цикъла да свърши, чаках биопсията… и май си мина доста време?

# 566
Никога не е късно.
То така или иначе - това с опашка за възстановяване на нормалната флора.

# 567
Момичета, моля за мнение. Според вас дали уреплазмата е малко над нормата, защото е хваната навреме или има вероятност резултатите да не са точни и да се повтори изследването.

Не съм пила антибиотици от години, на лекаря му изпратих резултатите и той каза, задължително курс с антибиотик, антибиотични глобули, пробиотик и за възстановяване на флората други глобули. Записах си час между празниците, но но тогава ще ми е полезно вашето мнение.

# 568
Трябва да е отрицателна, т.е. въобще да я нямаш.

# 569
Така.....днес говорих с вирусолог. Влагалищен секрет и урина-днк тестове отрицателна за уреаплазма. Фемофлор скриийн 10^3 уреаплазма. Каза ми, че тези тестове са много чувствителни и улавят дори следи от туй чудо. Каза, че уреаплазмате е условен патоген, каквото и да значи, че е в ниско количество и се съдържа в женската флора и съм си ок, и да не пия нищо.

Общи условия

Активация на акаунт