Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 38 082
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Така.....днес говорих с вирусолог. Влагалищен секрет и урина-днк тестове отрицателна за уреаплазма. Фемофлор скриийн 10^3 уреаплазма. Каза ми, че тези тестове са много чувствителни и улавят дори следи от туй чудо. Каза, че уреаплазмате е условен патоген, каквото и да значи, че е в ниско количество и се съдържа в женската флора и съм си ок, и да не пия нищо.
Имаш пълното право да правиш, което искаш.  Аз лично за себе си, бих предпочела да нямам ни най малка следа от уреаплазма и ще изпия ако ще и 3 месеца високи дози антибиотик. Аз лично я "убих" от първия път с нормално количество антибиотик. Но така или иначе е важно и защо изобщо я търсиш. Аз ако нямах симптоми, нито щях да си направя теста, нито нищо и изобщо нямаше да ме интересува имам ли нямам ли уреаплазма. Но уви като имаш симптоми я махаш или ако имаш трудности със забременяване и тн. Но ако си родила например и нямаш симптоми.... Преспокойно може да си живееш с нея, аз лично не бих ако знам че е там, но ако не знам, изобщо нямаше да ми пука. Та и затова отговора на всеки лекар към различните пациенти, ще бъде различен. Ако ти дойде жена в кабинета, която не може да забременее и всичко й е наред привидно, но има уреаплазма, същият този вирусолог ще й каже да пие антибиотик, защото все нещо трябва да се направи, ако нямаш друга причина за състоянието си, ще се търси такава във всяка една бактерия условно патогенна или не.

# 571
Абсолютно съм съгласна с Теа, бъдете реалисти с тази уреаплазма и взимайте предви факторите бременност/стерилитет/спонтанни аборти, симптоматика/качество на живот и сексуални отношения с други хора/риск от заразяване.
Да обяснява някой лекар, че имането на следи е нещо нормално...би било нормално единствено ако наскоро е имало лечение и си пуснал контрола 10 дни след последното хапче.

# 572
Аз съм на 47 с тотална хистеректомия. Нямам сиптоми и по нагоре съм описала историята.

# 573
Момичета, при Фертилити тест ми излезе положителна Микоплазма хоминис (в коментар пише, че е в минимален брой геномни копия, близки до гранични стойности). Пускала съм преди 2 години и преди 6 месеца - били са отрицателни винаги.
От 5 години правим опити за бебе, имаме и 3 неуспешни трансфера без открита причина.

Възможно ли е това да е причината за незабременяване?

# 574
Да, възможно е, но не изследвате ли периодично тези неща, предвид опитите?

# 575
Ами какво ли не изследвахме, честно казано. Последно преди 6 месеца пускахме фертилити тест и нямаше този проблем. Сега пускахме ЕРА и понеже така или иначе се взима биопсия, решихме пак да пуснем и фертилити. С партньора ми сме заедно над 20 години и при няколко отрицателни резултата, нямаше как да подозираме причина в това.
Докторката ми каза, че е възможно при предишните изследвания да е имало много ниски стойности и да не е хванат проблема, а да си го е имало.
По принцип ако се окаже това проблемът, може би новината е донякъде добра, защото ще сме открили най-накрая причината.

# 576
Това може да си стои в тялото ти без да даде симптоматика и да не допускаш, че е там. При мен е живяло в пикочния мехур. Много време. При една операция...просто се активира.
Ако не се изследва с ДНК от цервикален канал, а само с посявка, да, ако е ниско микробно число, няма да го хванат.
Но считай го пропуск на лекарите, не ваш...
Успех от сърце ти пожелавам Heart

# 577
Здравейте, някой откривал ли е Уреаплазма в гърлен секрет?

# 578
Не съм попадала тук на това, но явно уреаплазма има още с какво да ни изненада...

# 579
Здравейте, някой откривал ли е Уреаплазма в гърлен секрет?
Това направо ме уби....има ли симптоми и какви са?
Много ми е любопитно

# 580
Ами има изследване за Уреаплазми и Микоплазми в Checkpoint гр .София пакет ''Super Check'' с гърлен секрет. Няма някакви специфични симптоми. Предава се в гърлото чрез орален сексуален контакт.

# 581
Ами има изследване за Уреаплазми и Микоплазми в Checkpoint гр .София пакет ''Super Check'' с гърлен секрет. Няма някакви специфични симптоми. Предава се в гърлото чрез орален сексуален контакт.
Хора... тотално ще се откажа от секса , наистина 😅
Как да си хвана ново гадже,като отвсякъде и от всичко може да лепнеш какво ли не.
Почвам да ставам хипохондрик.
Благодаря много за информацията, Симона.
Успешна и здрава година на всички!

# 582
Като си хванеш ново гадже - преди първия секс го пращаш в Check point да се изтества за всичко и чак тогава. Вариант 2 - презерватив и за орален секс, въпреки че това е безмислено, защото мъжете не обичат, а и е гадно, защото презервативите имат доста кофти вкус.
Това, ако искаш да играеш съвсем safe.
Но истината е, че в реала това не се случва, освен ако не попаднеш на някой мъж, който е достатъчно разбран и ще ти угоди на хипохондрията или пък самия той не е такъв.
Тъй че - риск печели, риск губи.
Честно казано, това с Уреаплазмата в гърлото е доста хипотетично, доколкото си спомням, като съм говорила с моята венероложка точно там не виреят, но ще взема да я питам изрично следващия път като ходя (ако се сетя). За всеки случай - просто не давай да ти свършват в устата, то така или иначе тия гадориийки са в най-голяма концентрация в еякулата.

# 583
Да,Мила. Ако можеш и се сетиш попитай. То вече е ясно за повечето неща,че няма как да се случат без изследвания, свалянето на презерватива имам предвид. Но никой не е навит да ги прави , повярвай ми. Теоретично всеки се дърпа,камо ли на практика,пробвала съм в разговор. Те "винаги" са здрави!
Просто всяко нещо с времето ти... иначе орален секс с презервативи... наистина и на мен не би ми харесало.
Дано все повече мъже се образоват на тази тема

# 584
Момичета, знам трябва да се консултирам с лекаря си, но ще е възможно чак понеделник. Та  ако на някоя се е случвало ще ми е полезно да сподели. Откриха уреплазма и назначено лечение от лекар: моноциклин 2×1 за десет дни, Макмирар по 1 глобула вечер, след него Лактобор вагинален гел 7 дни по едно гелче. Антибиотика го приключих, остана една глобула Микмирор да сложа и да започна с Лактобор. Но сега забелязвам, че вероятно ми идва цикъла или е друго кървене / цикъла.ми дойде на 17.12 и му е рано да е сега/. Та съм чуденка да слагам ли Микомакса днес и Лактобора от утре. На някоя случвало ли се е при лечение да и е подранил цикъла с две седмици или да е имала друго кървене.

Общи условия

Активация на акаунт