Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 38 014
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
В цикъл мисля, че не трябва да се слага нищо. След него продължи.

# 586
След двойно лечение с АБ, аз все още имам уреаплазма уреалитикум.
След азитрокс, клацид и доксициклин, сега ми се предлага курс с Таваник.
Какво мислите и колко време - 10 дни таваник ОК ли е?
Понеже исках да ми дадат по-дълго лечение втория опит с доксициклина и не дадоха. Сега ще настоявам вече…

И какво мислите за Цветна снимка при наличието на уреаплазма, защото имахме такъв план с репрото идния месец.

# 587
Сподели какви и с какво бяха схемите ти до момента?

# 588
17.09.2024
Азитрокс 1х1 6 дни
Клацид 2х1 5 дни

03.12.2024
Доксициклин 2х1 10 дни

*мерси за вниманието!
Сподели какви и с какво бяха схемите ти до момента?

# 589
Антибиограма?
Лечение на партньора?
Колко време изчакваш след последно хапче, преди да пуснеш pcr ?

# 590
ММ се лекува заедно с мен с Азакс и Доксициклин - септември месец
И декември пак - доксициклин
Когато се разбра септември, че аз имам, той директно почна АБ без да си прави изследване. Ноември пусна контролно и беше негативен, въпреки това пи пак 7 дни доксициклин.

Сега януари пуснах след 30 дни след последното хапче.
А след първото лечение, след 2 месеца.

Антибиограмата от септември:

Антибиограма?
Лечение на партньора?
Колко време изчакваш след последно хапче, преди да пуснеш pcr ?

# 591
Лечение под 10 дни за нищо не става...
Трябва ти дълга схема, 21 дни, дали ще е само Доксициклин или ще  е комбинация от ударна доза азитрокс първо, после доксициклин и после пак азитрокс - тук има споделяни схеми, ако решиш на своя глава да се лекуваш (даже имам запазени някъде), а ако лекарят ти е отворен към съвместни решения - кажи му, че искаш дълга схема, за да ти изпише достатъчни количества АБ.

# 592
И аз съм за дълга схема с Докси.
Ще дам пример, само месец преди да ми открият Уреаплазмата (съвсем случайно в интерес на истината, аз симптоми нямах), бях пила Таваник 10 дни, защото бях с Ковид и гнойни налепи по гърлото. Явно, че изобщо не ѝ беше повлиял този Таваник, а аз даже първите дни го пиех по 2 пъти на ден.
Cafe Del Mar е права, курсовете са ти били супер кратки, а с този сегашния, който ти предлагат - много вероятно пак да не стане.

# 593
Една консултация с микробиолог и/или вирусолог няма да е излишна в такива случаи.

# 594
Консултация с венеролог по-точно.
Когато на мен ми откриха Уреаплазмата, микробиоложката ми каза да не я лекувам! Че Парвум е част от нормалната флора. Говорих с венероложката ми, тя беше категорична, че щом са я хванали в Геника е в доволно голямо количество за лекуване, тъй че си изпих АБ.

# 595
Като чета и... направо се плаша. Уреаплазмата по-трудна ли е за лекуване от микоплазмата?
Аз минах 10 дни антибиотик (доксициклин) за микоплазма и се надявам всичко да е наред (изчаквам време за контрола), но като чета някои момичета колко антибиотици пият и...

# 596
Аз си излекувах Уреаплазмата с 10 дни Вибрамицин.

# 597
На мен ми изписаха Таваник. Иначе първия път ми бяха изписали клацид и се бях оправила.
Проблема е, че този път имам и микоплазма хоминис.
Дано се повлияе ..
АБ ми е за 14 дни.

# 598
Мисля да се консултирам с вирусолога от вирусологична лаборатория в Надежда, където ми е правено изследването. Май ми се полага консултация в изследването, мисля.
А след него мога да отида и на венеролог. Дайте предложения за добър такъв в София?

# 599
Вирусолог за микоплазма или уреаплазма?? Това са бактерии, а не вируси.
Венеролог - в Кожно-венерическия център (бивш диспансер), който е зад 29 ДКЦ. Там може и с талон за диспансера от ЛЛ или платено. Аз лично ходя при д-р Рачева, тя ми откри и лекува Уреаплазмата, другата добра е д-р Филипова.

Общи условия

Активация на акаунт