Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 992
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от мен. За пръв път се включвам в тема тук. Малко странен е казуса при мен. Беше изолирана уреаплазма при мен от цервикален секрет, последва антибиотично лечение на мен и партньора ми. След няколко месеца цервикален секрет беше чист и не бяха изолирани ураплазми или микоплазми. Сега упеаплазма се открива в урината? Започваме лечение с ципрофлокс@цин, като се стараем да се изчистим от гадината, за да започнем опити за бебче. Как става това - чист цервикален секрет, а наличие в урината?

# 601
Здравейте момичета, имам няколко тревоги. Откриха ми уреоплазма и микоплазма. Лечението беше 10 дни Вибрамицин. Прибавих и Азакс за опашка. Но се появи нещо като болка във влагалището, усещане за сухота като прожулване. Кървене между цикъла и цистит. И всичко това около 10 дни след приключване на лечението. Имали ли сте такива симптоми. Да добавя, че имам и раничка, която чака лечение след като унищожим бактериите.

# 602
Здравейте момичета, имам няколко тревоги. Откриха ми уреоплазма и микоплазма. Лечението беше 10 дни Вибрамицин. Прибавих и Азакс за опашка. Но се появи нещо като болка във влагалището, усещане за сухота като прожулване. Кървене между цикъла и цистит. И всичко това около 10 дни след приключване на лечението. Имали ли сте такива симптоми. Да добавя, че имам и раничка, която чака лечение след като унищожим бактериите.
Аз бях така, сухота е. Кошмарна е просто. Оправих се с 10 дни глобули цикатридина плюс.

# 603
Някой имал ли е проблеми от Таваник 500 мг?
Понеже аз го пия втори ден и имам леко стягане и парене в гърдите .. обадих се на доктора, но той каза да си продължавам с него.

# 604
Понеже аз го пия втори ден и имам леко стягане и парене в гърдите .. обадих се на доктора, но той каза да си продължавам с него.
Аз съм имала подобни симптоми от него, но сменихме с друг АБ от антибиограмата. В случая беше предписан за лечение на ешерихия. За уреаплазма ли е предписан и по антибиограма ли е?

# 605
Аз съм имала подобни симптоми от него, но сменихме с друг АБ от антибиограмата. В случая беше предписан за лечение на ешерихия. За уреаплазма ли е предписан и по антибиограма ли е?

За уреаплазма и микоплазма. Да се надявам, че ще помогне.

# 606
Аз искам да попитам при наличие на уреаплазма в урина, имали ли сте една неприятна болка, наподобяваща боцкане в областта на уретрата? И има ли реално изчистили се от бактерията - през колко АБ минахте , за да има хепи енд?

# 607
Аз искам да попитам при наличие на уреаплазма в урина, имали ли сте една неприятна болка, наподобяваща боцкане в областта на уретрата? И има ли реално изчистили се от бактерията - през колко АБ минахте , за да има хепи енд?
Уреаплазмата създава такива усещания в уретрата, да. Относно лечението, настоявайте за по-дълъг курс. Аз лично направих 20 дни с два АБ по антибиограма. Засилване успоредно и на имунитета е много важно.

# 608
Здравейте и от мен търся отговор за моите болежки продължаващи вече 3ти месец.

Всичко започна с болка в кръста (като мислих , че е заради месечния цикъл) и след това колената като едвам ходех. На следващия ден болки в ставите на ръцете, което ме наведе на мисълта за артрит. Посетих ревматолог като след направени изследвания той установи, че нямам автоимунно заболяване а е от инфекция. Единственото положително в пробата беше ureaplasma parvum. Върнах се при гинеколожката и ми беше изписан антибиотик “@з@кс” за 5 дни. Както и приемах от ревматолога терапия. След това имах облекчение, но симптомите се върнаха болки в ставите на краката и ръцете и кръста както и чувство за отпадналост и виене на свят а ония ден имах и пробождания ниско в корема (както по горе е описано).  След антибиотика също болка по време на секс.

Та възможно ли е всичко това да е от уреаплазмата? Има ли подобни случаи.

P.S.  Доста съм уплашена защото не знам дали това е причината да се чувствам на 80+

# 609
Няма връзка между уреаплазмата и болките ти.
Хламидия изследвана ли ти е? Тя причинява подобни възпалителни състояния, но трябва да е много хронифицирала...
Какво друго си изследвала?
Отделно, курсът ти от 5 дни е твърде кратък, съветът ми е да потърсиш гинеколог или венеролог, който да ти назначи адекватна схема на лечение. Контрола след лечението - 30 дни поне, след последното хапче.

# 610
Да, нямам хламидия или нещо друго само уреаплазмата. Но главно болките в ставите са ужасни и не знам може би да повтаря изследванията. Утре съм при същата докторка на преглед.

Няма връзка между уреаплазмата и болките ти.
Хламидия изследвана ли ти е? Тя причинява подобни възпалителни състояния, но трябва да е много хронифицирала...
Какво друго си изследвала?
Отделно, курсът ти от 5 дни е твърде кратък, съветът ми е да потърсиш гинеколог или венеролог, който да ти назначи адекватна схема на лечение. Контрола след лечението - 30 дни поне, след последното хапче.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:40 от Oburkana00

# 611
Ти всъщност кога пи антибиотика? И пусна ли контролно изследване?
След антибиотика - направи ли терапия с пробиотици - вагинално и орално?

Болки в ставите може да се появят по ред причини, не знам защо първо гинеколог е тръгнал да търси причина, не че е излишно де. Хламидия - освен ако не е прясна инфекция, на 2-3 месеца, няма да се открие във секрета, а само в кръвен тест - можеш да си пуснеш хламидия IgG+ IgA, излизат в рамките на деня даже, по средно 20лв. е всяко.

Тази уреаплазма можеш да си я носиш от много много време, и просто сега случайно да е открита. Освен това, много лекари считат, че парвум няма нужда да се лекува.

На твое място бих търсила причината другаде - колене болят и от кръст, ревматолог, невролог - консултирай се отново.
Също - резултати в графа HPV  - няма ли излезнали?

# 612
При ревматологични проблеми - задължително кръвен за хламидия - те за да се получат, е стара инфекция, и няма да се намери в секрета както казаха по-нагоре. Даже най-добре IgG, IgM и IgA антитела, лабораториите предлагат пакети.

# 613
Антибиотика го приемах в началото на декември месец.
След това не съм пила пробиотик.
Утре ще пусна контролното изследване.

Резултати от HPV за отрицателни просто излязоха по късно и не съм ги снимала.

[/b]
Ти всъщност кога пи антибиотика? И пусна ли контролно изследване?
След антибиотика - направи ли терапия с пробиотици - вагинално и орално?

Болки в ставите може да се появят по ред причини, не знам защо първо гинеколог е тръгнал да търси причина, не че е излишно де. Хламидия - освен ако не е прясна инфекция, на 2-3 месеца, няма да се открие във секрета, а само в кръвен тест - можеш да си пуснеш хламидия IgG+ IgA, излизат в рамките на деня даже, по средно 20лв. е всяко.

Тази уреаплазма можеш да си я носиш от много много време, и просто сега случайно да е открита. Освен това, много лекари считат, че парвум няма нужда да се лекува.

На твое място бих търсила причината другаде - колене болят и от кръст, ревматолог, невролог - консултирай се отново.
Също - резултати в графа HPV  - няма ли излезнали?

# 614
Здравейте, за лечение за трети път ми се предлага Таваник 500 мг за 10 дни. Гледам че активната съставка е Левофлоксацин, а по Антибиограма съм резистентна към Ципрофлоксацин. Чат гпт ми казва че са от един вид група и май не е добра идея.
Какво предлагате да кажа на лекаря, след азитрокс, клацид, доксициклин, ако и той каже че явно не става Таваник за мен?

Общи условия

Активация на акаунт