Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 916
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
А има ли някоя от вас, на която уреаплазмата е запушила тръбите?

# 751
А има ли някоя от вас, на която уреаплазмата е запушила тръбите?
Аз бях с хидросалпингс,след което ми птстраниха едната тръба и прекъснаха другата.Никой не ми е казал на 100 процента,че е пт утеаплазма,но и никаква друга причина не се откри освен налинието на  утеаплазма.

# 752
Здравейте, откриха ми уреаплазма в ендометриуама, последва 3 пъти лечение с антибиотик и контролни от цервикален секрет, които излизаха положителни. Януари месец имах пак лечение с АБ и тъй като забременях пуснах контролно изследване миналата седмица на урина, където излезе отрицателно. Може ли да се вярва на този резултат?

# 753
Ако ви е излизала положителна само в цервикален, пак трябва такъв. Може да я има в цервикален, а да е отрицателна в урината.

# 754
Дали знаете при бременност кога е най-подходящо за вземане на секрет от цервикален и коя най-подходящата схема за лечение при бременност? В момента съм в 10 гс.

# 755
Момичета,
Урината ми излезна чиста от уреаплазма в Цибалаб Relieved

Обаче наистина ми намериха Ешерихия Коли. Досега не съм я хващала, няма идея отскоро ли е или преди просто не са я засичали, защото не съм правила изследването по време на самия цистит.

На ехограф преди време ми казаха, че пикочният ми мехур има удебелена стена, което е признак на инфекция.

Отделно това какво да го правя? Особено без АБ от никъде

Дали има как да съчетая лечението за Ешерихията с това за Уреаплазмата в секрета?

От антибиотиците в антибиограмата съм пила само Левофлоксацин за уреаплазмата. Гледам, че ешерихията е чувствителна към всичките изброени...

# 756
В момента гледай да си оправиш цистита, тая уреаплазма я забрави. Като са ти гледали, че имаш задебелена стена на мехура, не се ли сетиха да ти пуснат една обикновена стерилна урина…
Както и да е, в момента това е спешно да го лекуваш, с кой АБ - да прецени лекуващия лекар. Обикновено такива инфекции се лекуват с Ципрофлоксацин, не с Левофлоксацин, а и от моя опит - Левофлоксацинът изобщо не беше бутнал тая уреаплазма. Аз имах същия щам.
Тъй като той се води дори все едно част от нормалната флора, а и е в ниско количество, за момента го зарежи, защото нито един от изброените АБ не е от класическите, които се изписват за уреаплазма.
Другият вариант е евентуално Моксифлоксацин, вероятно той ще помогне и за Ешерихията, но малко е стреляне на посоки.
Задължително си вземи обаче нещо с боровинка и Д-маноза, успоредно с АБ и поне месец след това (най-добре 3). Аз лично съм най-доволна от Урокомфорт. Можеш да вземеш сега Форте, а после да продължиш с обикновения.

# 757
здравейте момичета.
заради уреаплазмата съм без тръби, извънматочна и хидросалпинхс.
След трансфер и положителен тест за бременност, ето че пак си стои уреаплазмата парвум. Как се процедира при бременност и парвум? Вече се шашкам с тая тъпа бактерия

# 758
Не се ли тества преди трансфера?
Иначе как се процедира, пие се АБ по преценка на следящия АГ. Кога и какъв - вече той ще прецени, защото не всички АБ са подходящи при бременни, както и не е особено добре да се пие АБ в първия семестър.
Явно при теб положението е хронично, тъй че наистина много опитен АГ трябва да те лекува.

# 759
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 760
Доказано ли от уреаплазмата са ви запушени тръбите? Карала ли сте хламидия, или някакви коремни операции?

здравейте момичета.
заради уреаплазмата съм без тръби, извънматочна и хидросалпинхс.
След трансфер и положителен тест за бременност, ето че пак си стои уреаплазмата парвум. Как се процедира при бременност и парвум? Вече се шашкам с тая тъпа бактерия

# 761
В момента гледай да си оправиш цистита, тая уреаплазма я забрави. Като са ти гледали, че имаш задебелена стена на мехура, не се ли сетиха да ти пуснат една обикновена стерилна урина…
Както и да е, в момента това е спешно да го лекуваш, с кой АБ - да прецени лекуващия лекар. Обикновено такива инфекции се лекуват с Ципрофлоксацин, не с Левофлоксацин, а и от моя опит - Левофлоксацинът изобщо не беше бутнал тая уреаплазма. Аз имах същия щам.
Тъй като той се води дори все едно част от нормалната флора, а и е в ниско количество, за момента го зарежи, защото нито един от изброените АБ не е от класическите, които се изписват за уреаплазма.
Другият вариант е евентуално Моксифлоксацин, вероятно той ще помогне и за Ешерихията, но малко е стреляне на посоки.
Задължително си вземи обаче нещо с боровинка и Д-маноза, успоредно с АБ и поне месец след това (най-добре 3). Аз лично съм най-доволна от Урокомфорт. Можеш да вземеш сега Форте, а после да продължиш с обикновения.

Изписаха ми Ципрофлоксацин за 14 дена, който уж да повлияе и ешерихията, и уреаплазмата. Ще наблегна на много комплексно лечение този път. Обаче лекарката не иска да изпише на мъжа ми антибиотик сега, а предните пъти си ми изписваше и за него. Само ако е положителен за уреаплазма тогава можело, но при него никога не излизат положителни изследвания...Даже не знам какво изследване да го карам да прави вече и дали въобще има смисъл. И къде да търсим доктор дето да се навие да изпише и за него пак антибиотик...

То и това тровене с пореден антибиотик е кофти за него обаче ме притеснява като махнем презерватива да не стане пак при мен белята и да съм правила поредното безмислено лечение...

# 762
Досега какви изследвания си му пускала? И къде? Какво е пил досега? През цялото време ли се пазите с презервативи?
Иначе - за Ешерихия се пие Ципро около 7-10 дни, за уреаплазма точно това е доста странен избор, но да видим, може и да сработи по този начин.
Изписа ли АГ антимикотик и пробиотик? Нещо с Д-маноза и боровинки?

# 763
Досега какви изследвания си му пускала? И къде? Какво е пил досега? През цялото време ли се пазите с презервативи?
Иначе - за Ешерихия се пие Ципро около 7-10 дни, за уреаплазма точно това е доста странен избор, но да видим, може и да сработи по този начин.
Изписа ли АГ антимикотик и пробиотик? Нещо с Д-маноза и боровинки?

Посявка и ДНК на урина в Цибалаб, Андрофлор (еякулат) в Геника. Нищо не излезе от тях. Сега мислим еякулат конкретно за плазми, но се чудя микробиология или ДНК е по-добре?

Той е пил с мен Азитромицин и Левофлоксацин. Аз пих и Доксициклин, но той май не, не мога да се сетя, че беше преди 1 година вече. След отрицателните резултати преди 1 година си имаме контакт без презерватив.. Иначе по време на леченията не сме правили секс и после до контролните беше само с презерватив, но така и така явно при мен не се е изчистила напълно. Яд ме е на себе си, че изчаках цяла година да се изследвам пак. Вече ще се тествам през 5-6 месеца да знам поне има ли я, няма ли я

За уреаплазмата и аз не знам какво ще направи ципрото.

Имам всичко - Синкванон, Полижинакс и Микомакс.
Плюс още едни добавки Crispact за флора и Микоменд за имунитет
Боровинки, манози - ще редувам Уробиотик форте и Урокомфорт сигурно - имам какви ли не вкъщи така и така

ПС
Между другото реших да се свържа с  д-р Рачева по имейл и й разказах моя случай и за неуспешното лечение на уреаплазма и дали може да ми е полезна, но тя ми писа, че не се занимава с уроинфекции и по-скоро ми е необходим уролог/нефролог.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 00:21 от FlyingWhale4

# 764
Добре си запасена, не те мисля значи.
Тествай го именно конкретно за плазми, еякулат с PCR. Има едно изследване в Геника, което е PCR + антибиограма, знаеш го, пуснете него. Но след 3 дни въздържание задължително.
И да, след лечение - пускаш месец след това тест, после след 6. Ако и след 6 е отрицателно, чак тогава махате презервативите. Сори, знам, че е гадно, обаче се въртите явно в някакъв омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт