Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 904
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
Вижте, от чисто медицинска гледна точка, уреаплазма и микоплазма не са полово предавани болести, и няма пряка връзка между наличието им и сексуален контакт. Може единият да има, от години, но да се отключи при някакви условия, може да не го предаде на партньора, просто факторите са толкова много, че е абсурдно някой в ситуацията да бъде обвиняван за каквото и да е. Да не говорим че тези неща се лекуват и не са причина за дразги и раздели. Хламидия, гонорея, сифилис и трихомони - да, това са полово предавани гадости, но всичко извън това си е бактериална флора, която вирее у човека и може и никога да не се развие. Имате ли представа колко гадинки живеят в нас? Абсолютен развъдник сме на какво ли е. Но при добра имунна система, най-общо казано - тези неща са под контрол и дори не разбираме за тях.
В този ред на мисли - липсата на лактобацили, т.е. бактериалната вагиноза, не е болест, не е инфекция, а е състояние на вагиналната флора. Някои бактерии започват да се размножават много, като преди това са били в пренебрежимо малки количества. Конкретно, бактерията гарднерела е отговорна за бактериалната вагиноза. Възможно е при секс да се предава на партньора, както и много други бактерии, които живеят в нас - и това е абсолютно нормално, в крайна сметка, който не иска да си обменя секрети и други неща, просто не прави секс и си стои в изолирана собствена среда Simple Smile
Така че, нека се лекуват и стига глупости.

# 736
ЯМР с контраст не е никак дискомфортно. Правила съм точно такъв. Търпи се.
Вижте, от чисто медицинска гледна точка, уреаплазма и микоплазма не са полово предавани болести, и няма пряка връзка между наличието им и сексуален контакт. Може единият да има, от години, но да се отключи при някакви условия, може да не го предаде на партньора, просто факторите са толкова много, че е абсурдно някой в ситуацията да бъде обвиняван за каквото и да е. Да не говорим че тези неща се лекуват и не са причина за дразги и раздели. Хламидия, гонорея, сифилис и трихомони - да, това са полово предавани гадости, но всичко извън това си е бактериална флора, която вирее у човека и може и никога да не се развие. Имате ли представа колко гадинки живеят в нас? Абсолютен развъдник сме на какво ли е. Но при добра имунна система, най-общо казано - тези неща са под контрол и дори не разбираме за тях.
В този ред на мисли - липсата на лактобацили, т.е. бактериалната вагиноза, не е болест, не е инфекция, а е състояние на вагиналната флора. Някои бактерии започват да се размножават много, като преди това са били в пренебрежимо малки количества. Конкретно, бактерията гарднерела е отговорна за бактериалната вагиноза. Възможно е при секс да се предава на партньора, както и много други бактерии, които живеят в нас - и това е абсолютно нормално, в крайна сметка, който не иска да си обменя секрети и други неща, просто не прави секс и си стои в изолирана собствена среда Simple Smile
Така че, нека се лекуват и стига глупости.

Благодаря ви от сърце, че отделихте време подробно да ми обясните нещата! Сега съм малко по- спокойна,жива и здрава бъдете, дано нещата се оправят!

# 737
Ще се оправят, разбира се, в случая е важно да се направи адекватно лечението с подходящия антибиотик, а за дъщеря Ви последващата терапия с вагинални и орални пробиотици е много важна.
Много лекари не са наясно с естеството на плазмите, нито с бактериалната вагиноза, съответно изписват кратки и неадекватни лечения с АБ и никаква последваща терапия с пробиотици...резултатът е или неуспешно лечение, или бактериална вагиноза (задължително възниква след прием на АБ).
Ако имате нужда от съвети в тази насока, пишете.

# 738
Ще се оправят, разбира се, в случая е важно да се направи адекватно лечението с подходящия антибиотик, а за дъщеря Ви последващата терапия с вагинални и орални пробиотици е много важна.
Много лекари не са наясно с естеството на плазмите, нито с бактериалната вагиноза, съответно изписват кратки и неадекватни лечения с АБ и никаква последваща терапия с пробиотици...резултатът е или неуспешно лечение, или бактериална вагиноза (задължително възниква след прием на АБ).
Ако имате нужда от съвети в тази насока, пишете.

Моля, препоръчайте генеколог, който е добър в областта си, макар, че сигурно много ще се чака за преглед, те добрите са със попълнени графици седмици наред!

# 739
Всъщност, подобни неща най-добре да се лекуват при дермато-венеролог, гинеколозите често не са наясно какво да правят.
За София - тук често спрягано име с доказан професионализъм е д-р Кристина Рачева, в Супердок може да я откриете.

# 740
Или направо да идете при нея в Кожно-венерическия център (към 29 ДКЦ) - без записване на час е, но не се чака много. Вчера бях при нея, чаках точно 10 Мин.
Всеки ден без вторник е сутрин.
Аз лично си лекувах при нея Уреаплазмата, както и БВ, гъби, проблеми с лактобацилите и какво ли не.

# 741
Или направо да идете при нея в Кожно-венерическия център (към 29 ДКЦ) - без записване на час е, но не се чака много. Вчера бях при нея, чаках точно 10 Мин.
Всеки ден без вторник е сутрин.
Аз лично си лекувах при нея Уреаплазмата, както и БВ, гъби, проблеми с лактобацилите и какво ли не.

Може ли да споделиш лечението си за уреаплазмата при нея?

# 742
10 дни Вибрамицин бяха достатъчни и за мен, и за мъжа ми. От първи опит ги излекувахме.

# 743
10 дни Вибрамицин бяха достатъчни и за мен, и за мъжа ми. От първи опит ги излекувахме.

Голям късмет, браво на вас!

Аз ви писах, че имам ниско микробно число в секрета обаче вчера ме удари ужасен цистит цял ден (нещо ми е спаднал имунитета и се бори и с други неща организма и хайде веднага цистит...). Урината ми стана мътно бяла и с миризма - типичен симптом на уреаплазмата при мен.

Тази сутрин пуснах в Цибалаб културелно за плазми и ДНК за плазми на урина и една стерилна урина. Надявам се тук, ако е в по-големи количества да ми излезе антибиограма, че да почна да пия антибиотик.

Ако не излезе антибиограма, пак мисля да убедя лекарката да лекуваме с някоя от доказаните схеми и ми се ще комбинация - докси с азитро или докси с моксифлоксацин последователно...

Според вас дали ще сработи нещо такова без антиограма? и предвид, че преди повече от 1 година съм приемала и докси, и азитро неуспешно

# 744
Аз съм лекувала уреаплазма доста отдавна и още един път. Каква точно беше - не знам, защото ми я бяха хванали на МБ и не пишеше щам. Но лечението ми беше 14 дни с Моксифлоксацин.
Д-р Рачева ми е казвала, че ако не се получи с доксициклин, се минава към вариант с хинолони. Тъй че според мен, ако не излезе антибиограма, залагай на варианта комбинация с моксифлоксацин. Така и така, азитрото, поне така ми е казвала докторката, вече прави резистентност поне специално при моя щам (Парвум).
Но виж задължително дали не се касае просто за нещо банално като някоя Ешерихия.

# 745
Аз съм лекувала уреаплазма доста отдавна и още един път. Каква точно беше - не знам, защото ми я бяха хванали на МБ и не пишеше щам. Но лечението ми беше 14 дни с Моксифлоксацин.

Имаш ли спомен как ти се отрази Моксифлоксацин? Както и при други, ако сте лекували с него? Чета, че се води като много краен случай и може да има тежки странични ефекти и последици от него..

# 746
Аз нямам проблеми с хинолоните. Мъжът ми получи разстройство, но той е с колит и при него не е необичайно. Не сме имали някакви други странични ефекти.
Но да, води се тежък АБ.

# 747
На мен ми предписаха първо от него. Честно казано не го усетих като тежък антибиотик - може би най-гадно ми е било досега от Вибрамицин - около половин час след пиене почваше да ми се гади и трябваше да седя и чакам да мине.

# 748
На мен ми предписаха първо от него. Честно казано не го усетих като тежък антибиотик - може би най-гадно ми е било досега от Вибрамицин - около половин час след пиене почваше да ми се гади и трябваше да седя и чакам да мине.
И при мен беше същото с Вибрамицин...

# 749
А спазвахте ли изискванията? След АБ от тетрациклиновата група, какъвто е Вибрамицин, задължително се пие хапчето в изправено или седнало положение, след което не се ляга минимум половин час. Те много дразнят хранопровода. Въпреки че аз например съм с най-бруталният рефлукс на земята, а Вибрамицин изобщо не ми прави проблемации, за разлика от много други АБ. Всичко е много индивидуално.
За Хеликобактер трябваше да пия брутална схема - Тетрациклин 4 пъти на ден, 3 пъти Метронидазол, е, тогава вече наистина ми се гадеше, не знам дали от Тетрациклина или от Метрото, или от комбинацията, но бяха ужасни 10 дни, спомням си как се чудех как да си наглася режима на пиене на хапчета, така че все пак да мога и да спя. Пък и то с тетрациклиновите АБ не е добре да се приемат млечни, плодове, та съвсем тъпотия става.

Общи условия

Активация на акаунт