Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 916
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
За мен лично най-важното, което трябва да направиш първо и можеш още сега е кръвни на трите вида антитела за хламидия, защото тя прави поразии, а наистина много ме съмнява да се излекува за 7 дни. Тя често се качва нагоре и не излиза по пср-ите, а са си положителни кръвните.

# 721
Нали не си я пуснала с цел да търсиш уреаплазма, а просто за да видиш последиците от АБ ? Има ги, да, нарушена е флората, нормално да е така - действай сега с Вагизан, 3-4 вечери подред, после Гинофилус 14 вечери, орално можеш да приемаш Биозин Фем. Heart
Отново съм,аз а  кой Вагизан трябва да купя -овули или глобули, че нещо не ми е ясно?

# 722
Вагизан млечна киселина.
Другият вагизан е за овлажняване, но няма млечна киселина. То си пише на кутийката Heart

# 723
Здравейте!Имам нужда от съвет и аз лато вас водя борба с досадните бактерии..преди две години за първи път ми изолораха утеаплазма,това я излелувах успешно с доксациклин.Година след това имах лапароскопия,заради хидросалпингс след което последва инвитро опит(неуспешен).Няколко месеца сшед това стартирахме втори и при всички изследвания не се изолираха никакви бактерии.До миналия месец когато пак я имам.Пих 14дни доксациклин стада +азакс 500 за 6 дни. Две седмици след последното хапче беше контролата и пак е положителна.Доктора ми иска 20 дни почивка между антибиотиците за втория курс.Вие на какво мнение сте?

# 724
Уреалитикум ли е при теб, или парвум?

# 725
И антибиограма правена ли е, че това си е сериозна схема, която би трябвало да подейства?

# 726
Антибиограма има само сега на контролата.До сега винаги е излизала пареум,сега за първи път излезна другия щам.

# 727
Прочетох те отново и забелявзвам, че си се изследвала едва 2 седмици след последното хапче, при условие, че изискването е минимум 30 дни.
Вземи изчакай още поне 2 седмици и пусни нов секрет.
И тогава ще го мислим Simple Smile

# 728
Здравейте, момичета. Аз и моята уреаплазма достигнаха нови висоти😀 на кратко моята история: септември 2024 се откри уреаплазма уреалитикум, започнах лечение с 2 АБ. Декември 2024 се видя че още е там. Пих доксициклик 10 дни и Януари 2025 се откри че още я имам. Като посл хапче беше на 13.12, а контрола на 09.01.; след като Януари се разбра, че още съм положителна, пуснах първо кръвен тест, за да видя дали не съм бременна, беше отрицателен, и започнах Азакс 500 за 6 дни. (С мм сме се пазили по време на лечение, просто на 09.01 прегледа бях пред Ову и лекарката каза че според нея вече нямам уреаплазма и ако искаме да не изпуснем месеца, да действаме)
На 28.01 ми беше последното хапче Азакс, когато цъфнах с положителен тест за бременност.
АГ каза че щом съм забременяла, няма проблем и че може да св лекува и по време на бременност.
Почти в 9 гс съм, мина 1 месец от последното хапче. На мен уреаплазмата ми се откри в ендометриума при биопсия и после контроли от цервикален секрет. Бях днес на преглед, лекарката каза че не иска да ми взима цервикален сега, че ще ми изпише профилактично АБ. Аз нямам проблеми да поя АБ, но понеже нямам симптоми на уреаплазмата, искам първо да видим дали още я имам след такова тройно лечение и се разбрахме да пусна стерилна урина за уреаплазма, а че тя ще мисли за подходящ АБ в моя случай.
Какво мислите, момичета? Дали ще се открие в урината, дали може да се излекува успешно по време на бременност, след като преди това съм била сумати АБ и не се е оправило…?
Бях ходила при др Рачева Януари 2025 и тя ми изписа един силен АБ, добре че не го бях пила още, защото бях на Азакса, но останах мн доволна от нея. Дали да си направя пак една консултация с нея при бременност какво лечение ще предложи или трябва АГтата да слушам?

# 729
Здравейте мили дами.Днес след преглед при андролог уролог поредните чути думи няма уреаплазма.Отивате на ямр за таз и генитали поради пундална невралгия и на нефролог .За свличането на предна влагалищна стена отивате на консултация отново с оперативен гинеколог и лечение 1во със стол емсела.До гуша ми дойде хора.
Уретрален секрет на жени (даже е забранено още преди много години)не се взима а аз успях сама да си взема как писах и преди но за мое щастие и той излезна чист.
Сега отиваме на ямр жална ми майка изследванито се прави с контраст .

# 730
ЯМР с контраст не е никак дискомфортно. Правила съм точно такъв. Търпи се.

# 731
Дано ямр съм правила но на други зони и без контраст.Единственото с контраст съм правила проходимост на тръбите преди повече от 9 год .

# 732
Това за проходимост на тръбите е съвсем друго нещо, контрастът тук се вкарва венозно с абокат и изобщо не се усеща.
Имам толкова много ЯМР-та вече, че даже не знам колко, кой с контраст, кой без, досега единствените оплаквания са, че в един момент се схващам да седя на лежа на твърдо. Да и специално при ЯМР на таза ми сложиха отгоре нещо си там, нещо като дъска, това ме попритисна и ми беше неудобно. Не знам дали тук го правят по този начин, моят беше в Истанбул.
Иначе - и мен точно за пудендална невралгия ме гледаха, защото и аз я имам тази гадост, не че на ЯМР се видя нещо, но ЕМГ-то показа някакви отклонения там. Само че в БГ ЕМГ на пудендален нерв не се прави, а и честно казано - това вече беше много гадно, защото без майтап, те бодат по пубиса и срамните устни с игли и ти пускат ток. Та така.

# 733
Здравейте, аз съм една много претиснена майка! Дъщеря ми е на 25 години, от години се бори с коварно белотечение, ходила е при много лекари, но е имало и периоди в които се е отнасяла доста небрежно към него. Има връзка с момче от две години, като преди нея си беше пуснала микробиология и всичко беше наред. Преди година ходи пак на генеколог и имаше бактериална вагиноза, след прием на антибиотик и изчезнаха лактобацилите. Преди две седмици си направи микробиология и се оказа , че още е с липса а лактобацили, има кандида и микоплазма, приятеля и също е с микоплазма. На всичкото отгоре , майка му показала изследванията на някакво медицинско лице и сега я обвиняват, че е била с друго момче, което и се отразява много зле психически, отдадена е много на връзката си и е вярна. Моя въпрос е при положение , че не е имало трети човек...как са се заразили?

# 734
Най-вероятно преди връзката, той е правил микробиология, а правил ли е за плазми? Може и някой да е изневерил. И все пак това са хора над 25 години, може би вие и другата майка трябва да се отдръпнете и да ги оставяте да се оправят, особено пък за такива работи.

Общи условия

Активация на акаунт