Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 946
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, моля ви препоръчайте ми подходящо противогъбично към Вибрамицин, който е изписан за 10 дни 2х1. Понеже трудно се свързваме с Аг и търсих в темата, но не можах да намеря.

# 691
Микомакс/Дифлукан, изобщо някакъв Флуконазол. 1-4-7-11 ден е най-добре, но може и 1-5-10, стига да не гъбясваш редовно. Аз съм склонна към гъби и затова винаги си правя схема през 3 дни, че понякога и по-големи дози.

# 692
Микомакс/Дифлукан, изобщо някакъв Флуконазол. 1-4-7-11 ден е най-добре, но може и 1-5-10, стига да не гъбясваш редовно. Аз съм склонна към гъби и затова винаги си правя схема през 3 дни, че понякога и по-големи дози.
Благодаря, ами то е за мъжа ми, предполагам че втората схема през 1-5-10 ще му е достатъчна, въпроса е просто наистина да не си създава доп. проблеми с гъбички, на фона на гадната уреаплазма.

# 693
Тогава 1-5-10.
И го предупреди никакъв алкохол по време на АБ и още 3 дни след това. Че мъжете са особено нестриктни в това отношение, а ни с АБ трябва да пие, ни с противогъбичните.

# 694
Всъщност, къде е пускано това изследване?

Точно така, изследването е ПСР в Геника и както писахте при стойност под 10 на 4 не се прави антибиограма.

Здравейте! Да попитам Уреаплазма може ли да провокира увеличаване на лимфните възли в ингвиналната област?

Моето предположение е, че е напълно възможно. Тъй като при мен почти паралелно с открието на уреаплазмата започнаха редовни подувания особено от едната страна и се образува дори киста, която редовно се подува и спада сама. Лекарите (и то няколко) така и не можаха да определят вида й - дали е лимфен възел, бартолинова жлеза, мастна киста и тн... Опитвах се да намеря информация в интернет дали уреаплазмата може да предизвика възпаление на бартолиновите жлези, но нищо. Провере и вие с лекар дали става въпрос точно за подуване на лимфен възел или друго.

Аз някак успях да стигна до отрицателен резултат за уреаплазма , обаче тия боцкащи усещания в уретрата не спират и това е. Моля ви посъветвайте ме къде да търся проблема, в следствие на дългогодишен цистит и възпаление ли е това усещане?
Аз месеци наред също имах ужасни остатъчни симптоми след отрицателния резултат. Лека полека се подобриха, но продължих да имам остри цистити и то забелязах при мен, че се предизвиква от определени храни... Не мога да си го обясня. И аз си мисля, че щетите след уреаплазма по мехура и уретрата и нервните окончания там минават много бавно.

Тъкмо последните месеци се чувствах чудесно и ето пак положителен резултат. Говорих с гинеколожката, тя предложи два варианта - вибрамицин за седмица (без АБ и предвид, че преди съм лекувала с него, подозирам, че може да е вече резистентна) или засилване на имунитета с едни добавки и оставяне така. Според нея вече се смятал за нормална част особено ако няма симптоми и просто си оставаш носител... Казах й, че се страхувам за забременяването и отново ми каза, че не било проблем и вече не се смятало, че директно уреаплазмата предизвиква спонтанните аборти.

Искам да помоля момичетата по-горе, с рецидивиращата уреаплазма - да споделят повече, за леченията си най-вече и защо според тях са били неуспешни?
Ще ми се да знаех и аз.. изчела съм библията в редит за уреаплазмата и конкретно за лечението й. Бих казала, че моето лечение беше почти като по учебник, всички антибиотици от антибиограми, дълги курсове и пак не става.

1 курс с Азитромицин по схема - неуспешен
2 курс с Доксициклин 19 дена (след четене, че успешен курс с докси за уреаплазма е добре да е над 14 дни) - изчистване от урината, все още наличие на ниско микробно число в секрет
3 курс с Левофлоскацин за 7 дена - отрицателни резултати на всички изследвания
+
прахчета Уробиотик форте и Lithopro Ox, много течности, чайове за цистит
+
антибиотиците и мъжа ми ги пи и сексът беше само с презерватив

Гинеколожката нещо ми обясняваше, че тези в Геника нямало как да засекат това мъртви ли тела на уреаплазмата всъщност са ама там пише ВИТАЛНИ, което и аз не знам какво ще рече. А и след 1 година трябваше всичко мъртво да се е изчистило..

# 695
След втори аб вече видях отрицателни резултати за уреаплазма!Пуснах и мб ,но като че ли там има нещо, което не е в ред.
Бихте ли погледнали

# 696
Нали не си я пуснала с цел да търсиш уреаплазма, а просто за да видиш последиците от АБ ? Има ги, да, нарушена е флората, нормално да е така - действай сега с Вагизан, 3-4 вечери подред, после Гинофилус 14 вечери, орално можеш да приемаш Биозин Фем. Heart

# 697
Нали не си я пуснала с цел да търсиш уреаплазма, а просто за да видиш последиците от АБ ? Има ги, да, нарушена е флората, нормално да е така - действай сега с Вагизан, 3-4 вечери подред, после Гинофилус 14 вечери, орално можеш да приемаш Биозин Фем. Heart
Много благодаря,а вместо вагизан може ли да слагам борна киселина?
Аз пия пробиотици за вагинални проблеми.

# 698
Тези пробиотици са ЗА вагинални проблеми Simple Smile
Ако съдя по резултата от микробиологията ти, това, което приемаш, не действа.
А борна вместо вагизан - по-скоро не, тя е с малко по-различно приложение, въпреки че пак коригира ph на влагалището, но няма този директен ефект както вагизан, който си е чиста млечна киселина. Ти нямаш бактерии в момента, които да лекуваш, затова не ти е нужна борна в момента.

# 699
Тези пробиотици са ЗА вагинални проблеми Simple Smile
Ако съдя по резултата от микробиологията ти, това, което приемаш, не действа.
А борна вместо вагизан - по-скоро не, тя е с малко по-различно приложение, въпреки че пак коригира ph на влагалището, но няма този директен ефект както вагизан, който си е чиста млечна киселина. Ти нямаш бактерии в момента, които да лекуваш, затова не ти е нужна борна в момента.
Огромно благодаря!Бъди здрава!!!

# 700
Здравейте! Моята  одисея е от година и половина, тогава за пръв път се сблъсках с уреаплазмата, за съжаление към днешна дата все още няма оттърване от тая гад.Първото лечение тогава беше 10 дни Доксициклин,14 дни Клиндавазин успоредно. Месец след края на лечението резултата беше отрицателен,но продължих периодично да имам някакви оплаквания, на микробиология излизаше или липса на лактобацили,или бактериална вагиноза, според гинеколожката ми било абсурд при отрицателен резултат пак да съм положителна след време. Да,да,ама не.Отидох при друг гинеколог, фемофлора в Геника отново положителен за уреаплазмата  ,последващо лечение:
1. Миноциклин за 8 дни
2. Азитрокс 5 дни
3.Арилин 6 глобули
4. Полижинакс  12 глобули
5.Флукорик  на 9,12,15ти ден
Напълно неуспешно😒 отивайки на контрола след месец настоях вече и за антибиограма ,

След която настоях и за по дълъг курс на лечение,но ми изписаха това:
■Avelox 7 tab
По 1 табл / 7 дни
■ clacid sr 500 mg
5 дни по 1 табл per os
■ 3.■■ Arilin rapid 1000 mg- pessaries(влагалищни овули)-по 1 вечер за 6 дни във влагалището
■ 4.■ ■ Macmiror complex 12 по 1 овула вечер във влагалището .
■ lactagyn 7
X 1 вечер
Четейки ви тук ,съм доста резервирана дали това ще ми помогне. Озадачи ме факта,че въпреки курса с Миноциклин все пак е чувствителен,а не е подействал изобщо,и преди след лечение уреаплазмата е все 10*3
Моля,предложете ми гинеколог в Пловдив,от който сте доволни за решението на този проблем.
Успех на всички в борбата с уреаплазмата!

# 701
Партньорът ти лекува ли се?
Много хаотични схеми, според мен. Първата ти е била най-адекватна. Ако ще се комбинират 2 АБ, най-добре сякаш да са Доксициклин и Азакс, за 14 дни общо. Другият вариант е 21 дни Доксициклин.
Вагинално направо са те съсипали с тоя метронидазол, абсолютно ненужен, особено под формата на Арилин, а антимикотикът ти е и той с неадекватна схема, за 10 дневен прием на АБ схемата е 1-4-7-10, и т.н.
Вагинално ти стига да слагаш и само Вагизан, за да предотвратиш появата на бактериална вагиноза, а възстановяването на флората - чак след всичко това, с вагинален пробиотик Гинофилус. Орален пробиотик поне месец (Синкванон, Биозин Фем, Криспакт),  заедно с антибиотика, на 4 часа отстояние от него.
Тук е моментът да питам при кои лекари си била до момента, за да знам кого да ти препоръчам.

# 702
А партньорът лекува ли се? И за един и същи вид уреаплазма ли позитивира и двата пъти?

# 703
Има ли някоя от вас със запушени тръби от уреаплазма парвум или уреатиликум? Едното АГ ми каза, че е възможно, другото казва, че те не го запушват, а евентуално вредят ма плода при бременност. Но понеже работим за бебе съм се филмирала дали не са запушени от уреата?

# 704
Нямам партньор, разделихме се още след първоначалното диагностициране (отказа да се лекува,имаше и други причини,но това беше капката, която преля чашата),та затова си мисля,че въпреки отрицателния резултат тогава ,не съм се излекувала,а бактериалната вагиноза се появи след това. Всеки месец почти имах някакви оплаквания в продължение на повече от година,накрая просто се чувствах неудобно от гинеколожката ,а ми отказа да повторя теста за плазмите ,че било невъзможно да имам отново.В началото на декември отидох при друг гинеколог и само се потвърди моето съмнение,за съжаление, обаче никакъв ефект от лечението , всъщност антибиограмата беше по мое настояване . Пия орален пробиотик почти постоянно,през тази година и половина,какви ли не вагинални пробиотици слагах(по лекарско предписание)вкл. Гинофилус.

Общи условия

Активация на акаунт