Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 922
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Отрицателният резултат колко време след приемането на антибиотика беше? Ако е било по-малко от три седмици може да е бил фалшиво отрицателен. Леле, тези лекари защо отказват изследвания, особено като има оплаквания. И аз така сега смених три гинеколога, защото директно ми казаха, че си измислям и не съм ли можела да игнорирам неразположението.

# 706
Здравейте мили дами отново съм тук с питане .
След излекуване на уреаплазма която беше открита в церв.секрет май месец мин година и след това излекувана качвала съм изследвания тук да не ги повтарям от тогава все още си имам бодежи и щипане.Горе долу на 1 2 месеца съм.пускала вл.секрет днк церв.секрет днк микробиология влаг.церв.секр. пср тест фемифлор 8 броя и 1 фертили сега февруари отделно урини стерилна об. Културелно  отделно само днк урина за микпл.уреаплазма и т.н ВСИЧКО Е ОТРЦИЦАТЕЛНО .Но симптомите продължавят а вече съм шампион от 10 гинеколози 5 уролога 4 нефролога и 2ма професора всички казват няма нищо .
Принудих се и се взех сама Уретрален секрет КОЙТО СЪЩО ИЗЛЕЗНА ЧИСТ побърках се ще ме вкарат в лудница вече качвам ви тестовете последните преди 2 дни предишните съм ги качвала давайте мнение .А качвам ви и история в геника само на изследвания за да видите че не се бъзикам отделно имам над 20 бр урини  влаг цервк. В цибалаб в рамус в кандиларов в александровска навсякъде е чисто всичко .

Шампион по изследвания и лекари вече.Станах си доктор ама паловин и изпих менделеевата таблица

# 707
Симптомите могат да продължат с месеци, дори години. За съжаление.
Има и други вероятни причини, освен плазмите:
1. Трихомони. Не гледай, че в Геника ти е отрицателно. Иди и си направи читав тест с посявка в среда за трихомони. Обаче и аз вече не знам къде да те пратя, че да е достоверно. Със сигурност - не ходи в Медирс, там и да нямаш, ще си положителна. Да кажем - НЦЗПБ или Пирогов при проф. Лесева.
2. Някой от всичките нефролози/уролози да ти е предлагал цистоскопия? При продължаващи такива симптоми е редно да се изключи някаква аномалия в пикочните пътища или мехура. Може да е стриктура на уретрата, левкоплакия, изобщо може да са доста неща.
3. Аз например имам такива симптоми от увреден нерв - нарича се пудендален и инервира тази област. Минала съм и през лечение на трихомони и уреаплазми, но уви, не се оправих години след това, всъщност сега съм доста по-добре, защото при бременността този нерв някак се отщипа, но още като получа някакви рецидиви, симптомите на цистит се връщат с пълна сила (при отрицателни резултати на изследванията).
Та така, това са само част от причините, които може да търсиш…

# 708
A тези Megasphaera spp.+Veillonellaspp.+Dialister spp.10^5.3 не са ли нещо, което да трябва да се лекува - на мен ми пише отрицателно за тях, пък и са над 10^5.? Иначе за фемифлор бях чела, че не трябва да си пила никакъв пробиотик преди това, иначе изкривявало резултатите.

# 709
Трихомони нямам изследвали сме се .
Предполагам и аз че може да е вулводиния от нерви но ще видим .
Тези бактерии не те те значат нищо не е от влагалище и цервкл. Те се появяват след цикъл осъобено че не съм дашита правилна и имам дупка в която се дадържа кръв която излиза отделно съм и с пролапс на прадна влаг стена и ходя на стол за пролапс
Не съм пила никакви пробиотици и лекарства от ноември месец

# 710
Здравейте, присъединявам се и аз към страдащите от тази напаст. Края на ноември 2024 ми откриха хламидия и уреаплазма парвум. Партньор нямам от края на октомври. Направих редица тестове - микробиология на влагалищен секрет, цитонамазка, и PCR за ППБ. Д-р Михайлова от Люлин МЕД ме лекува със 7 дни доксициклин, каза 7 дни след края на лечението да дойда за повторен тест. Вместо след седмица, отидох на 13-тия ден, защото бях в цикъл. Пуснах си Фемофлор +, всичко е чисто.
Аз обаче продължавам да имам леки симптоми като непълно облекчение след уриниране. Започнах да получавам и продължителни крампи по време на овулация (преди не съм имала) като последния път бяха придружени и с леко парене. Посетих д-р Александър Бояджиев. Той не се съмнява в достоверността на резултата от повторния тест, според него 2 седмици са достатъчни за ретест, и ми каза да си пусна стерилна урина. Забеляза, че имам и зачервяване на влагалището (досега никога не съм имала такива оплаквания). Откри ми и малък миомен възел 1,5 см. Изписа ми Полижинакс. Очаквано за мен урината се оказа стерилна - знам, че уреаплазмата невинаги излиза на стерилна урина. Докторът ми изписа Канефрон за 10 дни. Имам подозрения, че не съм се изчистила от тази гад, странни са ми и препоръките на докторите - само 7 дни доксициклин, 7 дни за ретест, пускане на стерилна урина? На вас как ви звучи това?
Можете ли да ми препоръчате наистина добър гинеколог, който е запознат с тези бактерии?

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 22:23 от Jacqueline Stancheva 667828

# 711
В стерилната урина не излиза уреаплазма освен ако не е специално пуснато и платено за нея. И ако е била в цервикален секрет, трябва пак да се изследва цервикален, минимум 3 седмици след последния прием на антибиотик. Направо си искайте ново изследване за уреаплазмата, плюс кръвни за хламидията, че 7 дни докси са малко за нея - принципно 14 дни предписват.
Не знам, след Полижинакс колко дни трябва да са минали за взимане на секрет?

# 712
В града, в който в момента живея, няма изобилие от лаборатории и тестове - в единствената такава дори не видях да предлагат ДНК на урина. Надявам се скоро да се преместя.
Бактериите бяха изолирани от цервикален и вагинален секрет. Докато имах инфекцията (по мои изчисления от края на януари 24 г) симптомите бяха доста по-зле, имах почти постоянно нужда за уриниране и тичах до тоалетната през половин час понякога.
Още един въпрос ми изникна: докторът ми каза да спра овулите Положинакс по време на цикъл, но в листовката пише друго. Вече не знам какво да правя.

# 713
Момент, а не ти ли каза, че си с БВ? То си пише изрично, Гарднерелата е над нормата… какъв Полижинакс затова, то се лекува с друго - с Метронидазол.
То и стафилококите са в повечко…
Иначе със 7 дни Докси почти сигурно изобщо не си се излекувала, а и както ти е писала hoaxy, контрола се прави след минимум 20 дни.
Иначе - Полижинакс не се спира по време на цикъл. Само че колко ще помогне в твоя случай… почти никак според мен.
Нов лекар, нови изследвания, ново лечение. Препоръчвам венеролог, вместо АГ. Конкретно д-р Кристина Рачева от Кожно-венерическия диспансер.

# 714
Не знам какво да кажа предвид цялата лекарска некомпетентност, на която си станала жертва...
Дори бих казала, че резултатът от Фемофлор е под съмнение.
Хламидия иска дълъг курс на лечение, както и уреаплазмата, не че е невъзможно да се излекува със 7 дни подходящ АБ, но от друга страна безумието да се тестваш дори 2 седмици след последното хапче (камо ли 7 дни - тия лекари са за убиване) - дори в Геника като си занесеш пробата те питат кога е спрян антибиотика и минали ли са поне 30 дни...
Това за стерилната урина няма да го коментирам даже, този олигофрен да си скъса дипломата и да я изяде...
А че имаш толкова лактобацили на фона на антибиотично лечение...не го вярвам. Ако имаше - нямаше да има гарднерела, макар и в такива малки количества.

Също те съветвам да започнеш отначало, имаш вече препоръка за д-р Рачева, от Фемофлор нужда няма, просто цервикален секрет за ППБ, кръвен тест за хламидия (и трите антитела), влагалищен секрет и една директна микроскопия. При адекватен лекар няма нужда да си правиш план за действие сама, но е хубаво да имаш обща представа как се процедира.

# 715
Общо взето, събирам препоръки за добри лекари, с които няма да ми се налага да ровя в интернет 😃
Иначе и двамата гинеколози казаха, че по Фемофлор всичко им изглежда наред. А и тези бактерии гарднерела и стафилококи не са ли в малки количества, т.е. няма как да заключат, че имам БВ? А коментара в теста е “Нормоценоза”. Да добавя и че ползвах овулите Флоражин по време на антибиотичното лечение.
Жалкото е, че сега след като приключа с Полижинакс трябва да чакам още дни докато мога да си направя някои от изследванията (нали така?).
Прикачвам и микробиологията  на влагалищния секрет, взета преди лечението. Коментара на докторката беше, че е ОК, но вече на знам какво да мисля.

# 716
Чакай да уточним - Фемофлор си го пуснала десетина дни след лечението, по време на което си пила Доксициклин и си слагала Флоражин?
В кой момент ти взеха секрет за тази последната микробиология, която си качила сега?

Всъщност, виж:

Изисквания към жената преди вземане на пробата:

Минимум 24 часа преди вземане на пробата
Да не е правена вагинална промивка.
Да не са прилагани локално хепарин, хлорхексидин и други хлорни препарати.
Да не е имало менструално кървене.

Минимум 24 до 48 часа преди вземане на пробата
Да не е имало сексуален контакт.
Да не е извършвано ултразвуково изследване с вагинален сензор.
Да не е извършвана колпоскопия.

Минимум 2 седмици преди вземане на пробата
Да не са приемани антимикробни препарати.
Да не са прилагани пробиотици.

Говорили сме тук, че методът на диагностика на Фемофлор се базира в голямата си част (частта, която замества директната микроскопия, правена директно в кабинета на венеролог или занесена в лаборатория) на количеството лактобацили - което трябва да е реално, а не на база доскоро прилагани пробиотици.
Затова е важно кое кога си слагала, кога си пускала секрет - за да се знае кое доколко е реално...И всъщност за това е най-добре наново всичко да пуснеш, без Фемофлор.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 09:20 от Café del Mar

# 717
Пише и бактериален микробиом, което означава бактериална вагиноза. Като е ок всичко на фемифлор пише Абсолютна нормоценоза без нищо друго.

# 718
Бактериален микробиом означава статус на бактериалния фонд (в случая влизат всички бактерии, и лактобацили, и анаероби, и всякакви други)  - определен в случая като нормоценоза. И тъй като има леки отклонения, но пренебрежими - не е обозначен като "абсолютна нормоценоза".

# 719
Поправям се: Доксициклин приемах от 27.11.2024 г. сутрин до 03.12.2024 г. Флоражин - 6 вечери, по мои спомени на 02.12.2024 г вечерта последно съм поставила.
Пробата е взета на 17.12.2024 г. следобед.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 09:46 от Jacqueline Stancheva 667828

Общи условия

Активация на акаунт