Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 39 198
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз съм в групата на несполучливо лекуваните от уреаплазма.Първият път-октомври с Азитрокс 2т наведнъж през 7 дни за 3 седмици,мъжът ми също.След 2 мес отново пол.резултат-този път с Доксициклин,но само аз,мъжът ми отказа,защото беше с отр.резултати.Колкото и да го убеждавах-неговиат лекар му казал,че не е нужно да се трови излишно.Ядосах се много при трети път пол.резултати и февруари направихме аз и партньора ми лечение по схемата с Вибрамицин и Азакс,която тук се препоръчва.Симптомите ми не се повлияха и грам.Всъщност при мен има само воднисто течение-нищо друго.Резултатите с PCR в Геника след месец-отрицателни.Зарадвах се донякъде,но имах едно на ум от прочетеното тук,а и течинието си беше факт.
Сега си направих контрола-пак полож.резултат,чакам да излезе антибиограма и отново ще пия някакъв антибиотик.Просто се чувствам като прокълната и се страхувам,че ще си остана така цял живот😏

# 271
И аз съм в групата на несполучливо лекуваните от уреаплазма.Първият път-октомври с Азитрокс 2т наведнъж през 7 дни за 3 седмици,мъжът ми също.След 2 мес отново пол.резултат-този път с Доксициклин,но само аз,мъжът ми отказа,защото беше с отр.резултати.Колкото и да го убеждавах-неговиат лекар му казал,че не е нужно да се трови излишно.Ядосах се много при трети път пол.резултати и февруари направихме аз и партньора ми лечение по схемата с Вибрамицин и Азакс,която тук се препоръчва.Симптомите ми не се повлияха и грам.Всъщност при мен има само воднисто течение-нищо друго.Резултатите с PCR в Геника след месец-отрицателни.Зарадвах се донякъде,но имах едно на ум от прочетеното тук,а и течинието си беше факт.
Сега си направих контрола-пак полож.резултат,чакам да излезе антибиограма и отново ще пия някакъв антибиотик.Просто се чувствам като прокълната и се страхувам,че ще си остана така цял живот😏
Аз имам два поредни отрицателни теста в рамките да 2-3 месеца, но течението си остана.

# 272
Аз имам два поредни отрицателни теста в рамките да 2-3 месеца, но течението си остана.
С какъв курс се лекувахте и имахте ли други симптоми?

# 273
Много интересно нещо е казал днес уролог на мъжа ми, който е положителен за уреаплазма (PCR) - трябвало е да даде посявка също, защото този PCR може да е отчел мъртво ДНК в следствие на предишно лечение на уреплазма или сблъскване с бактерията като цяло. Аз успях да пусна ЦС в една лаборатория, с цел някаква антибиограма, но излезе отрицателна:

Нарочно не дадох пробата в Геника, защото знам, че там не дават антибиограма.

# 274
  • София
Много интересно нещо е казал днес уролог на мъжа ми, който е положителен за уреаплазма (PCR) - трябвало е да даде посявка също, защото този PCR може да е отчел мъртво ДНК в следствие на предишно лечение на уреплазма или сблъскване с бактерията като цяло. Аз успях да пусна ЦС в една лаборатория, с цел някаква антибиограма, но излезе отрицателна:

Нарочно не дадох пробата в Геника, защото знам, че там не дават антибиограма.
В Геника вече има и PSR с антибиограма. Ама при мен и там излезна отрицателно.

# 275
Доколкото чух, дори тогава не давали антобиограма, няколко човека са пропищели, но без резултати. Нека ако някой тук има антибиограма от Геника при ДНК изследване, да каже.

# 276
С какъв курс се лекувахте и имахте ли други симптоми?
Други симптоми не съм имала. Вече не помня с какви антибиотици, но няколко курса направих в рамките на една година докато видя отрицателен резултат.

# 277
При това положение, не е ли най-добре да се дават 2 секрета за изследване, един със сух тампон, за pcr, друг за посявка? Минимум 30 дни след последното изпито хапче?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:36 от Café del Mar

# 278
Ето ме и мен почти  1 мес след лечението и 4 пср ваг и церв секрет отрицателни мукоплазма и уреаплазма и 3 урина културелно отново отрицателни и Геника днк церв. И влаг  отново отрицателен качвам снимки за сравнение на 2та днк фемифлор плюс

Като кандидата не излиза на микробиология на влаг и церв.секрет и пср мукоплазма и уреаплазма.

В.момента лечение канестен крем канестен глобули микомакс 3 бр пробиотици витамини урогард и д маноза
Моля и за вашето мнение

# 279

Да, рано е. Проверете най-рано 30 дни след спиране на АБ.
Тоест няма значение дали тестът е културелно изследване или ДНК, и за двата важи 30 дни?

Моят личен опит и мисля, че и при повечето хора (при които уреаплазмата е налична и в урина, и в цервикален секрет), е, че ако е успешно лечението, първо и по-бързо се изчиства урината.

Цервикалният секрет обикновено се чисти по-бавно от уреаплазмата. Така че за него със сигурност изчакайте поне 30 дни. Някои гинеколози и моята дори съветват изчакване на два пълни менструални цикъла преди изследване на цервикален секрет след антибиотика.

Културелно на урината аз съм правила и преди 30 дни след антибиотика, но ако урината не е чиста, няма много смисъл да правите на цервикален.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 12:25 от FlyingWhale4

# 280
  • София
Доколкото чух, дори тогава не давали антобиограма, няколко човека са пропищели, но без резултати. Нека ако някой тук има антибиограма от Геника при ДНК изследване, да каже.
Аз имам антибиограма след PCR тест в Геника,излезе 1 ден след +резултат.След 3 курса на лечение с няколко антибиотика излиза,че все още съм чувствителна към всички,които съм пила

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 15:41 от perunika77

# 281
Има нещо, което ми е мистерия с тези уреаплазми … ако наистина не са активна инфекция, тоест не се изолират в урина, цервикс или влагалищен секрет, защо трябва да се лекуват въобще, особено пък като нямаш симптоми (както е при мен). Толкова силни антибиотици само ще убият всички добри бактерии…

# 282
Ъпдейт от мен: след отрицателния резултат от микробиологичната посявка, пуснах и ПСР към Геника, заради положителна уреаплазма уреалитикум при мъжа ми.

Ами отрицателен е ПСР-а. Този път отказвам да пия АБ, след като нищо не излиза при мен. Не мога да си го обясня… единственото, което е, че последните месеци приемам лактобацили орално, от време на време и вагинално, но скоро не съм слагала. Ако е възможно въобще те да подтискат уреаплазмата.

Последен въпрос: преди контролата при мъжа ми - никакви полови контакти, нали така?

# 283
Ъпдейт от мен: след отрицателния резултат от микробиологичната посявка, пуснах и ПСР към Геника, заради положителна уреаплазма уреалитикум при мъжа ми.

Ами отрицателен е ПСР-а. Този път отказвам да пия АБ, след като нищо не излиза при мен. Не мога да си го обясня… единственото, което е, че последните месеци приемам лактобацили орално, от време на време и вагинално, но скоро не съм слагала. Ако е възможно въобще те да подтискат уреаплазмата.

Последен въпрос: преди контролата при мъжа ми - никакви полови контакти, нали така?

Лактобацилите не я подтискат.
А преди контролата поне 3 дни въздържание.

# 284
Аз пусках урина наскоро , но  не специално за плазмите и там нямаше завишение на левкоцити... но може би трябва да пусна конкретно за това , иначе аз си имам засилено течение , но гинеколожката каза че изглежда нормално ...
Само по себе си засиленото течение или левкоцитите не да задължително уреаплазма. При мен са урологични оплакванията, а не гинекологични. Има си специална посявка на урина за уреаплазма. Обикновена стерилна урина не я хваща.
Какви са ви урологичните оплаквания? Аз също имам такива. Имам често уриниране, понякога болка или напрежение в пикочния мехур.

Общи условия

Активация на акаунт