Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 39 181
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз пусках урина наскоро , но  не специално за плазмите и там нямаше завишение на левкоцити... но може би трябва да пусна конкретно за това , иначе аз си имам засилено течение , но гинеколожката каза че изглежда нормално ...
Само по себе си засиленото течение или левкоцитите не да задължително уреаплазма. При мен са урологични оплакванията, а не гинекологични. Има си специална посявка на урина за уреаплазма. Обикновена стерилна урина не я хваща.
Какви са ви урологичните оплаквания? Аз също имам такива. Имам често уриниране, понякога болка или напрежение в пикочния мехур.
Ами когато е активна е често уриниране, тежест ниско долу в пикочния мехур и болки и боцкане в уретера.

# 286
Моите урологични бяха уретрит - силна болка в края на уринирането, силно парене при уриниране, болка в самата уретра. Предстои ми контрола другата седмица, минах един курс лечение с Доксициклин. Когато приключвах с антибиотика, още си имах оплаквания, но изчезнаха постепенно. Забелязвам че след цикъл (сега ми свърши втори, откакто се лекувам, т.е.изчакала съм два цикъла, преди да направя контрола) усещам пулсиране в уретрата. Имах го и при предния цикъл, и сега. Не знам дали да го свързвам с неуспешно лечение, ще стане ясно след дни.

# 287
Здравейте.
Преди няколко дни и аз се оказах с уреаплазма и гранични резултати за гъбички.
От януари се боря със сърбежи,гъбички и дискомфорт. Все си мислех,че е от противозачатъчните,но уви.
Днес ми предписаха схема с два антибиотика:
Азакс 2табл.,10 дни Доксициклин 2х1табл. и на 12ти ден третата таблетка от Азакс.
Макмирор комплекс 12 дни вечер и Микомакс през ден. Не сме пуснали антибиограма,но доколкото разбрах това е осн. лечение.
Ще споделя дали е имало успех. Стискайте палци.
Лошото е,че партньора ми не желае да пие антибиотици,а не знам как да го накарам да се изследва. Кое ще е най-добре за изследване при мъжете?
Гинекологът ми каза да пусне Андрофлор в Геника от еякулат. Той щял да ги разчете.....

# 288
С тоя микомакс така обърквах нещата, че не е истина. Дано гъбичката да е кандида албиканс, та да й влияе микомакса, че аз от януари съм така и се оказа кандида крузей, която не е податливи на флуконазол, а що таблетки изпих... Типизирайте кандидата това е моя съвет.

# 289
Здравейте.
Преди няколко дни и аз се оказах с уреаплазма и гранични резултати за гъбички.
От януари се боря със сърбежи,гъбички и дискомфорт. Все си мислех,че е от противозачатъчните,но уви.
Днес ми предписаха схема с два антибиотика:
Азакс 2табл.,10 дни Доксициклин 2х1табл. и на 12ти ден третата таблетка от Азакс.
Макмирор комплекс 12 дни вечер и Микомакс през ден. Не сме пуснали антибиограма,но доколкото разбрах това е осн. лечение.
Ще споделя дали е имало успех. Стискайте палци.
Лошото е,че партньора ми не желае да пие антибиотици,а не знам как да го накарам да се изследва. Кое ще е най-добре за изследване при мъжете?
Гинекологът ми каза да пусне Андрофлор в Геника от еякулат. Той щял да ги разчете.....

Мъжете са такива. Малко е несериозно ти да се лекуваш, а той не. Става един омагьосан кръг.  Дано поне си пусне изследванията.  Моя приятел поне пиеше антибиотика с мен. Сега го карам да си пусне изследвания да сме сигурни, че всичко е чисто. От Декември месец пея едно и също 😁😁 сега уж щял да си пуска - да видим.  Това са доста упорити инфекции. Аз след Клацид не можех да се отърва от гъбички, макар че слагах Макмирор.  За капак бях и с протеус. Положението го оправих с готов душ на розалгин 3 дни. Полижинакс 6 дни и интимохелп овули, ползвам и интимния гел.
Положението при мен беше много сериозно и тежко с болки, парене, тетрата също много ми помогна външно. Взех си едни лентички за PH на влагалището и моето беше 7, а както знаем трябва да е 3,8 - 4,0. Положението оправих с Лактобор гелчета и пак интимохелп.
Поддържането на PH е много важно.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 08:11 от ivetaivn

# 290
С тоя микомакс така обърквах нещата, че не е истина. Дано гъбичката да е кандида албиканс, та да й влияе микомакса, че аз от януари съм така и се оказа кандида крузей, която не е податливи на флуконазол, а що таблетки изпих... Типизирайте кандидата това е моя съвет.

Същинската първа инфекция януари затихна от Клотримазол ,но пак се появи за кратко при протъркване,пак затихна с него. Сега стойностите са гранични според АГ. Аз усещам сърбежи по външните органи. Ако на контролата пак излязат гранични,ще пусна една микробиология за тях. Реално на обикновена микробиология не се засичат

# 291
Скоро приключвам курса с антибиотици,направо си съсипах стомаха 😔
С какво обаче мога да си оправя киселинността и лактобацилите във влагалището?
Като цяло си имам липси, плюс Гарденела,която не знам защо не я лекуват....

# 292
Скоро приключвам курса с антибиотици,направо си съсипах стомаха 😔
С какво обаче мога да си оправя киселинността и лактобацилите във влагалището?
Като цяло си имам липси, плюс Гарденела,която не знам защо не я лекуват....
Аз приемах Гинофилус (лактобацили и цинк) за орален прием по 2 хапчета на ден + омнибиотик обикновен по 1 на ден, но в периода когато приемах и антибиотиците и не съм имала проблеми.

# 293
Здравейте!
Дали някой може да ми сподели какви са тези Облигатни анаероби бактерии? Повечето от тях ги чувам за 1ви път, няма и информация в интернет какво са, също така количеството кога се приема за абнормално? Отделно, имате ли идея след като нищо не е влизало или излизало от влагалището ми от юни месец насам, когато влагалищния секрет беше чист, сега има тези бактерии? Само уреаплазмата я влача вче след втори курс АБ и излиза 3ти път положителна, но останалите бактерии ме изненадват...

# 294
При толкова висок процент лактобацили,аз лично не виждам проблем,освен уреаплазмата. Лактобацилите подтискат образуването на колонии от "вредните" бактерии.

# 295
Здравейте!
Дали някой може да ми сподели какви са тези Облигатни анаероби бактерии? Повечето от тях ги чувам за 1ви път, няма и информация в интернет какво са, също така количеството кога се приема за абнормално? Отделно, имате ли идея след като нищо не е влизало или излизало от влагалището ми от юни месец насам, когато влагалищния секрет беше чист, сега има тези бактерии? Само уреаплазмата я влача вче след втори курс АБ и излиза 3ти път положителна, но останалите бактерии ме изненадват...

И при мен е така. Казаха ми, че като са в ниски проценти ( сиви чертички ) няма проблем. Моя гинеколог тогава ми каза, че като излекувам уреаплазмата всичко ще изчезне. Беше трудно и дълго лечение, но в крайна сметка думите му излязоха верни.
Антибиограма правена ли е за уреаплазма?
Моята братовчедка не успя да направи, тъй като уреаплазмата й беше в малко микробно число и не се хвана, но левофлкасицин й помогна и по-точно - Таваник.

# 296
Моите урологични бяха уретрит - силна болка в края на уринирането, силно парене при уриниране, болка в самата уретра. Предстои ми контрола другата седмица, минах един курс лечение с Доксициклин. Когато приключвах с антибиотика, още си имах оплаквания, но изчезнаха постепенно. Забелязвам че след цикъл (сега ми свърши втори, откакто се лекувам, т.е.изчакала съм два цикъла, преди да направя контрола) усещам пулсиране в уретрата. Имах го и при предния цикъл, и сега. Не знам дали да го свързвам с неуспешно лечение, ще стане ясно след дни.

Какво стана с резултатите? Беше ли се изчистила?

# 297
Да, отрицателни са ни резултатите (pcr и посявка на цервикален секрет и еякулат, в Геника), но аз периодично си имам дискомфорти. Ще повторя поне след месец, явно ще се проверявам докато не отшуми всичко окончателно. Трябва да отбележа и че за първи път от много години насам си видях хубава микробиология, без никакви бактерии и с добро количество лактобацили.
Пия Урикод всяка сутрин, от два месеца взимам и чесново масло на капсули, котешки нокът също, пия по 2.5л. вода дневно, правя си и чай билков, и така...

# 298
Да, отрицателни са ни резултатите (pcr и посявка на цервикален секрет и еякулат, в Геника), но аз периодично си имам дискомфорти. Ще повторя поне след месец, явно ще се проверявам докато не отшуми всичко окончателно. Трябва да отбележа и че за първи път от много години насам си видях хубава микробиология, без никакви бактерии и с добро количество лактобацили.
Пия Урикод всяка сутрин, от два месеца взимам и чесново масло на капсули, котешки нокът също, пия по 2.5л. вода дневно, правя си и чай билков, и така...

Много се радвам за вас. Дано всичко е наред и занапред.
Ще взема да пробвам и аз с тези таблетки и вода да пия повече....голяма мъка ми е 😮‍💨

# 299
Аз не знам от кога съм я имала тази уреаплазма, но според мен се е отключила миналата година, след тежка гинекологична операция, от която дълго се възстановявах. Никакви защитни сили нямах, а тогава, заради бактериалната ми вагиноза (която с години влачих) ми беше изписан за първи път Клиндавазин вагинално за 6м, което, мисля, я е подтискало известно време. В момента, в който го спрях - след месец започнаха особени оплаквания (обилно жълто воднисто течение с много странна миризма, после и уретрит). Никога не ми е идвало на ума да се тествам за такива неща, сега от позицията на горчивия опит и времето бих посъветвала всяка жена с рецидивираща бактериална вагиноза да изследва най-напред това. И още нещо - партньорът ми се оказа също с Гарднерела, безсимптомна, така че, да не обясняват лекарите, че не се предава (аз също винаги съм го мислила, колко наивно...) - и че няма нужда от лечение...
Идеята ми беше, че имунната ми система нямаше никакви защитни сили...Сега се опитвам да коригирам това някак.
Успех от сърце Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт