Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 252
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм с бактериална вагиноза от 2 години,но не съм имала никакви симптоми или притеснения,лекувана е веднъж,после никой не ме накара да пусна контрола,на следващата микробиология,заради многото лактобацили пропуснаха лечение за наличие на грам+ и грам- коки. И след смяна на партньора,10 дни по-късно---гъбички и вече остана един сърбеж на външните полови органи,плюс рецидив на гъбичките. Ако партньора нямаше оплаквания и дерматолог да каже ,че е гъбична от мен....нямаше да се хвана въобще да търся проблеми.
Със смяната на партньора и отит ме тръшна....явно тогава тотално се сринах. Не знам вече... лошото е,че сега мен обвиняват за всичко 😔

# 301
Некоректно е това с обвиняването.
А и кой може да докаже кой от вас е бил носител, та да търси вина в другия?

# 302
Съгласна съм. Но явно си е до човек. Щом сваляш предпазните средства,поемаш и отговорност за това .
Важното е накрая всичко на е наред 🙂

# 303
Ако бях по-млада и сама, влизайки в нова връзка, бих изисквала от партньора си да си направим пълни изследвания за ППБ Stuck Out Tongue Winking Eye Убива романтиката, но пък спестява главоболия после...и пари Simple Smile

# 304
Съгласна съм. Стига да не попадна отново на някой,който: ама аз никога не съм имал проблеми,защо да си правя Rolling Eyes

# 305
Съгласна съм. Стига да не попадна отново на някой,който: ама аз никога не съм имал проблеми,защо да си правя Rolling Eyes

Те масово са убедени, че проблема не е в тях 😁 за това винаги с презерватив!

# 306
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Прехвърлям се тук да споделя моето лечение за Уреаплазма и Кандида - ето тук бях писала https://bg-mam.ma/p/1020906/48423138.

Честно казано, аз не съм имала никакви симптоми, той си ходи за изследвания (за което - евала), и се установи гадната бактерийка, съответно при мен в Геника също. Лекува се с Вибрамицин, Микомакс. Освен пакет 'Спокойствие' вече не знам още какви тестове трябва да се правят преди да започнеш контакт без предпазно средство, аман...
Очаквах и аз да пия антибиотик с дни, но моят гинеколог каза, че добрата световна практика показва различни резултати вече и не се налага да се трови организма с продължителен прием на антибиотик специално за Уреаплазмата.
Азакс -  ударно 1мг (или това са две хапчета х0.500 наведнъж) и на следващия ден още едно. В опаковката са три.
Дифлукан - 1 хапче само
Полижинакс, естествено, 6 бр.

Също така минимум 40 дни след завършване на лечението и за мен, и за партньора - тогава тестваме пак, иначе нямало смисъл, най-вероятно пак ще излезем положителни. През това време може интимен контакт с предпазно средство.
Общо взето е това Simple Smile

PS: понеже съм крейзи и чета целите листовки, за Азакс пишеше с една идея повишено внимание при употреба на противозачатъчни с естроген - може да намали функцията им, еееевентуално.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 10:45 от Такава съм

# 307
Здравейте, момичета Simple Smile
Прехвърлям се тук да споделя моето лечение за Уреаплазма и Кандида - ето тук бях писала https://bg-mam.ma/p/1020906/48423138.

Честно казано, аз не съм имала никакви симптоми, той си ходи за изследвания (за което - евала), и се установи гадната бактерийка, съответно при мен в Геника също. Лекува се с Вибрамицин, Микомакс. Освен пакет 'Спокойствие' вече не знам още какви тестове трябва да се правят преди да започнеш контакт без предпазно средство, аман...
Очаквах и аз да пия антибиотик с дни, но моят гинеколог каза, че добрата световна практика показва различни резултати вече и не се налага да се трови организма с продължителен прием на антибиотик специално за Уреаплазмата.
Азакс -  ударно 1мг (или това са две хапчета х0.500 наведнъж) и на следващия ден още едно. В опаковката са три.
Дифлукан - 1 хапче само
Полижинакс, естествено, 6 бр.

Също така минимум 40 дни след завършване на лечението и за мен, и за партньора - тогава тестваме пак, иначе нямало смисъл, най-вероятно пак ще излезем положителни. През това време може интимен контакт с предпазно средство.
Общо взето е това Simple Smile

PS: понеже съм крейзи и чета целите листовки, за Азакс пишеше с една идея повишено внимание при употреба на противозачатъчни с естроген - може да намали функцията им, еееевентуално.

Аз останах с впечатление, че повечето гинеколози не са наясно с лечението на такива инфекции. За това и се мъчих три години.. накрая попаднах на доктор! Явно от Плевен наистина са най-добрите!
Антибиограма задължително се прави и лечението на уреаплазмата е минимум 10 дни. Аз се лекувах 14 дни.  Полижинакс ще помогне само за грам отрицателни бактерии и гъбички. И докато се лекувате не е желателно да имате полови контакти.  
На една моя братовчедка й изписаха лечение на сляпо със сумамед и още нещо беше и положението се влоши, направи си Антибиограма и тъй като уреаплазмата се е подтиснала не се хвана. Тогава се оправи със левофлоксацин - Таваник.  Сега има чисти изследвания както и аз.

# 308
Здравейте мили.момичета както преди няколко поста публикувах последните изследвания днк и т.н тестове навсякъде отрицателна уреаплазма.Но за съжаление има остатъчни циститни симптоми и бодежи .Моля за мнение на 20 отивам на нови микробиология цитонамазка и урина и ако пак е отр. Незнам вече на 21 съм отново на Днк в геника.
Нефроложката казва няма уреаплазма гинеколозите също няма сега записан час и при урулог.Почвам да се съмнявам за ниско микробночисло което не го хващат тестовете а симптомите са леки ,но ги има.А и все пак са близо 2 мес и половина все отрицателни резултати.

# 309
Здравейте мили.момичета както преди няколко поста публикувах последните изследвания днк и т.н тестове навсякъде отрицателна уреаплазма.Но за съжаление има остатъчни циститни симптоми и бодежи .Моля за мнение на 20 отивам на нови микробиология цитонамазка и урина и ако пак е отр. Незнам вече на 21 съм отново на Днк в геника.
Нефроложката казва няма уреаплазма гинеколозите също няма сега записан час и при урулог.Почвам да се съмнявам за ниско микробночисло което не го хващат тестовете а симптомите са леки ,но ги има.А и все пак са близо 2 мес и половина все отрицателни резултати.

Стандартна МБ правена ли е? Директна микроскопия?
И другото което се сещам е тест  за уреаплазма в урина? Макар, че би трябвало да е отрицателна щом не се изолира във влагалището..

# 310
RedBul, няма смисъл да изследваш отново уреаплазма, а ако все пак решиш да го направиш, има смисъл единствено да се търси в цервикален секрет, който да занесеш в Геника за pcr. Можеш, ако ти се дават 90лв, да пуснеш пакетът им за плазми - pcr + посявка+ антибиограма.
Където и да чета, излекувалите се, както и аз, споделят че остатъчни симптоми имат с месеци. Направи си един месец с добавки за пикочните пътища, нещо с Д маноза, червена боровинка, билкови чайове за пикочни пътища.

# 311
Имам и урина културелно отрицателен CFU имам и Днк/ПСР фемифлор също отрицателно .Навсякъде отрицателно и обикновенна също  .
Луднах сега ще пусна ифертилити
Влагалищен секрет чист
Цервикален чист
Даже няколко мненияпоназад са изследванията
А относно добавките приемам
Урунат голд феманоза нефролепс уругард
Лактажин слагам
Биозин фейм

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 09:58 от RedBul24

# 312
Вземи се успокой и не търси под вола теле. Нямаш уреаплазма, просто страдаш от остатъчни оплаквания, които ще отминат.
Човек много лесно може да психяса по този начин, затова, не си угаждай на параноята, а спри да мислиш за това. По-разумно би било да посетиш уролог, примерно, да ти назначи някаква комплексна терапия, различна от досегашната, която да възстанови пикочните пътища, уретрата, всичко.
Кандидата лекува ли я? Не трябва да я има, то и бактериите в сиво не трябва, но имаш добри лактобацили, които ще се справят. С кандидата обаче няма, двете си съжителстват без проблем...но дава симптоматика като парене например, стрелкащи болки във влагалището и др.

# 313
Няма я вече и кандидата .
То направо.ми писна с тези тестове през 15 дни по 400лв близо сега даже съм готова да дам и 270лв за фертилити тест ако не успея по проект на др сигридов и геника .Сега за последно пускам
Стерилна урина
Стерулна урина CFu Културелно микоплазма и уреаплазма
Обикновенна урина
Микробиология об
Цитонамазка
Микоплазма уреаплазма церв.и влаг секрет
Днк фемифлор плюс
И ако е отр повече не се занимавам и ще видим какво ще каже урулога на 21 .

# 314
Както го обясни един нефролог преди време, уретрата ти в като наядена от молец...та нормални са тези симптоми. Ако не ти пречи на ежедневието, изчакай малко време да отшумят.

Общи условия

Активация на акаунт