Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 330
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
Аз искам да попитам във връзка със симптомите на уреаплазма, някой от вас имал ли е цистит след Секс и само след секс, през другото време не? Защото съм с отрицателна проба след лечения 2 пъти, но тези симптоми не утихват. Правя ли секс и цистита и е на лице, през другото време нямам. И се чудя това има ли общо с уреаплазмата или да търся нещо друго.
Сестра ми е така, няма уреаплазма, нито мико, нито нищо друго.

Благодаря, че вече съм се психясала… знаете как е

# 406
  • София
Аз искам да попитам във връзка със симптомите на уреаплазма, някой от вас имал ли е цистит след Секс и само след секс, през другото време не? Защото съм с отрицателна проба след лечения 2 пъти, но тези симптоми не утихват. Правя ли секс и цистита и е на лице, през другото време нямам. И се чудя това има ли общо с уреаплазмата или да търся нещо друго.
Отиди на уролог да те види. Питай и за камъни или песъчинки в бъбреците.

# 407
Отиди на уролог да те види. Питай и за камъни или песъчинки в бъбреците.

Ходила съм няколко пъти, нищо няма..

# 408
Доказано ли е, че е цистит?

# 409
Доказано ли е, че е цистит?
Ами не знам как се доказва цистита, освен със симптомите които не могат да се объркат.

# 410
Пий Урикод веднага след секс, по 1 саше.
Не е нормално да се получава всеки път цистит след секс, но ако е пускана стерилна и стандартна урина, минато е през уролог, гинеколог (бих пуснала Фемофлор в Геника), нефролог, направена е поне ехография на мехура, направена е цитонамазка и тя е с добър резултат - и ако всичко е наред, за мен причината е психо-соматична.

# 411
Момичета имам въпрос, вече 6 дена пия Доксициклин и от вчера се започна  пак типичната болка долу ниско и парене , както и по време на уриниране .... при вас кога започнаха да изчезват симптомите , докато го пиехте или след това ? Много се отчаях , че лечението не действа

# 412
Може месеци след лечението да персистират оплакванията.
Нормално е в момента да си още така, не си прави изводи Grinning

# 413

Момичета, бихте ли помогнали с разчитането? Има ли нещо, което да изисква лечение?

# 414
Нищо особено за лекуване, според мен, особено ако нямаш оплаквания.
Подходите са 2 - да направиш кратък курс с лактобацили, вагинално, за да повишиш процента им (сега са 81, хубаво е да са към 90), така е много вероятно и анаеробите да измрат сами.
Другият вариант е да ти изпишат нещо вагинално.
През устата няма смисъл и нужда.

# 415
Благодаря Ви! Понеже ми предстои ембриотрансфер до месец, може ли да се направи този курс с лактобацили?
quote author=Café del Mar link=topic=1615394.msg48699107#msg48699107 date=1729147655]
Нищо особено за лекуване, според мен, особено ако нямаш оплаквания.
Подходите са 2 - да направиш кратък курс с лактобацили, вагинално, за да повишиш процента им (сега са 81, хубаво е да са към 90), така е много вероятно и анаеробите да измрат сами.
Другият вариант е да ти изпишат нещо вагинално.
През устата няма смисъл и нужда.
[/quote]

# 416
На мен и партньора ни изписаха Доксициклин АБР за 10 дни с партньора - дали това е адекватно лечение, като ви чета? Количеството е 10^5, направена е антибиограма.
При мен положението е много странно - аз нямам абсолютно никакви симптоми - никакъв сърбеж, подуване, дискомфорт, цистит - н и щ о. Затова и беше голяма изненада, че ми я откриха

# 417
Добра е схемата ви, следвайте стриктно часовете на прием на антибиотика, без контакти докато трае лечението, а 30-40 дни след последното хапче може да направите контрола. Докато не видите отрицателни резултати, ползвайте презерватив.
При теб как са лактобацилите вагинално, имаш ли лабораторен резултат някакъв?
Да, повечето хора нямат симптоми...

# 418
Като се разчетох из темата се шокирах, казано честно - има толкова много, крайни и категорични мнения, че нищо под 14 дни + още 1 антибиотик не помага...
За лактобацилите пише следното: "Редуцирани Lactobacilli 8-10 Leuco/поле включени в слузни повлекла,ендоцервикални клетки"
Чак сега го видях, когато ме попита и не знам какво означава.

# 419
Имаш нарушена вагинална флора, добрите бактерии, които са защита и поддържат добра киселинност там долу, ги няма особено много...Левкоцити е нормално да имаш, след лечението всичко ще изглежда иначе, не се притеснявай.
Минималната терапия е 10 дни, но като първоначално лечение рядко изписват ударни дози, защото може въобще да не е нужно. Аз бях на същата терапия, за 10 дни, и се излекувах. Няма да униваш, всичко ще мине и замине Heart

Общи условия

Активация на акаунт