Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 304
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Странна схема...друго се прави, когато се комбинират два АБ, но няма значение вече.
На твое място бих искала курса с 21 дни доксициклин.

# 496
На мен ми минаха трите седмици от пиенето на антибиотик - къс според мен курс, но не можах да накарам трима лекари да ми предпишат по-дълъг. Тази седмица усещам пак парене при уриниране, дразнене, дискомфорт, отидох при нов гинеколог - взе ми проба, пср, нямало нужда антибиограма, то се лекувало от два антибиотика. Е да, ама миналия месец ме лекуваха вече. Реве ми се просто, защо докторите не искат да правят антибиограми. Ако можех сама да си взема проба, щях, честно. Пуснахме на мъжа ми еякуят с антибиограма поне ако при него има положително.

# 497
На мен ми минаха трите седмици от пиенето на антибиотик - къс според мен курс, но не можах да накарам трима лекари да ми предпишат по-дълъг. Тази седмица усещам пак парене при уриниране, дразнене, дискомфорт, отидох при нов гинеколог - взе ми проба, пср, нямало нужда антибиограма, то се лекувало от два антибиотика. Е да, ама миналия месец ме лекуваха вече. Реве ми се просто, защо докторите не искат да правят антибиограми. Ако можех сама да си взема проба, щях, честно. Пуснахме на мъжа ми еякуят с антибиограма поне ако при него има положително.
Може да пуснеш урина за уреаплазма с антибиограма, шансът да се изолира по тази методика е доста малък, но можеш да пробваш.

# 498
Пуснах миналия път и беше отрицателна в урината.

# 499
Чакай сега, защо си се затръшкала, след като нямаш излезнал резултат още?
Освен това с месеци можеш да имаш оплаквания, след отрицателен резултат, много хора са така, аз бях така, назад писахме че уретрата има нужда да се възстанови.

# 500
Не знаех, че може да имам остатъчни оплаквания при отрицателно.
Просто, защото 2 седмици след свършване на антибиотик започна парене, дразнене, първо при уриниране, после на срамните устни, точно каквото имах август, когато мисля, че съм се заразила.(септември и октомври не съм имала симптоми) И както тук всички пишат за неуспешни първи лечения, особено както при мен не стана антибиограма и беше само 7 дни курсът ми, ми е гадно, че сигурно пак се проявява и ще трябва нов курс с тежък антибиотик. Ще разбера в петък.

# 501
Моята ги неколожка също искаше да пия само 7 дни левофлоксацин (Таваник) ,но от прочетеното исках да ми изпише по още една кутия. Първия път само аз се тествах и излезна + без антибиограма поради ниско микробно чисто. В крайна сметка пихме аз и мъжа ми 14 дни антибиотик. Накрая пуснахме контрола след седмица ,не сме чакали 30 дни и повече.  Така ме посъветва док. На мен ми взе пак от цервикалния канал ,а на мъжа ми аз му взех от уретрата. И двата бяха отрицателни. Оплаквания след лечението нямам. Пуснах си обикновена мимро и излезна в ниско количество Atopobium vaginae 10 000 и ми даде да слагам глобушли ,които са правени не са от пазарната мрежа. Каза ,че ме е нищо кой зн какво и 5 дни да слагам ,а другите 5 след цикъл и вече сме свободни да си правим секс без презерватив. Това мога да споделя като опит от мен

# 502
На мен ми изписаха доксициклин 2*1 за 10 дни. Как мислите, адекватно ли е или да искам още да удължим?
Преди 2-3 месеца имах лечение с Клацид и Азитрокс за общо 11 дни.
Искат контрола след 40 дни.

# 503
На мен ми изписаха доксициклин 2*1 за 10 дни. Как мислите, адекватно ли е или да искам още да удължим?
Преди 2-3 месеца имах лечение с Клацид и Азитрокс за общо 11 дни.
Искат контрола след 40 дни.
Лечението е 10 или 14 дни. Според мен е достатъчно.

# 504
Благодаря
А друг въпрос: предприема ли ли сте други мерки при лечението, като например : дезинфекция на цялото бельо, изпиране на много високи градуси (имам програма за дезинфекция)
Мисля да си мина всичкото бельо така, но ако има нещо друго което сте предприели освен пиене на антибиотик в процеса на лечение, което може да е от полза, ще се радвам да споделите.

# 505
Нищо такова не съм правила.

# 506
При първи курс на лечение, 10 дни е ок, 14 също. Ако е нямало резултат, вторият курс трябва да бъде 21 дни.
От гладене на бельо няма смисъл, що се отнася до уреаплазма.
Гергана - твърде рано сте пуснали контрола, изчаква се с конкретна идея, не просто за да е категоричен резултатът, а и защото седмица след антибиотик не се тества каквото и да е.
В Геника дори нямаше да ви приемат секретите, там изискването е 30 дни от последното изпито хапче.

# 507
Аз също знам, че изследвания се правят 30-40 дни след последният прием на антибиотик (покрай друг тип бактерии). Странно е защо не всички доктори практикуват по този начин… АГ, който посещавам също каза 2,3 дни след приключване на лечението 🤦🏻♀

# 508
Защото са некомпетентни в дълбочина.

# 509
Благодаря
А друг въпрос: предприема ли ли сте други мерки при лечението, като например : дезинфекция на цялото бельо, изпиране на много високи градуси (имам програма за дезинфекция)
Мисля да си мина всичкото бельо така, но ако има нещо друго което сте предприели освен пиене на антибиотик в процеса на лечение, което може да е от полза, ще се радвам да споделите.
Аз малко по малко го подменям, но и изпиране с гореща вода става.

Общи условия

Активация на акаунт