Паническо разстройство - 60

• 56 186
  • 773
  •   2
Отговори
# 240
Благодаря ти, Honey! Абсолютно е така!

Как са всички? Голямо затишие е тези дни..
И аз това забелязвам. Дано да е защото нямаме поводи да пишем. 🍀

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 20:27 от Honey23

# 241
Аз не смея да се похваля, много, много, че е тънък леда, но съм добре. ПА почти изчезнаха, от време на време съм леко тревожна, но като цяло е ОК. Нещо кръвното вдигам, та то ме тормози, но като цяло имам подобрение. Дано така да остане, че....гадна работа!

# 242
Аз пък съм уплашена. Едвам не припаднах. Рових в един шкаф немного наведена и като се изправих и погледнах встрани стаята ми се завъртя. Чак сега разбирам разликата между световъртеж и замайване. Щях да падна, но ме хванаха. ПА не е, то е ясно, доктора го обяснява с това, че за около 3 мин изпих около 800 мл вода. Но това ме извади от релси, пак хипохондрии, паники, а таман се бях закрепила.

# 243
Аз пък съм уплашена. Едвам не припаднах. Рових в един шкаф немного наведена и като се изправих и погледнах встрани стаята ми се завъртя. Чак сега разбирам разликата между световъртеж и замайване. Щях да падна, но ме хванаха. ПА не е, то е ясно, доктора го обяснява с това, че за около 3 мин изпих около 800 мл вода. Но това ме извади от релси, пак хипохондрии, паники, а таман се бях закрепила.
Нямало е случай в който да се изправя от наведено положение и да не ми се завърти главата.
Най-фрапантно бе като правихме ремонт на село и аз бях отишла сама да довършвам това онова. Уж само щях да боядисвам вратите и да се прибера, обаче реших и да размествам в стаята. Бях в цикъл, трети ден (жените ще ме разберат). Та местих, чекнах се и накрая започнах да лепя тапети. Наведох се да взема валяка с лепило, изправих се и започна едно светлинно шоу... парцали, големи черни петна, после звездички и после...страхххх. Викам си - ей ся УмрЕх!
Зарязах всичко, качих се на колата и се прибрах в града на магия (реших да умирам вкъщи 😀). Естествено от тежкото и преумората беше. Полежах, пих айряни, кола, ядох шоколад и взех, че се оправих.
Тоест понякога преумората и големите ни амбиции ни "угасят" преждевременно.
Направи една ревизия, какво си правила тези дни, хапваш ли достатъчно, пиеш ли електролити и т.н.
Нормално е да се шашнеш, но понякога наистина е просто от рязкото ставане, зорене и амбиции да смогнем на всичко. То май и от това се докарваме до това дередже де...
Ще се закрепиш! Гледай "Новите съседи" по бТВ комеди, тази простотия ме спасяваше в най-лошите ми дни. ❤️

# 244
akekina, според мен е напълно разбираемо, защо ти се е случило, ровила си в шкаф наведена и то толкова ни трябва на шашавите глави.Laughing
Според мен не се притеснявай, има си обяснение тази ситуация, от навеждането ти е цялото това усещане! Горе главата, всичко е наред!

# 245
Здравейте, пиша тук относно отказ от цигари и ПА и ПР, след като ги спра, има ли вероятност да изпитвам повече ПА и ПР да се засили, една от причините които ме спират са тези, но имам волята и просто искам да ги спра. Отделно някой ми беше предложил Пасифлора, нямаме такова нещо в нашите аптеки. Върнах се на работа, и през почивката паля по една, но вече ще е различно, просто ще гледам другите, мисля че въпроса не ми е за тук, но питам дали пушенето има връзка с паник атаките и разтройството. Ако има такава връзка и се засилят нещата, какво бихте ме посъветвали да направя, не искам и да се друсам повече с бензодиазепини. Знам че от билки, добавки няма кой знае какъв ефект, но мисля че ще помогнат, просто искам да си подобря здравето, и психическото и физическото. Ако някой се чуди, пуша от 4 години, дори писах в темата за отказ на цигарите. Пожелавам успех на всички ви!

# 246
От спирането на цигарите има само ползи, по мое мнение. Спрях ги преди 8-9 години от раз и това беше най-хубавото нещо, което съм правила за здравето си. Пушила съм дълго време и то не по малко. Съпругът ми също пушеше по 2 кутии цигари на ден. Спря ги 1 година след мен и още не мога да повярвам как му се получи. Не минава и ден без да си дам сметка колко добре направихме. Спрях ги, защото се притеснявах да не си причиня сериозни здравословни проблеми, които съпровождат тютюнопушенето, това беше мотивацията ми, а и съм си хипохондрик. Поне една полза от тази диагноза имаше!!! 😀  Ако в тези състояния, които ми се случват сега пушех и цигари, мисля, че щеше да е още по-зле за мен. За това, ако можеш да да се отървеш на време от цигарите ще е само от полза за теб. Пушиш от скоро, така че давай смело, махай ги. Никаква файда няма от пушенето, даже напротив!

# 247
От спирането на цигарите има само ползи, по мое мнение. Спрях ги преди 8-9 години от раз и това беше най-хубавото нещо, което съм правила за здравето си. Пушила съм дълго време и то не по малко. Съпругът ми също пушеше по 2 кутии цигари на ден. Спря ги 1 година след мен и още не мога да повярвам как му се получи. Не минава и ден без да си дам сметка колко добре направихме. Спрях ги, защото се притеснявах да не си причиня сериозни здравословни проблеми, които съпровождат тютюнопушенето, това беше мотивацията ми, а и съм си хипохондрик. Поне една полза от тази диагноза имаше!!! 😀  Ако в тези състояния, които ми се случват сега пушех и цигари, мисля, че щеше да е още по-зле за мен. За това, ако можеш да да се отървеш на време от цигарите ще е само от полза за теб. Пушиш от скоро, така че давай смело, махай ги. Никаква файда няма от пушенето, даже напротив!
Знам че ми вредят, и вече го усещам, но главно ме е страх да не се усилят паник атаките или паническото разтройство, или пък може да намалеят, не знам... Но да дори и да се усилят, ще ги спирам, не искам повече да си вредя. Благодаря за отговора.

# 248
Аз няколко години пушех Айкос. След като се прояви ПР и ГТР се върнах на нормалните цигари, защото от Айкоса сякаш допълнително ми се учестяваше пулсът. Вече не пуша абсолютно нищо и се чувствам страхотно. Вредите от цигарите са много повече в сравнение с ползите особено за хора в нашето положение. Спирай смело!

# 249
Аз когато съм в криза, т.е с обострено ПР от самосебе си не ми се пуши. Толкова ми е лошо та само ми е до цигари. Това мисля идва да покаже, че ПР не обича цигарите Simple Smile

# 250
Принципно никотина е мощен стимулант. И предизвиква сам по себе си ПА. На собствен гръб го изпитах. Помня тъкмо бяха изкарали iQos 2.4 и си взех. Мога да кажа, че първата ми ПА беше точно след Heets цигари. Не виня това, а концентрацията на никотин. Ако можете спирайте! Аз лично още пуша и пия по 7 кафета на ден, но моя случай винаги е изключение.

# 251
Здравейте мили хора.Много пъти съм помучавала подкрепа и успокоение тук.На някой случвало ли му се е да му изтръпне ръката от нищото?на мен ми се случи преди около 10 мин…започна от кутрето и стигна го китката,естествено веднага си помислих инсулт и от там па🥺много ме е страх..в момента в главата ми са само ужасни мисли,страх да не умра🥺

# 252
Да, много пъти, даже се събуждам с изтръпнала ръка. По време на ПА също ми изтръпва забележете само лявата ръка Laughing Пояснение: изтръпване на ръката до китката не е нито инсулт, нито инфаркт, при тях изтръпват големи площи шия, челюст, рамо, плешка. Сутрин правете гимнастика за разтягане и раздвижване.

# 253
Да, много пъти, даже се събуждам с изтръпнала ръка. По време на ПА също ми изтръпва забележете само лявата ръка Laughing Пояснение: изтръпване на ръката до китката не е нито инсулт, нито инфаркт, при тях изтръпват големи площи шия, челюст, рамо, плешка. Сутрин правете гимнастика за разтягане и раздвижване.
.   Много Ви благодаря🙏🏻И на мен ми се е случвало по време на па или да се будя с изтръпнала ръка,но така от нищото не ми се беше случвало,за това се изплаших още повече

# 254
  • Бургас
Аз също сутрин се будя с изтръпнала лява ръка. Някой има ли обяснение,чета много сме така.

Общи условия

Активация на акаунт