Паническо разстройство - 60

• 55 920
  • 773
  •   2
Отговори
# 135
Да,Джени, минах на цяла таблетка от днес. Той каза,че организмът превключва от една вълна на друга в момента и всичко е в реда на нещата,но факт е,че минах отново през ада. Вече след много сън съм една идея по-дибре. Благодаря ви, много разчитам на вас в такива моменти!

# 136
Здравейте, дами!
Момиче съм на 22,вече от около 8 месеца страдам от паник атаки вследствие на, които имам и повишена тревожност. Започнах да посещавам психолог,след като беше отхвърлен здравословен проблем. Имаше ефект, но за кратко. Започнах отново да посещавам лекари, защото физическите симптоми се засилиха и бях сигурна,че имам сърдечен проблем,но такъв нямаше. След това посетих психиатър и невролог и ми бяха изписани антидепресанти, за да се свалят нивата на адреналина. Вече приемам Есцетил от 3 месеца и се чувствам значително по-добре,но започнах да получавам внезапни пристъпи,дъха ми се секва за секунди и след малко това отминава. Притеснявам се да не е проблем със сърцето или нещо друго.Други физически симтоми са сърцебиене,задух и трептепе на мускулите в покой.
Какво е вашето мнение по темата?

# 137
Паник атаките обикновено се отключват от нещо преживяно. Помисли си какво е то и работи върху преодоляването му. Ако не можеш сама, търси специалист, който да ти помогне, но не тъпчейки те с лекарства.

# 138
Здравейте, дами!
Момиче съм на 22,вече от около 8 месеца страдам от паник атаки вследствие на, които имам и повишена тревожност. Започнах да посещавам психолог,след като беше отхвърлен здравословен проблем. Имаше ефект, но за кратко. Започнах отново да посещавам лекари, защото физическите симптоми се засилиха и бях сигурна,че имам сърдечен проблем,но такъв нямаше. След това посетих психиатър и невролог и ми бяха изписани антидепресанти, за да се свалят нивата на адреналина. Вече приемам Есцетил от 3 месеца и се чувствам значително по-добре,но започнах да получавам внезапни пристъпи,дъха ми се секва за секунди и след малко това отминава. Притеснявам се да не е проблем със сърцето или нещо друго.Други физически симтоми са сърцебиене,задух и трептепе на мускулите в покой.
Какво е вашето мнение по темата?

Понеже от "скоро" сте така, като човек който вече почти 10г е в това състояние бих ви препоръчала да захвърли всички видове АД, да посещавате психолог и да пиете само мента глог и валериан при нужда, колкото и да е трудно. Повтаряйте си , че и вчера бяхте така и не стана "най-лошото" , така ще се потушават симптомите ...За мен е късно .Ако в началото имаше, кой да ми каже да не взимам тези боклуци и че от това не се умира..Никога нямаше да пия...Успех!!

# 139
Тоест за хора, които са нагоре-надолу лек няма?

# 140
Паник атаките обикновено се отключват от нещо преживяно. Помисли си какво е то и работи върху преодоляването му. Ако не можеш сама, търси специалист, който да ти помогне, но не тъпчейки те с лекарства.

В един момент нямаше как да продължа без тези лекарства,защото запасите ми на серотонин в мозъка бяха изчерпани и адреналина ми беше в повече.

# 141

При мен лично без хапчета нямаше изход към добро. При някои може и да действат медитация, чайове,билки и нокът от костенурка..
Много зависи на какъв етап от заболяването си стигнал и колко са поправими нещата..

# 142
Да,Джени, минах на цяла таблетка от днес. Той каза,че организмът превключва от една вълна на друга в момента и всичко е в реда на нещата,но факт е,че минах отново през ада. Вече след много сън съм една идея по-дибре. Благодаря ви, много разчитам на вас в такива моменти!
Kami, Много се радвам да разбера, че има облекчение при теб. Най-вероятно и чуването с пси също е помогнало. 🤗🤗🤗

# 143

При мен лично без хапчета нямаше изход към добро. При някои може и да действат медитация, чайове,билки и нокът от костенурка..
Много зависи на какъв етап от заболяването си стигнал и колко са поправими нещата..
Вероятно е някаква лека форма на биполярно, на която все още не може да се сложи диагноза, защото нито депресията е така постоянна и дълбока, нито манията сериозна.

# 144
  • Швейцария
Има Биполярно тип 2, което трудно се диагностицира, понеже няма нито силна мания нито тежка депресия. Има и Циклотимия, която пък съвсем трудно се диагностицира. Но лек има, антидепресанти и стабилизатори на настроението (Валпроат например). Дано да имате читав психиатър.

# 145
Ranimi, направо ревнах като го чух днес. Но след това наистина почувствах облекчение. Дано новото АД се окаже вече правилното за мен,че трудно живеем така.. 😘
Kalina, пробвай по-усърдно с психотерапевт и може да пробваш с някои билкови методи. Дано не се задълбочава проблемът!

# 146
Здравейте.
Някой приемал ли е Стрезам, и ако да, има ли ефект върху лека тревожност. То по-скоро е еуфория, тъй като ми предстои сватба през пролетта. Но за съжаление, както знаете бъгнатият мозък не разчличава емоцията, и у мен се надига тревожност, и има леки физически симптоми. Не искам да се връщам към ад, наскоро ги спрях. Но четох за стрезам, и се чудя. Дори пси ми го беше споменал, ако се притеснявам от спирането на ад. Благодаря предварително!

# 147
Здравейте.
Някой приемал ли е Стрезам, и ако да, има ли ефект върху лека тревожност. То по-скоро е еуфория, тъй като ми предстои сватба през пролетта. Но за съжаление, както знаете бъгнатият мозък не разчличава емоцията, и у мен се надига тревожност, и има леки физически симптоми. Не искам да се връщам към ад, наскоро ги спрях. Но четох за стрезам, и се чудя. Дори пси ми го беше споменал, ако се притеснявам от спирането на ад. Благодаря предварително!
Здравейте,  аз лично два пъти съм пробвала Стрезам преди да започна АД. Ефект никакъв не съм усещала. Добавка ,която ми действаше по-добре беше триптозин.

# 148
Здравейте!
Някой от Вас или ваш познат “излекувал” ли се е от това ПР? Спряхте ли да получавате ПА?

# 149
Аз приемам стрезам от 22.12.2023г. Не знам дали на него се дължи, но съм доста по-спокойна, като от 2 дни не съм имала и ПА, да чукна на дърво.
Тревожните мисли към момента също намаляха. Изписан ми е от невролог. Работя и с психотерапевт, мисля, че това оказава също влияние, въпреки, че не ми се вярваше. Не приемам друго лекарство за сега, защото все още си чакам прегледа при пси. Не съм наясно колко време мога да го приемам, имам вторичен преглед при невролог и очаквам мнението на пси. Не стана бързо това облекчаване и с това лекарство иска време....пак казвам, ако е от него, но като се има предвид, че нищо друго не приемам за тревожността и ПА, положителният ефект отдавам на него. Пия също невробекс и магнезий, от няколко дни включих вит.Д, вит.К и цинк, но тава са витамини, които периодично включвам в ежедневието си и не нам дали имат отношение.
Само дано не се включа по-късно с други усещания, че е много крехко положението. Както съм ок и изведнъж може да се обърне всичко!:confused:

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:45 от ranimi

Общи условия

Активация на акаунт