Паническо разстройство - 60

• 55 998
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички! Искам да попитам, някой от вас взимал ли е Есобел и какво е мнението ви за този АД, ефикасен ли е? Дали се пълнее от него?

# 256
Здравейте на всички! Искам да попитам, някой от вас взимал ли е Есобел и какво е мнението ви за този АД, ефикасен ли е? Дали се пълнее от него?
В периода 17-18г. пиех доста видове, този го пих, не ми помогна, от него качих килограми. С моя психиатър на времето уцелихме лекарствата, бяха ми Золофт, Флуанксол и Клонарекс, сега съм само на Клонарекс заради паник атаките. Една година ме ''лекуваха'', но като цяло мисля че като започнах работа на 19г. тогава всичко започна да върви нагоре, в момента съм на 24г., но напоследък имам проблеми с преглъщането, та се оказа нов симптом при мен от нерви. Не го пожелавам на никого, ужасно е... поне намерих начин да си преглъщам лекарства, когато се налага. Бях пуснал и тема.

# 257
Здравейте, възможно ли е според вас от паническо разтройство и паник атаки да получавам киселини? Доколкото знам мозъка има голяма връзка със стомаха.

# 258
Здравейте, възможно ли е според вас от паническо разтройство и паник атаки да получавам киселини? Доколкото знам мозъка има голяма връзка със стомаха.

Напълно. Мен при стрес и тревожност, първо там ме удря…

# 259
А какви неразположения имате в стомаха при тревожност?

# 260

Киселини, невъзможност да ям, гадене, понякога при силна тревожност имам и повръщане. Болка високо в слънчевия сплит.. все такива “хубави” неща.

# 261
Аз точно от тези наши състояние повредих стомаха си и съм с ерозивен гастрит. В понеделник пак влизам внболница заради това...

# 262

Киселини, невъзможност да ям, гадене, понякога при силна тревожност имам и повръщане. Болка високо в слънчевия сплит.. все такива “хубави” неща.
Това звучи, като много неприятен дискомфорт! Жалко, че тези състояния са поредното последствие от тревожност, стрес и ПА. Нямам такъв казус засега, но си мисля, дали освен стреса, за увреждането на стомаха не допринасят и лекарствата, нередовното хранене, алкохолът, цигарите и дехидратацията могат да увредят стомаха и най-устойчивият, психически човек. Пробвали ли сте с пробиотици? Аз съм много доволна от AboFlora на AboPharma и ги пих, когато си бях докарала " Синдром на раздразненото черво" от нерви, страхове и самообвинения и имах ужасна д*ария в продължение на месец и нещо.
Има и добри препарати, които да защитават стомашната лигавица при системен прием на лекарства. Киселото мляко (особено домашно заквасеното) никак не е за подценяване!
П.П. Аз пия и пуша! 😀

# 263
Как изглеждаме в очите на другите? На работа например. Някой не разпознават състоянието, други да. Днес ми казаха, че имам проблем с концентрацията. Каква концентрация братко, знам за кои моменти иде реч, едвам съм се държала да не припадна или друго, въобще не чувам какво ми се говори или какво да направя.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 19:24 от akekina

# 264
Как изглеждаме в очите на другите? На работа например. Някой не разпознават състоянието, други да. Днес ми казаха, че имам проблем с концентрацията. Каква концентрация братко, знам за кои моменти иде реч, едвам съм се държала да не припадна или друго, въобще не чувам какво ми се говори или какво да направя.
За съжаление познавам хора, които първо удобно ги пратиха хоум офис, и след това ги освободиха заради ГТР и ПР, и то не заради самото състояние, а заради спад в ефективността.

# 265
За съжаление познавам хора, които първо удобно ги пратиха хоум офис, и след това ги освободиха заради ГТР и ПР, и то не заради самото състояние, а заради спад в ефективността.
Което означава, че у нашите ширини, нагласата към хората с "психични разстройства" е крайно неразбираща и отхвърляща.
Нас ни е страх от кризите по време на работа, другите ги е страх "какво ще стане?" ако изпаднем в криза, а работодателя го е страх да не спадне продуктивността ни. Сиреч "Мани ги, те тези не са добре с главата!"
Какво е необходимо да се промени?

# 266
"Какво е необходимо да се промени?"
Аз ще ти отговоря,но най-вероятно отговора на никого няма да хареса.Нагласата на хората,че едва ли не всеки им е длъжен е много разпространена.Всеки един работодател иска работата да бъде свършена.Никой не те държи ,заради "хубави очи"(в повечето случаи)Това,че някой не може да се справя по някаква причина не е проблем на работодателя.Въпроса не е само в нагласата към хората с "психични разстройства",а към способността да се справяш.Когато имаш проблем обикновено търсиш начин да го решиш.Ако средата не ти понася-напускаш,ако работата ти вреди-сменяш я и т.н.
В момента работя в завод,част от американска компания.Там няма "хора",има пионки.

# 267
Хъни и дт, прави сте и двете. Знаете ли повече ме изтощава да се крия отколкото самите ПА. Забелязала съм , че има страшно много сеирджии, това ме смазва. Но също започнах да разпознавам и много хора като нас, повече са отколкото си мислих, когато върнах лентата назад разбрах, че и те полагат много усилия да се крият.

# 268
Ох трудно е особено като ни удари криза. Аз за щастие работя в много сплотен екип като шефът ми и най-близката ми колежка са наясно със състоянието ми. Винаги в кризисен момент ми оказват страхотна подкрепа и ми влизат в положение.  Просто съм адски благодарна за това!

# 269
От около 1 година наблюдава, че много лесно ми се образуват синини по краката. Основно се появяват, когато съм се чесала много, например при някаква пъпка от комар. На Серопрам и Флуанксол съм. Има ли го това при вас и възможно ли е да е от лекарствата?

Общи условия

Активация на акаунт