Паническо разстройство - 60

• 55 968
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Да възможно е.Хубаво е да си пускате целия пакет за ЩЖ-ТАТ,МАТ,TSH,ft3,ft4.Не е достатъчно да бъдат в референтни граници,а нивата да са оптимални.

# 376
Zdraveyte,dnes mi e 2 ri den s zipraleks I spirane na duxet i lirika.Mnogo mi e loso nemoga da si mrudna glavata Kato mrudna ujasen svetovurtej .Mnogo me e strah nyakoy imal li e takuv symptom.

# 377
Може ли да препоръчате нещо за тревожност.Имам и паник атаки от 3 години,бях на АД реших да ги спра и всичко се върна с пълна сила.От онази вечер съм със  много силна тревожност ,има си причина естествено.Стомаха ми се разби,получих диария,не мога да ям,задушавам се.Бия билкови успокоителни,защото не искам да минавам пак на АД.

# 378
Може ли да препоръчате нещо за тревожност.Имам и паник атаки от 3 години,бях на АД реших да ги спра и всичко се върна с пълна сила.От онази вечер съм със  много силна тревожност ,има си причина естествено.Стомаха ми се разби,получих диария,не мога да ям,задушавам се.Бия билкови успокоителни,защото не искам да минавам пак на АД.
Може да пробваш с Ашваганда или Л-теанин. Аз лично пиех Л-теанин и ми действаше наистина добре. Само ,че с екстраситоли ,които имам четох ,че не е добре да взимам зелен чай. А,л-теанина е извлек от листата ,но мен лично ме успокояваше добре Simple Smile

# 379
Може да пробваш с Ашваганда или Л-теанин. Аз лично пиех Л-теанин и ми действаше наистина добре. Само ,че с екстраситоли ,които имам четох ,че не е добре да взимам зелен чай. А,л-теанина е извлек от листата ,но мен лично ме успокояваше добре Simple Smile
Тези добавки помагат ли и за депресия? На другия цикъл мисля да започна вечерна иглика.

# 380
ВИ е фитоестроген.Влияе на хормоните и цикъла и от там донякъде на тревожността.Не лекува депресия и тревожност.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 06:30 от dt

# 381
Аз започнах масло от вечерна иглика и се чувствам добре с нея. Добре повлиява страничните ефекти при ПМС и менопауза и реших да пробвам. Но при прием на антидепресанти е редно да се обсъди с психиатър. Моя одобри приема му, но аз не пия антидепресанти за сега.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 08:07 от ranimi

# 382
Тези добавки помагат ли и за депресия? На другия цикъл мисля да започна вечерна иглика.
https://www.bb-team.org/articles/5016_l-theanine
https://floravitbg.com/statia.php?id_artc=120
Това мога да дам като инфо за добавките. Има в нета инфо.

# 383
Да възможно е.Хубаво е да си пускате целия пакет за ЩЖ-ТАТ,МАТ,TSH,ft3,ft4.Не е достатъчно да бъдат в референтни граници,а нивата да са оптимални.

Кои нива са оптимални?
Например: TSH 1.832 при референтни 0,350/4,940 и fT4 1,120 при референтни 0,700/1,480 как са?

# 384
И двете са добре.Ft4 и ft3 е добре да са в горната трета от реф.стойности и да се изследват заедно.Понякога се случва ft4 ( води се неактивен хормон)да е добре, но ft3(активния,който се преобразува в по-голямата част,от ft4) да не е.Има по-дълго обяснение в темата за Хашимото,но в момента не мога да копирам.При интерес може да погледнеш там.
МВИ и аз го приемам и то от години.Отбелязах,че е фито естроген,защото все пак е хормон.На мен ми влияе много добре на цикъла(засега).Това и е основното действие,другото са бонуси.Хубаво е все пак да има консултация и изследвания на хормоните,защото има и много недоволни с възникнали проблеми.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 12:39 от dt

# 385

Кои нива са оптимални?
Например: TSH 1.832 при референтни 0,350/4,940 и fT4 1,120 при референтни 0,700/1,480 как са?
Тсх трябва да е около 1,5. Вижте във фб групата, която съм цитирала. Също така, д-р Рей Пийт е обяснявал доста често, че ако имаме наличие на симптоми и базалната Т е ниска, то не е нужно дори да се изследваме, за да е ясно, че сме за хормон. В повечето случаи, обаче трябва и кортизол да се изследва, защото от прекаленото много стрес плюс ПА, кортизола отива на кино и се чувства човек, като изцеден лимон, от там удря и в щотовидните. За това, ако кортизола не е ок, първо той се вдига, защото ако почнете хормон с нисък кортизол, няма да се чувствате добре. Всичко е взаимосвързано.

# 386
Да, ТАТ и МАТ са изследвани и всичко е наред. Вижте, аз лично не си пускам нито си разчитам изследвания сама. Тук изледвания нито можеш да си назначиш сам, нито да получиш резултати преди да ги е видял лекарят. И го смятам за правилно. Смятам, че ЛЛ и психиатърът ми са по-компетентни от интернет, за да могат да преценят състоянието ми и да ме лекуват адекватно. А то не е от вчера, моите проблеми са от 20 години, в които ми се правят редовно пълни изследвания и съм под лекарско наблюдение.
Всеки решава на какво да вярва. Аз вярвам, че лекарите се нуждаят от все повече болен народ, за да процъфтява фарма индустрията, както самите те, като лекари. Така че, колкото повече болен народ, толкова по - добре за тях. Лекарите за мен не лекуват, те не търсят истинската причина, поради която човек е зле, а просто гледат да я притъпят.

# 387
Как се вдига кортизол?

# 388
Мисля,че  имаше предвид кортизоловия ритъм.Когато нивата  са разбъркани в съответните части на денонощието,организма не може да функционира правилно. Проблема е по-скоро когато и висок в неподходящото време и съответно нисък в останалата част.Влияе се от умора,стрес силно ограничителни диети,дефицити и т.н.При мен лично се разбърка от нощните смени и стресовите ситуации преди години.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 06:38 от dt

# 389
Тук някой с опит със Золофт? Какви странични имахте и помогна ли?

Общи условия

Активация на акаунт