Паническо разстройство - 60

• 55 988
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
ивман, сподели, на какво си лечение. Аз от тази тема и безсъние открих лечението си. Laughing Психиатрите трудно ми подбираха АД...Имаше валдексан, от който ми се виеше свят вечер преди да легна и прочее... Пълнолунието, а не е магнитните бури ми влияе много.

# 436
Ами крия се, пазя си работата. Работя с доста по-млади хора в разцвета на силите и здравето си. Освен доста по-възрастна, остава да ме смятат и за куку. Естествено, че ще се отрази на впечатлението за работата ми.

# 437
ивман, сподели, на какво си лечение. Аз от тази тема и безсъние открих лечението си. Laughing Психиатрите трудно ми подбираха АД...Имаше валдексан, от който ми се виеше свят вечер преди да легна и прочее... Пълнолунието, а не е магнитните бури ми влияе много.
Аз съм на Серопрам. Сутрин 1/4 до 8,30 ч. трябва да съм го изпила, вечер 1/2 до 20 ч. трябва да го изпия. За пълнолунието и аз съм така. На пълнолуние или новолуние се събуждам към 4 часа. На мен психиатърката ми каза да взимам мелатонин с отложено действие в такива случаи. В началото ми каза да продължа с Атаракс, но аз нямах нужда от него и от Мелатонин. Така постепенно на 2 месец се почуствах добре и сега вземам Мелатонин или Атаракс 1/2 на Пълнолуние или Новолуние. Но всичко е индивидуално, знаете това. Гледам тези препарати да не са повече 4-5 на месец.

# 438
Ами крия се, пазя си работата. Работя с доста по-млади хора в разцвета на силите и здравето си. Освен доста по-възрастна, остава да ме смятат и за куку. Естествено, че ще се отрази на впечатлението за работата ми.
И така по-пълноценна ли си?По-добре ли се чувстваш?Какво "печелиш"?

# 439
Никога не съм се крила на работа, просто защото първата убийствена ПА, при която извикаха Бърза помощ се случи именно на работа. Тогава аз и много още хора / преди почти 20 години/ не бяхме и чували за паник атаки. То беше обикаляне по лекари, то беше чудо. Всички около мен знаеха какво се случва и какво се оказа в последствие и , че се оправих с АД. Оттогава свикнах да не се крия, защото срещнах разбиране. И след това съм сменила още две работи и навсякъде е било така. Никой никога не ме е сметнал за Ку-ку, напротив, тъй като заемам висока позиция и управлявам хора , всички прекрасно ме разбират, че всичко е от стрес и отговорност. И когато съм в криза всички всеачески се опитват да ми помогнат и да са ми в помощ , когато не съм в кондиция. И аз съм с призив, НЕ СЕ КРИЙТЕ. Това допълнително влошава състоянието. Когато говориш олеква.
А относно дали има много хора като нас около нас...мнооого са. Само в моя офис сме ,3 на които ни избиват чувиите периодично Simple Smile Още двама колеги от другия офис пият АД, на единия и жена му също иии така... много сме Simple Smile

# 440
ивман, благодаря ти за споделеното...Имам мелатонин, но се боя да го изпия, а бих изпила още тази вечер, но преди месеци получавах от него световъртеж и заспивах с гадене и виене на свят. Не знам, защо е така. Уж е безобиден. 
vesta_78, защото заемаш висока позиция и управляваш хора никой не те счита за ненормална, не ти натяква при удобен случай... Имам лош случай с ПА и хора около мен на работа. Но съм подчинена, а не е управляваща...

# 441
dt, печеля че  съм на трудовия пазар! Има хора като нас, които са нетрудоспособни  и са напуснали работата си. Трябва ми препитание, не мога да си позволя да си седя вкъщи и да се анализирам. Бизнесът иска здрави и устойчиви хора. Vesta_78 поради властта, която имаш над хората не им стиска да те коментират поне пред теб, от позицията на подчинен е друга картината.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 21:06 от akekina

# 442

vesta_78, защото заемаш висока позиция и управляваш хора никой не те счита за ненормална, не ти натяква при удобен случай... Имам лош случай с ПА и хора около мен на работа. Но съм подчинена, а не е управляваща...
Не винаги съм била управляваща, така е от 3 години. Преди това съм била подчинена. Израснах на фона на ПА. Това, че колеги и шефове са знаели за проблема ми, не ми е попречило да се развивам, въпреки че на всеки 2-3 години излизам от релси и се налагат АД. Но пак казвам може би аз съм попаднала на добри колеги / и на трите ми работни места/, които ме разбират..

# 443
Vesta 78 зависи в кой бизнес си или дали изобщо е бизнес, а не публичния сектор. В сфера, в която от теб се очакват резултати, да носиш печалби, да имаш добавена стойност - не става. Не искам да изнасям лекция, но това е капитализма. Колега имаше неблагоразумието да сподели за проблема си и лека-полека го отстраниха от проекти, командировки и респективно повишение. Мениджмънта смята такива хора за неефективни и са прави в известен смисъл.

# 444
Vesta 78 зависи в кой бизнес си или дали изобщо е бизнес, а не публичния сектор. В сфера, в която от теб се очакват резултати, да носиш печалби, да имаш добавена стойност - не става. Не искам да изнасям лекция, но това е капитализма. Колега имаше неблагоразумието да сподели за проблема си и лека-полека го отстраниха от проекти, командировки и респективно повишение. Мениджмънта смята такива хора за неефективни и са прави в известен смисъл.
Точно в частния сектор съм, фирмата не е моя, управлявам хора, но и аз си имам шефове, които изискват от мен много, но проблема ми не им пречи. Явно просто са Човеци! Но от друга страна, когато съм е криза аз нямам време да се боря с това състояние с духовни техники и с врачки и баячки, а веднага прибягвам към спасителната ми патерица, антидепресантите... които знам, че за месец максимум два ще ме върнат в работоспособно състояние. Не, че през другото време не ходя на работа, но не съм ефективна на 100%, както всички знаем, че се случва..

# 445
Преди няколко страници отново нищихме тази тема.Да,бизнеса иска работоспособни мравки.Но не самото състояние е определящо,а липсата на намеса,което води до нетрудоспособност.И затова има негативна нагласа.
akekina,докато се криеш в миша дупка не си правиш услуга.Така няма да станеш по здрава и устойчива.Сама се поставяш в позицията на жертва и това "какво ще кажат хората" са само извинения.Едва ли някой тук няма нужда от работа и средства и стои за удоволствие вкъщи да се анализира.Трябва промяна на гледната точка вземане на решения.

# 446
dt, "мишата дупка" ми носи приходи и ме поставя в социапно-приемлив" статут. Поясни моля ти как променяш нагласата и на кого или предложи как да стане? Общество, социална политика, лесно е да се каже, трябва промяна.. И да те информирам, нищо не се е променило отпреди 1000 години, единствено някой мюсюлмански общества са лекували лудите си, останалите са ги заклеймявали. Пример от последната седмица: най-голямата психиатрия у нас в Раднево е пред колапс, никоя институция не се интересува.

# 447
Променям себе си и своята нагласа.Не се изживявам като жертва и не смятам,че обкръжението е виновно за моите проблеми.Никой с нищо не ми е длъжен,както и аз на другите.Намерила съм начин да съм ангажирана,полезна,да се развивам и т н.Всичко е собствените ми ръце.

# 448
Хората сме различни, различна е работата и обкръжението ни. Не може едни и същи правила да работят за всички, всеки сам решава как да постъпи.
Аз съм мениджър и като правя интервюта от първите ми въпроси е пият ли хапчета. Имала съм колеги споделят, имала съм и такива, които крият. Тогава все още не съм се интересувала от темата и нямаше как да го предположа. Има лоши хора, които не се съобразяват и чакат слабото място на някой за да го чукнат. И това няма общо с мишка. Нека си помагаме в темата.

# 449
Да и аз мисля, че крайни изказвания и тон не са полезни никому и не са необходими.
dt, прави ми лошо впечатление грубостта ти.

Общи условия

Активация на акаунт