Паническо разстройство - 60

• 55 920
  • 773
  •   2
Отговори
# 465
Имам въпрос:  смятате ли, че SSRI антидепресанти след определено време прием, могат да започнат да предизвикват ужасна тревожност, вътрешно напрежение, натрапчиви мисли, с две думи симптомите заради които са изписани?
Питам защото след 6 години Ципралекс започнах да получавам супер засилени симптоми на тревожност и паника, последва смяна със Золофт - след близо 3 месеца сега от тази седмица е някакъв ад - силна тревожност, натрапчиви мисли, паника. Единствено 1/4 Клонарекс ме връща що годе в релси. Не съм имала провокиращи събития в ежедневието си и взех да си мисля, че антидепресантите така ми повлияват.
Някой с мнение по въпроса?

# 466
Здравейте ,хора.Моля за помощ защото ще полудея🥺Преди пколо час помучих ужасна деперсонализация и дереализация.Беше страшно,все едно не знаех къде съм и в главата ми нахлуваха мисли как ми е било така и преди,сърцебиене и в момента со мисля да не получавам инсулт или нещо такова…много ме е страх.Мислех,че полудявам..беше страшно.На някой случвало ли му се е ?

# 467
Zdraveyte den 4 ti zyal zipraleks ,gadene ujasno nyakol imal li e tozi problem

# 468
Здравейте ,хора.Моля за помощ защото ще полудея🥺Преди пколо час помучих ужасна деперсонализация и дереализация.Беше страшно,все едно не знаех къде съм и в главата ми нахлуваха мисли как ми е било така и преди,сърцебиене и в момента со мисля да не получавам инсулт или нещо такова…много ме е страх.Мислех,че полудявам..беше страшно.На някой случвало ли му се е ?
Да, аз имах такива за около три месеца по цял ден с малки почивки. Трябваше непрекъснато да правя проверка на реалността. Знам, че е ужасно, дори за минутка в тези състояния.
Аз се заземявах с предмети и факти за мен и семейството ми. Повтарям си коя съм, какво обичам и т.н.
Тези деперсонализации и дереализация са защитни механизми, които се активират след продължително циклене на някаква мисъл и обикновено е свързана с емоцията Вина, а понякога и Срам (и разбира се ужасна травма). Ако има такъв момент при теб (натрапливите мисли за вина, срам) вероятно ти пречат и да спиш. Това води до сериозни нарушения на циклите на съня и предизвика чести будения, което от своя страна утежнява състоянието.
Не знам какво пиеш? Психотерапия? Когнитивно-поведенческа или Юнгиански аналитик. Трябва да се рови надълбоко.
Поне аз така направих и ми помогна. Пиех и третинка Ксанакс.

# 469
Имам въпрос:  смятате ли, че SSRI антидепресанти след определено време прием, могат да започнат да предизвикват ужасна тревожност, вътрешно напрежение, натрапчиви мисли, с две думи симптомите заради които са изписани?
Питам защото след 6 години Ципралекс започнах да получавам супер засилени симптоми на тревожност и паника, последва смяна със Золофт - след близо 3 месеца сега от тази седмица е някакъв ад - силна тревожност, натрапчиви мисли, паника. Единствено 1/4 Клонарекс ме връща що годе в релси. Не съм имала провокиращи събития в ежедневието си и взех да си мисля, че антидепресантите така ми повлияват.
Някой с мнение по въпроса?

Абсолютно същата история беше и при мен. 15 г. на Серопрам и старите симптоми започнаха да се връщат. Сменихме с доктора на Ципралекс и стана още по-зле, точно както е при вас. Аз издържах един месец на Ципралекс и ходих при доктора да ми го смени защото не се издържаше просто. Смени ми го със Сероксат и сега от Сероксат-а нещата се успокоиха и мисля че налучках правилния АД. Да видим.

# 470
radinanik, АД почва да не действа, защото пиеш го отдавна. Аз съм на 0.5 мг клонарекс, който държи ме адекватна и по-спокойна. Смени АД на друг.
Belgin Mehmedova 660965, аз не мога да пия ципралекс. С него нямам никакъв апетит, гади ми се. Казаха ми, че трябва да пия по-дълго, за да нямам тези странични ефекти, но не се получи... не издържах повече от седмица. Оставих го. Сега съм на дулсевия и клонарекс. Пия и хлорпротиксен някой път вечер.

# 471
За пролетна умора, който има, пиете ли нещо?

# 472
radinanik, АД почва да не действа, защото пиеш го отдавна. Аз съм на 0.5 мг клонарекс, който държи ме адекватна и по-спокойна. Смени АД на друг.
А към клонарекса не привикваш ли. Знам че към клонарекс много лесно се привиква и за да е същия ефект трябва да се увеличава дозата.

# 473
Darvo12, аз съм от 20 години на клонарекс (преди беше ривотрил). Пия по 0.5 мг само вечер. Старая се да не увеличавам дозата, но когато усещам, че не съм добре, мога да взема 1 мл. Това лекарство обикновено не можеш да оставиш, но не ми е нужно да го оставям, защото от АД имам разни странични ефекти. Към клонарекс аз пия, когато съм по-тревожна АД. Тези са ми в списъка, от които що-годе нямам странични ефекти: Дулсевия, хлорпротиксин, хедонин. Като от Дулсевия увеличавам очно налягане и се налага да го спирам за някое време. Преминавам към хлорпротиксин. Като почне да не действа и трябва да увелича дозата, пия хедонин и за някое време оставям хлорпротиксин. Но клонарекс ми е основно лекарство, което ме държи в добра кондиция.

# 474
Да, аз имах такива за около три месеца по цял ден с малки почивки. Трябваше непрекъснато да правя проверка на реалността. Знам, че е ужасно, дори за минутка в тези състояния.
Аз се заземявах с предмети и факти за мен и семейството ми. Повтарям си коя съм, какво обичам и т.н.
Тези деперсонализации и дереализация са защитни механизми, които се активират след продължително циклене на някаква мисъл и обикновено е свързана с емоцията Вина, а понякога и Срам (и разбира се ужасна травма). Ако има такъв момент при теб (натрапливите мисли за вина, срам) вероятно ти пречат и да спиш. Това води до сериозни нарушения на циклите на съня и предизвика чести будения, което от своя страна утежнява състоянието.
Не знам какво пиеш? Психотерапия? Когнитивно-поведенческа или Юнгиански аналитик. Трябва да се рови надълбоко.
.       Много благодаря,много ми помогна.Някакси знаеш ,че не си сам и ,че си нормален човек..че няма да се случи нищо с теб.Пия само валидол при”спешни случаи” Обмислям психотерапия,но все още съм в търсене на добър специалист

# 475
Moon1, слаба работа е валидола за тези състояния, освен това сваля и пулса. Не се мъчи, намери си подходящото лекарство.

# 476
Kak razbirate ce edno lekarstvo e podhodyasto za vas za 1 godina probvahme s Moya lekar duxet,atarax,hedonin,linefor ne se pocuvstvah ok.Kolko vreme tryabva za da razberem Dali e naseto lekarstvo

# 477
.       Много благодаря,много ми помогна.Някакси знаеш ,че не си сам и ,че си нормален човек..че няма да се случи нищо с теб.Пия само валидол при”спешни случаи” Обмислям психотерапия,но все още съм в търсене на добър специалист
Не си сам/сама. Докато намериш терапевт иди на консултация с психиатър/ако не е ходено вече/ и започни да говориш с някого или пиши в дневник. Аз лично пиша в "Бележки" на телефона и отчитам как ми е бил денят от 1 до 10. Оставям си послания, разказвам си "как се чувствам" и какво допускам, че е провокирало дереализация.  Има много чуждестранни форуми в които много повече се говори за това. Тук е по-рядко срещано, като основен симптом. Но моят съвет към теб е да не отлагаш.
Пиши как си. Ако не се притесняваш, може и на лични.
Успех! 🍀🍀🍀

# 478
Kak razbirate ce edno lekarstvo e podhodyasto za vas za 1 godina probvahme s Moya lekar duxet,atarax,hedonin,linefor ne se pocuvstvah ok.Kolko vreme tryabva za da razberem Dali e naseto lekarstvo
Дуксет и дулсевия са едно и също. За мен, ако едно лекарство помага, то ефекта му усещаш бързо, и от първия ден не ти е много подтиснато от него, лошо. Лекарства, които лекарите ми казаха да ги приемам повече време, за да подействат, а ми е било лошо от тях, гадило ми се - те не ми помогнаха и с пиенето им 2 месеци. Атаракс ми подейства лошо. Аз го приемах вечер за сън пак с клонарекс. На другия ден била съм много отпусната, размазана и т.н. и го оставих. При мен основно са панически атаки и безсъние. Трябва време, за да ти подберат лекарства.

# 479
Здравейте.Някой може ли да ми каже бифлокс съвместим ли е с линефор?

Общи условия

Активация на акаунт