Паническо разстройство - 60

• 55 383
  • 773
  •   2
Отговори
# 660
  • Швейцария
Здравейте. Включвам се с едно различно питане. Освен всички други драми като анемия, нерви и т.н. се боря и с висок инсулин. Два дни си меря захарта и сутрин е 5.7 а вечер два часа след хранене е 7.8. Проверих я понеже ми е доста зле тези дни главоболие, стягане в главата, умора. Възможно ли е и захарта да влиея?
Захарта е нормална.

# 661
Благодаря ви. Защото се боря със инсулин 23 и си викам да не е и захарта вече доста.

# 662
Без претенции да знам особено много, но 5.7 сутрин за мен си е на граница. Доколкото знам реф. стойности са до 6.

# 663
Без претенции да знам особено много, но 5.7 сутрин за мен си е на граница. Доколкото знам реф. стойности са до 6.
Изключи на всеки случай сладки работи.... Не яж нищо подсладено въобще. Това не е за лечение, а за диета.

# 664
  • Швейцария
До 6.1 на гладно е нормална, 6.1 и и 6.9 се води преддиабет, а над 7 диабет. 2 часа след  хранене нормално е до 7.8. Стойност 5.7 на гладно е абсолютно нормално. Аз имам диабет и ходя редовно на консултации в Дружеството по диабет. При някои хора сутрин на гладно захарта може да е леко висока, заради работата на черния дроб, и после да се стабилизира. При мен често е 7 на гладно, а 5.4-5.5 след хранене. В такива случаи се препоръчва преди лягане да се изяде някакъв протеин, например малка извара или скир. Ендокринологът гледа най-вече гликирания хемоглобин (HbA1c) , който показва средната стойност на захарта за 3 месеца назад. Ако той е наред, не се прави нищо.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 22:39 от JennyBG

# 665
JennyBG, благодаря за обстойното мнение, смятам, че е от полза на много хора, включително и на мен! 🌹

# 666
  • Швейцария
За нищо, аз само написах какво на мен са ми обяснявали лекарите ми и Дружеството. Не се шашкайте без причина, паниките са ни достатъчни. Следете си гликирания хемоглобин. Моят сега беше 6.0 и ендокринологът каза, че няма нужда от качване на дозата на лекарството ми.

# 667
gergana, прочети книгата Ипсулинова революция, ще научиш ценни неща за кръвната захар и инсулина, ще си обясниш много неща и ще намериш лесни съвети за хранене. Има я свободно в нета, чете се бързо.

# 668
Здравейте! Пия Золофт от близо 6 месеца с нагласата да го спирам. Пропускала съм по ден-два и не съм имала проблеми.  Сега 4 дни не съм пила ,защото забравях и се чувствам добре. Дали ще се появят симптоми на отнемане или щом за тези дни няма , всичко ще е наред. Сега не знам дали да го започна пак или да продължавам да не го пия. При вас кога се появяват симптоми на отнемане? Благодаря ви

# 669
А докторът не ви ли направи схема за спиране?

# 670
Благодаря ви! Имам я глюкозната революция. И да ви споделя три месеца я спазвах и се чувствах добре. После поради ред причини спрях и айде пак нанова инсулин висок. Започнах я пак от седмица и мисля да се храня вече само така. Особено оцета преди хранене при мен вършеше чудеса.

# 671
Здравейте отново, някой дали има наблюдения над този център за психическо здраве - https://saintraffaelfoundation.bg/ ?
Това май е единственият такъв тип център, в който се лекуват по-леки психични проблеми като паническо разтройство, депресии и т.н.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 12:53 от Товасъмаз

# 672
Здравейте!
Някой тук преминал от Золофт към Есобел/ципралекс? По каква схема го сменихте и какви странични?

# 673
Здравейте отново, някой дали има наблюдения над този център за психическо здраве - https://saintraffaelfoundation.bg/ ?
Това май е единственият такъв тип център, в който се лекуват по-леки психични проблеми като паническо разтройство, депресии и т.н.

2000 лв на месец?
Аз лежах 40 дни в клиника, не съм платила нито един лев.
Да, не е било супер лукс, но не виждам смисъл да се плащат толкова много пари. Пак казвам-психиатриите не са това, което се описва. Да, има и такива, в които условията не са добри, но там настаняват предимно тежко болни.
4ти километър например е доста прилична. Казвам го, защото преди да ме настанят в Плевен, бяхме ходили и на 4ти км.

# 674
И още един въпрос, който утре ще задам и на док, ако след месец пиене на половинка золофт реша да спра, как следва да се случи това?

Общи условия

Активация на акаунт