Паническо разстройство - 60

• 55 468
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз бях така-не се повлиявах от тези, както се изрази последният ми лекуващ, който буквално ми спаси живота - по-новите лекарства. И затова се наложи да вкараме тежката артилерия - трицикличните антидепресанти, които са най-старите на пазара, абсолютно най-евтините. Три месеца след началото на приема им се върнах обратно към живота. Допреди тях Буквално бях провесена през терасата(не преувеличавам).
кой е този антидепресант?

Амитриптилин.
За съжаление с кофти странични ефекти, но ситуацията тогава не позволяваше повече грешки.
Аз лежах в психиатрия, там веднага започнаха с високи дози, и наистина бързо се усети подобрение, защото положението при мен беше буквално много тежко. Даже сега като се сещам, наистина ме побиват тръпки…
Извинявам се, че ви разпитвам за това и че може би ще ви върна към тези спомени, но заради паническо разтройство и депресия вкарват в психиатрия ли ?

Няма проблем, разказвала съм го много пъти, бих го написала и на книга моя експириънс.
Не, ако нещата са в норми.
При мен от пр, отиде в другата крайност-депресия. От депресия вече отиде към клинична такава, и накрая вече стана психотична депресия. Но това беше дълъг процес, без да пия антидепресанти. Пиех само бензодиазепини, в промишлени количества. Започвайки от 0.5 на ден, накрая пиех по 7-8 мг на ден. За сведение - дозата е до 4 мг. Но аз тогава вече не знаех какво правя.
Така че винаги съветвам - не се страхувайте от антидепресантите, повярвайте ми, те са най-малкият проблем! Големият проблем идва, ако се налага лечение, а вие отказвате да го приемете, и упорствате.

В психиатрията влязох, тъй като имах неуспешен /за щастие/ опит за самоубийство. Но не са ме вкарали насила, влязла съм с мое съгласие.
Лежах 40 дни, и изобщо не е толкова страшно, колкото си мислят хората. Просто филмите са им повече, на тези които не са лежали. Както се казва - целта оправдаваше средствата. По-добре жив човек, лежал в психиатрия, отколкото на два метра под земята.

# 646
Аз се чудя напоследък защо тук няма клиники, като тези по чужбина, в които да лекуват само депресии, панически разтройства и такива състояния, без да трябва да се сблъскат хората с така да се каже опасно луди в психиатрии и т.н.
Смисъл, да е нещо като санаториум със свободни условия за придвижване и всякакви удобства от ежедневието.
Иначе мога да ви кажа само едно голямо браво, че сте се справили и преодоляли този проблем.

# 647
Аз се чудя напоследък защо тук няма клиники, като тези по чужбина, в които да лекуват само депресии, панически разтройства и такива състояния, без да трябва да се сблъскат хората с така да се каже опасно луди в психиатрии и т.н.
Смисъл, да е нещо като санаториум със свободни условия за придвижване и всякакви удобства от ежедневието.
Иначе мога да ви кажа само едно голямо браво, че сте се справили и преодоляли този проблем.

Ами ето още една заблуда, че те блъскат при тежко болните. Напротив, тям където лежах си бях в съвсем отделна сграда. Делеше ни цял двор с тежко болните. В Плевен съм лежала аз. На 4ти км също са съвсем отделно. Бяхме със свободен режим, просто лежах по КОВИД, и нямахме право на посещения, но все пак позволяваха, поне за малко. Иначе аз влязох с майка ми, защото тя не искаше да ме оставя сама.

# 648
Хремата започна с приемът на золофт или тритико, по св. ВАЛЕНТИН беше, избрах си специален любовен ден да ги започна 😁
А имаче да попитам, каква е логиката едно и също лекарство да влияе различно при всяко започване през годините? Чета доста често такова оплакване.

# 649
Ima nyakoy koyto e pil Ad s jelyazo ustanovi se ce imam anemia pitah lekarya kaza ,ce ne si vzaimodeystvat ,ima li nyakoy koyto gi e pil zaedno izpisaha mi 2 puti po 1

# 650
  • Швейцария
Да, аз пия АД и желязо. Няма проблем, изписани са ми от лекар.

# 651
Слънчоглед, това , което казваш не е хубаво, но се радвам, че си го преодоляла! Това е и максималното дъно на ГТР и ПР! От тук насетне, само нагоре ще вървиш!
Пиша Ви, за да Ви кажа, че това състояние минава, преодолява се! За разлика от други, ще кажа с хапчета, психотерапевт, и евентуално и алкохол дори! Но се преминава! Не се предавайте! Аз не съм най добрия повод за пример , но в момента от това дъно с паники и постоянна тревожност, хипохондрия и страх от утре, говоря пред хора от трибуна! Затова вярвайте в себе си, бъдете силни и намерете своето хоби и своето лечение!

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 09:31 от Георгий

# 652
Няма проблем, разказвала съм го много пъти, бих го написала и на книга моя експириънс.
Не, ако нещата са в норми.
При мен от пр, отиде в другата крайност-депресия. От депресия вече отиде към клинична такава, и накрая вече стана психотична депресия. Но това беше дълъг процес, без да пия антидепресанти. Пиех само бензодиазепини, в промишлени количества. Започвайки от 0.5 на ден, накрая пиех по 7-8 мг на ден. За сведение - дозата е до 4 мг. Но аз тогава вече не знаех какво правя.
Така че винаги съветвам - не се страхувайте от антидепресантите, повярвайте ми, те са най-малкият проблем! Големият проблем идва, ако се налага лечение, а вие отказвате да го приемете, и упорствате.
В психиатрията влязох, тъй като имах неуспешен /за щастие/ опит за самоубийство. Но не са ме вкарали насила, влязла съм с мое съгласие.
Лежах 40 дни, и изобщо не е толкова страшно, колкото си мислят хората. Просто филмите са им повече, на тези които не са лежали. Както се казва - целта оправдаваше средствата. По-добре жив човек, лежал в психиатрия, отколкото на два метра под земята.
Sunflower29 в момента продължаваш ли да приемаш АД и ако да - какви? Изобщо пиеш ли някакви хапчета в момента. И колко дълго продължи при теб лечението с този АД който спомена.

# 653
Пия по една таблетка амитриптилин все още. Пия ги от февруари 2022. Като започнах на 5 таблетки. В момента съм просто на поддържаща доза, не на лечебна. Имаме планове за спиране след пролетта.
Това е единственото, което приемам. Не съм на 100 процента в перфектно състояние, но бих казала, че живея прекрасен втори живот!

# 654
Амитриптилин е много старо лекарство. Майка ми го е приемала през 1986 г. Но съхнаха от него й устата, забравила е била чанта в автобуса и те такива разни и го спря.

# 655
Амитриптилин е много старо лекарство. Майка ми го е приемала през 1986 г. Но съхнаха от него й устата, забравила е била чанта в автобуса и те такива разни и го спря.

Ами при мен последствията от страничните му ефекти не закъсняха. В момента от перфектни зъби, лекувам 4 едновременно, тъй като се разрушиха за минимален период. Но далеч не съжалявам, че го започнах. Зъби се лекуват, отнет живот - не.

# 656

Ами при мен последствията от страничните му ефекти не закъсняха. В момента от перфектни зъби, лекувам 4 едновременно, тъй като се разрушиха за минимален период. Но далеч не съжалявам, че го започнах. Зъби се лекуват, отнет живот - не.
А няма ли шанс да го замениш с по-съвременни АД, сега след като си вече по-добре. Някои с по-малко странични ефекти

# 657
Здравейте. Включвам се с едно различно питане. Освен всички други драми като анемия, нерви и т.н. се боря и с висок инсулин. Два дни си меря захарта и сутрин е 5.7 а вечер два часа след хранене е 7.8. Проверих я понеже ми е доста зле тези дни главоболие, стягане в главата, умора. Възможно ли е и захарта да влиея?

# 658

А няма ли шанс да го замениш с по-съвременни АД, сега след като си вече по-добре. Някои с по-малко странични ефекти

Ами то почти не съществува ад, който да не съм пробвала. Поне 7-8 вида съм пила, включително и антипсихотици. Лекарят ми беше отчаян… но се радвам, че не се отказа от мен, а се грижеше, като за дъщеря за мен. Не сме планирали смяна, планираме спиране след около 2 месеца.

# 659
Здравейте. Включвам се с едно различно питане. Освен всички други драми като анемия, нерви и т.н. се боря и с висок инсулин. Два дни си меря захарта и сутрин е 5.7 а вечер два часа след хранене е 7.8. Проверих я понеже ми е доста зле тези дни главоболие, стягане в главата, умора. Възможно ли е и захарта да влиея?
Не ти е над нормата на гладно, а след хранене е нормално да е по-висока, според мен не би трябвало да е от захарта, но при всеки човек си е индивидуално де

Общи условия

Активация на акаунт