Паническо разстройство - 60

• 55 336
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
И още един въпрос, който утре ще задам и на док, ако след месец пиене на половинка золофт реша да спра, как следва да се случи това?

Кали, предполагам ще минеш на 1/4. После през ден, през два и така до пълно спиране. И аз си пия по 1/2 от моя АД. Мисля,че някаква такава ще е схемата за спиране.

Иначе аз спрях рязко Сероксат и минах на новия и 3 дена преживях ад.

# 676
Преминаването към есобел е 2 дни да пия половинка и от двете и на третия само есобел. Но на моменти така ми писва, че искам изобщо да ги хвърля.
Гледам, че ципралекса се пие с флуанксол, а аз си придължавам с тритико, и това ще питам.

# 677
Преминаването към есобел е 2 дни да пия половинка и от двете и на третия само есобел. Но на моменти така ми писва, че искам изобщо да ги хвърля.
Гледам, че ципралекса се пие с флуанксол, а аз си придължавам с тритико, и това ще питам.

И аз пиех Ципралекса с Флуанксол,но това беше съвсем в началото на лечението ми. Иначе и аз искам да захвърля вече АД ама в същото време се страхувам от симптомите,които ме сринаха до степен да не ми се живее..

# 678
Здравейте, от края на ноември месец съм на Флуанксол и Ципралекс и задържам ужасно много вода. Качих кг около 4-5, а това е само началото на терапията.
Храня се в калориен дефицит и качвам кг. това е само от скапаните хапчета.
В края на месеца съм на преглед при док. и искам да ми назначи схема на спиране, въпреки че е много рано (каза ми че трябва да ги пия 1,5 год.).
Чувствам се ужасно!

# 679
Калина, аз спрях Золофт, цяла таблетка, и директно преминах на Велаксин. Психиатърът ми каза, че няма смисъл от намаляване на дозата и удължаване на агонията с още 2 седмици прием на намаляващи дози. Бях ужасно притеснена какво ще стане като го спра така, а всъщност не усетих нищо негативно. Напротив, просветна ми от следващият ден, и ужасната тревожност която имах като страничен ефект просто се стопи. И на мен ми идва да ги захвърля тези АД, омръзна ми от странични ефекти…

# 680
Калина, аз спрях Золофт, цяла таблетка, и директно преминах на Велаксин. Психиатърът ми каза, че няма смисъл от намаляване на дозата и удължаване на агонията с още 2 седмици прием на намаляващи дози. Бях ужасно притеснена какво ще стане като го спра така, а всъщност не усетих нищо негативно. Напротив, просветна ми от следващият ден, и ужасната тревожност която имах като страничен ефект просто се стопи. И на мен ми идва да ги захвърля тези АД, омръзна ми от странични ефекти…

Ох искам и аз така да го спра от раз /пия 0,5 Клонарекс/, бях при психиатъра пита ме защо искам да го спирам, обясних му причините, той обаче вика пий си го. Сега ми направи схема по четвърт + 1 валидол, пробвах не се чувствам добре, пробвам и без хапче, издържам 1 ден и после всички симптоми пак ми връщат, писна ми......

# 681
Ох искам и аз така да го спра от раз /пия 0,5 Клонарекс/, бях при психиатъра пита ме защо искам да го спирам, обясних му причините, той обаче вика пий си го. Сега ми направи схема по четвърт + 1 валидол, пробвах не се чувствам добре, пробвам и без хапче, издържам 1 ден и после всички симптоми пак ми връщат, писна ми......
Клонарекса си е чист наркотик, организма свиква с него все едно че пиеш наркотик и спирането му е ужасно трудно. Затова клонарекс се пие само няколко седмици в началото докато подейства АД и после се спира за да не привикне организма с него. При вас сигурно се е получило вече привикване и отказването е много трудно. Ако успявате да не вдигате дозата, може да си останете за цял живот на 0.5 няма проблем. Важното е да не увеличавате постоянно дозата.

# 682
Darvo12, аз съм близо 20 г. на 0.5 мг клонарекс всяка вечер. Без него никакво АД изобщо не ми помага за паник-атаки. Но дозата му не увеличавам съзнателно. Засилвам го с АД при нужда, даже когато го изпия с аспирин, действието му значително се засилва. Наркотик или какво е, но когато спряха внос на ривотрил (ако помните) и преди да пуснат заместителя му - клонарекс, психиатрите ми изписваха шепи АД, но паническите атаки оставаха много силни. Не ми е липсвал клонарекс, нямах чувство за отнемането му, но паническите атаки не спираха и така попаднах в психиатрично отделение. Преди време в тази тема ставаше въпрос за това, как се отнасят хората към такива като нас. Точно затова искам да напиша, какво ми се случи нататък. Имах ТЕЛК от преди хоспитализация в психиатричното отделение (за други заболявания), и психиатърът ме посъветва да впишем в протокола за ТЕЛК и паническото разстройство и да приложим тяхната епикриза, за да ми дадат проценти и за това заболяване. ТЕЛК даде за него 32%,  и инвалидната ми група стана II-ра. Занесох на работа Решението от ТЕЛК, в което се пишеше, че имам това заболяване и че лежах в психиатрично отделение, след което на работа гледаха да се отърват от мен и ме съкратиха (като при ликвидация на един от отдели, иначе не са могли, питаха инспекция по труда)..... После дори по програми за инвалиди никой от работодатели не искаше да ме вземе...., опасявайки се, че нещо ще направя на работа и т. н. За другото явяване в ТЕЛК не носих нищо за психическо заболяване и в Решението нямаше нищо споменато за психика, и пак започнах работа (на друго место) и т.н.

# 683
само за паническо разтройство дава ли се телк ?
направо съм страшно учуден

# 684
Скрит текст:
Darvo12, аз съм близо 20 г. на 0.5 мг клонарекс всяка вечер. Без него никакво АД изобщо не ми помага за паник-атаки. Но дозата му не увеличавам съзнателно. Засилвам го с АД при нужда, даже когато го изпия с аспирин, действието му значително се засилва. Наркотик или какво е, но когато спряха внос на ривотрил (ако помните) и преди да пуснат заместителя му - клонарекс, психиатрите ми изписваха шепи АД, но паническите атаки оставаха много силни. Не ми е липсвал клонарекс, нямах чувство за отнемането му, но паническите атаки не спираха и така попаднах в психиатрично отделение. Преди време в тази тема ставаше въпрос за това, как се отнасят хората към такива като нас. Точно затова искам да напиша, какво ми се случи нататък. Имах ТЕЛК от преди хоспитализация в психиатричното отделение (за други заболявания), и психиатърът ме посъветва да впишем в протокола за ТЕЛК и паническото разстройство и да приложим тяхната епикриза, за да ми дадат проценти и за това заболяване. ТЕЛК даде за него 32%,  и инвалидната ми група стана II-ра. Занесох на работа Решението от ТЕЛК, в което се пишеше, че имам това заболяване и че лежах в психиатрично отделение, след което на работа гледаха да се отърват от мен и ме съкратиха (като при ликвидация на един от отдели, иначе не са могли, питаха инспекция по труда)..... После дори по програми за инвалиди никой от работодатели не искаше да ме вземе...., опасявайки се, че нещо ще направя на работа и т. н. За другото явяване в ТЕЛК не носих нищо за психическо заболяване и в Решението нямаше нищо споменато за психика, и пак започнах работа (на друго место) и т.н.
Ако успявате да задържате Клонарекс-а на 0.5 на ден без да увеличавате дозата няма проблем. Можете да го пиете до живот както се казва. Проблемите идват когато организма свикне с малката доза Клонарекс и трябва да се увеличава постоянно за да има същия ефект. Това е опасността при приема на Клонарекс. Тогава става вече чист наркотик - за да действа трябва да се повишава дозата. Ако това се избегне, проблем няма никакъв.

# 685
само за паническо разтройство дава ли се телк ?
направо съм страшно учуден
Ако имаш епикриза от болнично лечение, амбулаторни листове, че си посещавал психиатри, дават ти Етапна епикриза за заболяването и я даваш в ТЕЛК. На мен ми дадоха в ТЕЛКа 32%, което не е достатъчно да получавам пенсия по инвалидност, но имам и астма, и други заболявания и затова се повиши инвалидната ми група. Нищо чудно няма. За психическите заболявания, както и за други болести дават проценти и т.н. Всичко зависи от тежестта. 
Darvo12, дозата не повишавам от 0.5 мг, но да оставя клонарекс няма как да стане, защото се връща ПА, и никакъв АД без клонарекса не я премахва.

# 686

az susto sum kato vas iskam da go spiram zastoto mnogo mi se spi I imam svetovurtej ot clonareksa no vednaga Kato go Namalya polucavam panic ataki

# 687
Belgin Mehmedova 660965, световъртежът ти е от нещо друго. Клонарекс се пие при упорити мигрени, световъртеж на психогенна основа, епилепсии и прочее.

# 688
Belgin Mehmedova 660965, световъртежът ти е от нещо друго. Клонарекс се пие при упорити мигрени, световъртеж на психогенна основа, епилепсии и прочее.
az sum s mnogo cesti glavoboliya ,no predi sedmiza se ustanovi ce imam anemiya ,sega piya jelyazo moje I ot tova da e .

# 689
Здравейте! Преди време бях писала в тази тема, но не бях сигурна дали е точното място за мен. Сега отново ме насочиха тук. Търсех тема за хора с депресия, в която да споделям как се чувствам.
Не знам дали отговарям на някакви критерии, но просто имам нужда от време на време да пиша някъде. Дори не знам дали съм точно в депресия, просто твърде често не се чувствам добре. От години съм така и по свой си начин успявам да се справя. Имам много страхове и притеснения. От няколко години смених много психотерапевти, сега реших да се задържа при един и да работя с него, защото иначе рискувам да почвам отново и отново едно и също без напредък.
Не пия медикаменти, не защото съм против тях, а просто не мисля, че имам нужда. Ходила съм два пъти на психиатър. Единият ми каза, че имам генерализирано тревожно разстройство и ми изписа Золофт, но се притеснявах да го почна и се отказах. Другият ми каза, че не смята за нужно да пия, каквото и да е.
Вярвам на психотерапията, просто имам неотработени травми и адски много страхове. И имах нужда да споделя.
Аз самата мисля, че съм тревожна и много чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт