За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 033
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
Привет пак! Бебчо днес цял ден е много поспалив (на почти два месеца е). Събужда се кисел, яде и заспива. Няма температура или загуба на апетит. От какво може да е? Обикновено си играем през деня, днес няма желание, иска само да спи.

# 136
Има и такива дни, особено щом няма индикация за грип/ разболяване или наскоро поставена ваксина. При нас като е имало такъв ден, най-често на следващия е бил по-бодър и с по-малко часове на сън от обикновено.

# 137
За млякото - от четвърти месец моя сладур задължително остава по 60-70 мл два пъти дневно мляко от направени 200 и нагоре мл Ам. Само кърмата я изпиваше без остатък. Като споделих на личната, ме посъветва да започна с попара/каша и пюрета по-бързо - и наистина засега яде с удоволствие. В дните когато нямам търпение и сили, му давам повече мляко и той отново остава доста в шишето.
Аз имам друг въпрос - колко често пишка бебе на 8 месеца през нощта? Понякога пие вода, тъй като му оставям шишенцето в кошарата, понякога не пие - намирам поти същото количество вода на сутринта, - но резултатът е винаги яко напишкан памперс.
Майките около мен ми казаха че е нормално едно бебе да пишка по-рядко през нощта... Но моя сладур и да пие и да не пие, все едно - пишка сякаш еднакво количество.... А има навика през 2/3 от месеца да спи по 10-12 ч по нощите...

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:34 от Vicky_P

# 138
Да, пюрето го яде с удоволствие.Обаче то е само зеленчук+малко зехтин, не харесва вътре да има АМ. С други думи няма протеин. 😭 Болни сме сега и затова стопирах въвеждането на нови суровини, иначе трябваше вече и каши да сме прояли. Сутрин и нощем, в 22ч00 пие АМ, обаче дневните хранения с АМ са мъка, не иска и не иска.

За млякото - от четвърти месец моя сладур задължително остава по 60-70 мл два пъти дневно мляко от направени 200 и нагоре мл Ам. Само кърмата я изпиваше без остатък. Като споделих на личната, ме посъветва да започна с попара/каша и пюрета по-бързо - и наистина засега яде с удоволствие. В дните когато нямам търпение и сили, му давам повече мляко и той отново остава доста в шишето.
Аз имам друг въпрос - колко често пишка бебе на 8 месеца през нощта? Понякога пие вода, тъй като му оставям шишенцето в кошарата, понякога не пие - намирам поти същото количество вода на сутринта, - но резултатът е винаги яко напишкан памперс.
Майките около мен ми казаха че е нормално едно бебе да пишка по-рядко през нощта... Но моя сладур и да пие и да не пие, все едно - пишка сякаш еднакво количество.... А има навика през 2/3 от месеца да спи по 10-12 ч по нощите...

# 139
  • до най-прекрасния мъж
При нас отказът и протестите да яде АМ сутрин започнаха на около 8-9 м. Като цяло мислех по-късно да въведа закуска, но като започна да бута шишето, се наложи да я заместим бързо. За вечерята отново я изчаках тя да си покаже (въведох я на 1.1 г) за млякото преди сън също (спря си го сама на 1.9 г).
Водете се по детето.

# 140
За пишкането, моят син чак сега на 1г10м разреди нощното пишкане. Преди това редовно протичаше, без значение с какъв памперс е. На 8м. Памперса беше винаги препълнен на сутринта.

# 141
Здравейте, мами !
Ако случайно някоя от Вас има опит - имате ли представа горе-долу колко излиза изпращане на детско столче за хранене по куриер ?
Предварително благодаря на всички ! 🌹

# 142
Ако бебето има рефлукс, да спи на равна повърхност е почти мисия невъзможна. Поне при моето бебе беше така. До към 6-7 месеца спеше на антирефлуксна възглавница, но я слагах под матрака. Щом има мляко в носа, вероятно е рефлукс.

За пишкането, почти на 1 година е вече, но пълни памперса сутрин. Но той суче през нощта, де, няма как да не го пълни.

# 143
Всички бебета връщат по малко - това е физиологичен рефлукс и с него нямат проблем да спят на равно. Вече ако има сериозен диагностициран рефлукс, това е друго. Вероятно в такива случаи е допустимо да има повдигане на повърхността, но това не променя безопасната поза за сън, която е по гръб с глава обърната на страна.

# 144
На мен ми изпратиха познати, не беше от магазин,около 7-8лв до офис на Спиди. Нямаше наложен платеж, защото и това е от значение при някои фирми.
Здравейте, мами !
Ако случайно някоя от Вас има опит - имате ли представа горе-долу колко излиза изпращане на детско столче за хранене по куриер ?
Предварително благодаря на всички ! 🌹

# 145
Не са го диагностицирали, но то беше очевидно. Аз не говорех за връщането по малко. За позата знам и нищо не съм коментирала. В тази поза и на повдигнат матрак може да спи. Или от онези кошари некст ту ми, които имат такава функция.

# 146
Въпрос относно отпадане на дрямка на 8++ месечно бебе. Момчето до преди няколко дни беше на 3 дремки (30 минути, час и половина, 30 минути) Изведнъж съвсем сам си удължи сутрешната дрямка от 30 минути на час. Съответно следобед спи още час и половина между 14 и 15:30, но побеснява докато дойде време за нощен сън. Трета дрямка от няколко дни не е правил - изтощен е, идва гушка се, припява си, но не заспива, почива си един вид 😂 Наясно съм, че трябва да увеличаваме интервалите на будуване постепенно и един вид да си "отложа" сутрешната да е по-късна и оттам и следобедната да стане по-късна и да може да изкара до 20:30, когато си ляга. Въпросът ми е в този интервал на напасване ако почна да го слагам просто по-рано да си ляга нощния сън, дали ще сгреша или да го карам да седи буден, за да се напаснем по новия график?

# 147
И на мен ми е интересно и се чудя как да наглася на моята бебка двете дневни дремки, на какви интервали

Аз днес моята я сложих по-рано за нощен сън днес, ще видим дали ще се наспим или ще ставаме и бодуваме по нощите...

Надявам се, че сама ще си направи режима. Thinking

Въпрос относно отпадане на дрямка на 8++ месечно бебе. Момчето до преди няколко дни беше на 3 дремки (30 минути, час и половина, 30 минути) Изведнъж съвсем сам си удължи сутрешната дрямка от 30 минути на час. Съответно следобед спи още час и половина между 14 и 15:30, но побеснява докато дойде време за нощен сън. Трета дрямка от няколко дни не е правил - изтощен е, идва гушка се, припява си, но не заспива, почива си един вид 😂 Наясно съм, че трябва да увеличаваме интервалите на будуване постепенно и един вид да си "отложа" сутрешната да е по-късна и оттам и следобедната да стане по-късна и да може да изкара до 20:30, когато си ляга. Въпросът ми е в този интервал на напасване ако почна да го слагам просто по-рано да си ляга нощния сън, дали ще сгреша или да го карам да седи буден, за да се напаснем по новия график?

# 148
Аз една таблица гледам с нормите за сън за ориентир и се опитвам да напасвам дремките,  съобразено с тях и с бебето, разбира се..
За 8 месеца например, дават интервал на будуване 3 часа, както и дневен сън 3 часа.

# 149
Здравейте, имам въпрос относно наддаването на бебе на 2 месеца.

Вчера бяхме на преглед и се оказа, че бебка е наддала 1,6кг за 1 месец. Според педиатъра това е много и да не даваме повече от 120 мл мляко 5, в краен случай 6 пъти за едно денонощие. Да, обаче как да държа бебето си гладно, видимо е, че е гладна, тъй като не заспива, унася се, но пак отваря очи, приплаква, слага ръце в устата. Не се присвива, нито извива гръб назад, засмуква биберон лакомо, но го изплюва до няколко секунди, като вижда, че не пуска.
Последните седмици е на смесено хранене -  70-80 мл кърма + 50 мл АМ (хип комбиотик) по 6-7 пъти. През нощта прави пауза 4,5-5часа. През деня търси да яде на 3-3,5 часа. По изключение има вечери, в които иска да яде на 2-2,5 часа и това се случва само в диапазона 19-23:30ч.
Рождено тегло: 3800гр на термин, към момента е 6200гр на 2 месеца и 3 дни.
По бебето ли да се водя или да слушам лекаря, много съм объркана. Някой преминал ли е през подобна ситуация? Всякакви съвети и опит ще са от полза. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт