Разочаровах приятелка с подаръка си

• 10 630
  • 200
  •   1
Отговори
# 105
Голяма драма. Не са им съвпаднали очаванията и възможностите веднъж на двете приятелки.
То не е като гаджето да ти подари погрешния пръстен, който изобщо не ти е по вкуса, и да покаже как изобщо, изобщо не те познава и не влага мисъл за теб. Smiley

# 106
Ако е гаджето ще каже че няма значение пръстена, а човека, който го е подарил. И като цяло когато подаръка е от любим човек обикновено ние биваме малко "заслепени" и ни харесва много повече от колкото би ни харесал ако е от не толкова близък човек.
Ето вчера за Коледа получих подаръци от приятелка (бивша колежка), която много ми липсва на работа. Имаше сенки и хайлайтъри, които са чисто златисти, това е нещо което никога не ми е отивало и мразя всичко златисто. Ама ей го на, поръчах си по- различен ФДТ да сложи малко топлина на лицето ми за да си ги нося. Щях ли да си правя този труд ако подаръка беше от друг?Едва ли...
И ето понеже подаръка е от толкова ценен за мен човек в главата ми е "Може би тя си мисли че на мен много ще ми отива, и иска да ме види с такива цветове". В друга ситуация сигурно бих си помислила "Може би на нея не са й отивали и е решила да ги даде на мен".
Та, ето го отговора относно приятелката ти. Ако е истинска приятелка ще намери "оправдание" за подаръка веднага.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 17:09 от Glossycherry

# 107
  • София
Това "лицемерие" се нарича възпитание. Хайде, твоята колежка те познава и знае,че няма да се засегнеш, но по принцип тези неща не се коментират. Хората имат огледала и не са те питали какво ти е мнението за външността им.

Именно.

# 108
Glossycherry, съгласна съм, определено преувеличаваме нещата, направени и подарени ни от гаджета. Обаче има и определен тип хора, които са твърде претенциозни и обичат лъскави, маркови и скъпи подаръци, и изобщо не им пука за сантименталната част и дали е от гадже, съпруг, майка, приятелка. И не само че са разочаровани от подаръка, независимо, че е от бедната им баба, примерно, ами и обратното - един лъскав подарък може да издигне в очите им полунепозната колежка просто защото се е изхвърлила в парите. Съответно аз на такива хора не подарявам нищо, да ги видя колко се обичаме.

# 109
  • Melmak
Yan, според мен не бива да се притесняваш. Аз имам приятели с деца в друг град. Изпратих подаръци за децата още преди коледа, за да съм сигурна, че ще стигнат. Не си разменяме подаръци по принцип, но пък исках да зарадвам малките с нещо дребно. Не очаквам да ми върнат подарък, не съм го направила с цел да получа обратно. 🎄

# 110
На мен свекървата веднъж ми върна шал, който купих от Италия и й подарих. Каза, че не и харесва и да го подаря на някой друг Joy
Друг път пак ми се случи със свекървата, бяхме и подарили някакви чаши, които тя подарила на сестра си. И съответно ние бяхме на гости на сестра й и тя ни се похвали какви чаши е получила. Нашите чаши Joy
Вече не подаряваме нищо. Като има такива неблагодарни хора, не заслужават моето внимание, отделено време и финанси.

# 111
Ами не, аз съм много благодарна... за тостера. Но все пак...

# 112
  • Melmak

На мен ми стана много странно как две години са питали за тоя тостер. Аз сигурно щях да забравя вече, че съм подарявала. А те чак питат … това не го разбирам!

Евчето, поне са радвали някой друг. Помисли, че са предадени нататък и друг им се радва. Ако ги беше забутала в шкафа, по-добре ли щеше да е?

# 113
  • София
Добре де, по-добре ли щеше да бъде да прибере чашите в някой шкаф и да ѝ пречат само или да ги хвърли до контейнера да ги вземат братята? Всъщност, ако не ги хареса сестра ѝ, учинайка ѝ, съседката аз също бих ги оставила до контейнерите. Поне да се използват. Или викаш, за по-сигурно направо да ги счупи и да заминат в контейнера за стъкло. Поне ще се рециклират.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 19:11 от Светулчица

# 114
Колко мразя да ми подаряват чаши, декантери, вази и всякакви сервизи...
Колко място ми заемат такива неуместни подаръци, ама ги държа и аз не знам защо. Ама е жалко да се изхвърлят, а да ги ползвам нито искам, нито са ми нужни...

# 115
Поне чашите са използвани и са зарадвали някого.Те са си сестри и може така да са свикнали-да си разменят.

# 116
На мен ми стана много странно как две години са питали за тоя тостер. Аз сигурно щях да забравя вече, че съм подарявала. А те чак питат … това не го разбирам!

Оф, има ги и такива... Направят ти някакъв подарък и си мислят, че цял живот само него си чакал и място не можеш да си намериш от щастие.

# 117
  • Melmak
Не чупите ли чаши? 😁

На мен ми подариха сервиз за червено вино и декантер. Аз червено вино избягвам да пия, защото имам мигрена и ме боли глава. Обаче нямах хубав сервиз. Без да искам счупих една чашка и даже ме хвана яд.
Ако ги ползвам по-често сигурно щяха вече да са 1-2 бройки.

Чс, пускай ги на свобода!

# 118
Колко мразя да ми подаряват чаши, декантери, вази и всякакви сервизи...
Колко място ми заемат такива неуместни подаръци, ама ги държа и аз не знам защо. Ама е жалко да се изхвърлят, а да ги ползвам нито искам, нито са ми нужни...

Ама използвай ги.
Аз така един сервиз за кафе отворих. Майка ми се разсърди. Вика защо. Питам, защо не, защо да седи?
Еми за 3 години ги изпочупихме и минахме на следващия.

# 119
О,аз чупя много и проблем с чаши и чинии нямам.Хубави,грозни всичко заминава.Поне има разнообразие.

Общи условия

Активация на акаунт