Разочаровах приятелка с подаръка си

• 10 634
  • 200
  •   1
Отговори
# 90
Дете на 25-30 Simple Smile Сериозно ли 😂
Сами са преценили какъв подарък да купят на детето ви, дали топка за 5 лв или не знам си какво за 200 лв. Това не ви задължава да се съревновавате.

# 91
Не, не е.
Принципно е нормално децата да получават подаръци много повече от възрастните. Нормално е по празниците да се опитаме да радваме децата.
Родителите не връщат жеста на всеки.

# 92
Не, не е.
Принципно е нормално децата да получават подаръци много повече от възрастните. Нормално е по празниците да се опитаме да радваме децата.
Родителите не връщат жеста на всеки.
Абсолютно!

# 93
Имах предвид, че са възрастни хора,набори и приятели на нашите, които дадоха на детето скъпи подаръци, а ние им бяхме подготвили нещо за дома, коледни неща и вино с бонбони. И майка ми се притесни, че подаръкът ни не е равностоен. Аз също смятам , че децата винаги получават най - много, аз също на деца купувам по- скъпи неща отколкото на възрастен.

# 94
  • София
За мен е напълно равностойно.
Те са възрастни хора и не може да им подарявате като на деца.
Те са преценили, че искат да зарадват детето и са го направили.
Пък и вие не сте били с празни ръце.

# 95
Подарили сте нещо, това е достатъчно. Не сте изисквали от тях скъп подарък, сами са решили да го направят. Едва ли е било с очакване за подарък на същата стойност. Обикновено хора, които още нямат свои деца/внуци, много се радват на близки малки деца.

# 96
Скрит текст:
Онзи ден колежка ме оглежда и ми казва "Ти си напълняла". Нито беше заядливо, нито аз ще се разсърдя, защото ме познава. Но има и тънкообидни хора, или просто недостатъчно познати, на които не върви да го кажеш. И какво, ако тя си замълчи е лицемерие, ако ми го каже и аз съм някоя обидчива ще я провъзглася за гаднярка.
А тя просто констатира факта, защото знае, че няма да го приема зле.

[/color]
А защо го констатира този факт?Joy

# 97
Оф, като почнете с това - аз всичко директно си казвам. Ами не, не ви вярвам въобще, директно можете във форума, на живо ако сте толкова директни, няма да ви се получи. Със сигурност някои неща се премълчават, други се коментират с някакъв страничен човек, защото ако си директен, ще обидиш някого ненужно. Дори в дадената ситуация - кой ще спечели, ако приятелката беше казала директно - абе излагаш се, къв е тоя тъп подарък? Тя в случая е чула нещо, което не е било предназначено да чуе. Тъпо е, но приятелката не е този дявол, който я изкарахте. И аз измрънках на мъжа ми за златните обеци, дори се възмутих как така си знаем с приятелката кътните зъби, а тя не си спомня, че не нося злато и най-вече, че нямам дупки на ушите. Ако ме беше чула, щеше да да й стане тъпо със сигурност, но какво щях да спечеля? Това не попречи на приятелството ни, то не се крепи на един необмислен подарък. Тая вашата директност блъска на грубост и егоизъм - дай да си кажем, пък майната им на другите.

# 98
Като човек, който с дни избира подарък и въпреки това често не улучва, не бих била нито толкова крайна, че някой не се е постарал, нито толкова обидена, че не ме познавали. Аз също не нося обеци, нямам дупки, а мои приятелки от 20 години са ми подарявали комплект обеци и гривна. Благодарих учтиво и казах, че са супер и ги прибрах (бяха супер наистина, просто не нося обеци). Те почнаха да ме навиват да ги пробвам и като им казах, че нямам дупки, видях колко са шокирани и засрамени. На мен ми беше смешно. Grinning
Приятел ми е казвал в очите как може да му подарявам чаши, като го каза уж на шега, но видимо не му харесваше подаръка и беше разочарован. Повече подаръци не съм му подарявала да не го разочаровам. Grinning

# 99
  • София
Скрит текст:
Онзи ден колежка ме оглежда и ми казва "Ти си напълняла". Нито беше заядливо, нито аз ще се разсърдя, защото ме познава. Но има и тънкообидни хора, или просто недостатъчно познати, на които не върви да го кажеш. И какво, ако тя си замълчи е лицемерие, ако ми го каже и аз съм някоя обидчива ще я провъзглася за гаднярка.

[/color]

Защото е факт. Мисълта ми беше, че, ако си замълчи ще е лицемерие. Но то няма как да не си лицемер в ежедневните ситуации. При това бях облечена с пола и костюм   и коремът ми е като бременна в 7ми месец. То просто нямаше как да не се отбележи. Но  ако не ме познаваше, че няма да се засегна щеше да си замълчи. И да, такъв е живота.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 17:18 от Светулчица

# 100
Това "лицемерие" се нарича възпитание. Хайде, твоята колежка те познава и знае,че няма да се засегнеш, но по принцип тези неща не се коментират. Хората имат огледала и не са те питали какво ти е мнението за външността им.

# 101
Има значение как коментираш, което е основният проблем тук. Ок, разочарована е... но обидите за излагацията след това не са ми никак приятелски, и аз лично не бих използвала такива думи, ако говоря за човек, на когото държа и уважавам.

# 102
Скрит текст:

[/color]

Защото е факт. Мисълта ми беше, че, ако си замълчи ще е лицемерие. Но то няма как да не си лицемер в ежедневните ситуации. При това бях облечена с пола и костюм   и коремът ми е като бременна в 7ми месец. То просто нямаше как да не се отбележи. Но  ако не ме познаваше, че няма да се засегна щеше да си замълчи. И да, такъв е живота.

Ако си грозна и ти каже, че си грозна пак ли е факт.
И защо е нужно да се констатира? Да не би да се е притеснила, че ти не знаеш фактите нещо?
Да, това всъщност е липса на възпитание.
То и тя като е тъпа, ти що не и кажеш, че е тъпа. Просто констатираш факт.Wink

# 103
Сещам се за един случай, близки хора ми подариха абсолютно ненужен уред - тостер за сандвичи. Благодарих, прибрах го в шкафа, неудобно ми беше да го хвърля. Добре, ама те при всяка среща ме питат "Как е, ползваш ли си тостера". Накрая, 2 години по-късно, дойдоха у нас и пак "Ползваш ли тостера". Извадих го от шкафа и им казах, че им го подарявам от сърце. Зачудиха се дали да се обидят... Накрая си го взеха 🙂

# 104
Когато се налага да правя подаръци подарявам ваучер за Амазон. Примерно отиваме на рожден ден, букет, ваучер, може и бутилка. Всички са доволни. Мразя глупавите подаръци. Понеже авторката не се появява, предполагам сама разбира, че подаръка й е неуместен и вероятно евтин. Приятелите трябва да бъдат сравнително на едно финансово ниво, иначе само проблеми. Нищо лошо, така човек събира житейски опит.

Общи условия

Активация на акаунт