Не знам как да продължа напред.

• 10 175
  • 186
  •   1
Отговори
# 90
Крачка назад би било да се върнеш при това момче, но на твое място не бих се върнала и при родителите си, или поне бих се върнала само  "на гости за празниците", да се порадвам на присъствието им, без да им стоварвам ситуацията. Родители са все пак, вероятно ще дават насоки и съвети, а за мен именно в тези моменти е важно да се видиш сам и да решиш ти какво искаш за себе си. Подкрепата на родителите е нещо страхотно, но съзнанието, че си се справил сам е много надграждащо вбъдеще. Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 20:47 от Lora Lay

# 91
Ако бях аз, вече да съм във Варна. Ти още ли си в апартамента?
Приятели и приятелки със сигурност има. Но и те си имат своите планове.
Замини при родителите  си. Важно е да можеш и да работиш спокойно. Това не мрънкане за нещо си. Оставаш без квартира и дом. Твоят роден дом те очаква. Ако са като моите родители, само ще те  попитат дали искаш да споделиш. Ако не желаеш, ще са до теб и с теб когато имаш нужда. А и да си припомниш как може да се живее с любов и разбирателство. Важното решение е къде искаш след това да живееш. Вземи го и действай. Имаш работа и ще се справиш.
Аз бих приключила с Велико Търново. Нали  не  искаш да го срещаш по улиците?
Желая ти да вземеш най-правилното за теб решение. И не се обръщай назад.

# 92
Варна е прекрасен град, на мен и моя мъж по едно време ни беше мечта да живеем там. Не виждам никаква причина да продължиш да живееш в Търново след като вече завършваш, в крайна сметка там си била да учиш, не да се установяваш. Приятелките ще си поемат пътя, след като завършат също, не познавам човек, който избира града в който да живее само на база къде има повече приятели. Ако родителите ти не са от месещите се и наистина има цял етаж на твое разположение, аз бих останала там, докато си купя свое малко апартаментче с кредит.

# 93
Аз пък не разбирам тоя страх от месенето. Вероятно ще съм много лоша свекърва. Ами, като става дума за детето ми, ще искам да знам как се чувства, да поговорим и да помогна. И аз се чувствам така с моите родители. От Майка ми е невъзможно да скрия нещо лошо, но най-обичам да споделям с баща ми. Той е оптимист и с него се чувствам най-комфортно. Никога не ме съди, а и да го направи, голяма работа. Пред приятели по-трудно се отпускам. Винаги ме е било страх да покажа слабостите си пред хората. А и не обичам да ме съжаляват. Затова и аз бих отишла при родители в тази ситуация. Не като корабокрушенец, просто да се почувствам отново на сигурно за малко. Всичко е толкова различно, когато самият ти станеш родител.

# 94
Въобщ извън ситуацията се чудя на кого бих могла да звънна преди празника с по-голям шанс да объркам плановете.
Коментират се приятели, а всеки вече е решил какво да прави на НГ.

# 95
  • Melmak
Монет, зависи от хората. На мен ще ми е много странно свекърва ми да дойде и да разпитва било то мен или мм. Всеки има някакви трудни моменти в живота, дали ще е раздяла или друго. И ако почне майка ми/свекърва ми/леля ми да пита… ще е ужасно. Аз ако искам ще кажа. А и такива неща особено за раздели и любов - с приятелите и това е. Излизаш, пътуваш, на 24 без деца и с хоум офис можеш да правиш толкова неща…

# 96
Знам не е за всеки, ама аз бих предпочела почивка сама някъде, независимо че са празници. Това ако родителите и приятели не са вариант.
hechicera, да зависи. В нашето семейство е било така винаги. Всичко се споделя. ММ може да не се чува с баща си с месеци. Близостта се гради от родителя и естествено ако има някаква преграда е неприятно да се обясняваш само за да те изкритикуват и обсъдят, или да се опитват да ту налагат начин, по който да живееш.

# 97
Смяташ, че родителите ти няма да се зарадват да прекараш с тях празниците ли? Това пък защо? Определено смени психоложката, струва ми се че ти насажда комплекси. Ако наистина държиш да си самостоятелна, винаги може да си вземеш обзаведена квартира и да се нанесеш в рамките на дни.

# 98
Много модерни станахме, самодостатъчни и т.н.
Не слушай глупости, отиди си вкъщи при родителите си, зареди батериите и решението само ще дойде.
Точно пък в тези дни на годината някой да се чуди дали е правилно да е със семейството си?!

# 99
  • София
Как автоматично решихте, че родителите нямат планове да ходят някъде.... Защото родителите нямат личен живот нали Expressionless
Говоря принципно, не за конкретната ситуация.

# 100
  • Варна
Родителите и да ходят, къщата ще си е на място.

# 101
  • Melmak
Родителите и да ходят, къщата ще си е на място.
. Е, да, ако е празна, пак ще й е тъпо.

# 102
  • София
"Родителите и да ходят, къщата ще си е на място."

А, това е друго. Защото в постовете преди моя ставаше въпрос за родителите, не за къщата.

# 103
Излиза, че всичко е по-добър вариант от прибирането вкъщи за седмица-две. Приятели из страната и чужбина, бивши разни, самостоятелни стаи по хотелите…
Дано децата ми,  ако попаднат В ПОДОБНА ситуация не го играят толкова “корави и самостоятелни”..

# 104
Milenaka, на кой родител ще му е добре да ходи някъде, когато детето му има нужда от него? Риторичен въпрос....
Вероятно на теб не би ти пукало за детето ти, защото си над нещата.

Общи условия

Активация на акаунт