Февруарчета 2024 - Тема 9

• 35 689
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Момичета нека и аз да се допитвам с вас 😅
Решила съм да подготвя чанта за родилното и на малкото, та с това ми се зароди и мисълта за стерилизация на всички шишенца, биберони и др. дреболии, но дали избързвам събитието за сега ще е чак началото на февруари, но отсега рано ли е със стерилизацията как мислите вие ?

# 631
рано е разбирасе , знаеш ли какво е стерилно шише ? Това е шише което си стерелизирал и си сложил в шип плик или си оставил в стерелизатора без да си го отварял Simple Smile
За това аз в шейново си нося кана , защото си нося силиконови зърна , помпа ,и едно шише , с биба  препарат за шишета и малка четка

# 632
Кафета пия често даже 2, като второто често деля с мъжа си, просто кафето ми е спасение с дете на две годинки по цял ден. Пък и попринцип си обичам кафе. За раждането много ми се ще да устискам възможно най-близо до термин, някак ми носи успокоение, че е развито седяло си е най-дълго вътре на сигурно, колкото и мен да ми е неприятно от всички симптоми. Първото го родих в 38+3, сега пак мисля ако успея да издържа до 38, пък и самото бебе върви малко по-малко, та искам да си седи още там, ноооо Божа работа.

# 633
Миналия ден докато чаках на спешния, дойде една жена, която си мислеше, че ражда. Хем и беше второ, че водеше и баткото за ръка. Пуснаха я на тонове и си говореха в кабинета как идва за трети път днес и няма пукната контракция и ще си я пратят пак вкъщи Sweat Smile  Та вълнение и при нея имаше, но с вторите нали уж бързо се случва раждането, та явно се беше притеснила жената, щом и голямото дете водеше.

За приложенията, могат да са много полезни, ако спазваш някакъв график. Аз бях свалила 2,3, ама в крайна сметка не съм използвала, защото хранех на поискване, нямах нужда от напомняне да сменя памперс или да ги броя, а в началото съвсем ориентировъчно следях съня. То детето си заспиваше докато яде най- често.
Като поотрасна пък не ми беше трудно да след интервали на будност и колко спи, та съвсем не ползвах.
Но си попълвах мерките от контролните прегледи и следях растежни криви на Child Growth Tracker.

# 634
Ох, моля ви не ми отнемайте кафето, че само то ми остана 😃. Аз си пия по едно капучино на ден и си го правя на най-слабата степен. Понякога си позволявам и малко кола, но много рядко. Питала съм изрично док-и и тя каза, че до 1 на ден не е проблем.

# 635
даже две са ок , защото позволената доза е за 2 еспресота 😀аз пия понякога и 2

# 636
По едно кафе на ден си пия, док каза, ще няма проблем, даже на фона на ниско кръвно...
И на мен ми е любопитно за това приложение, за първи път чувам😊

# 637
Влизам и гледам 30+ отговора и викам някой да не роди - то филми. Освен ако нямате някаква много сериозни здравословни противопоказания каква е чак такава драмата ако тръгне естествено? Пък и както Бочинка писа ще направят спешно секциото.

Един от най-хубавите съвети, които получих в началото на бременността от АГ, който много уважавам е да не се настройвам нито за единия тип, нито за другия предварително - че накрая ще си покаже.

Не се пренавивайте толкова за конкретни дати, начини и тн. В крайна сметка бебето само си решава. Кой може да спре живота като му е дошло времето? Говоря за доносени деца.

# 638
Аз дори тайничко някак си си се надявам да реши да тръгне естествено само. Разбира се, щом вляза в 9 месец, което е след 2 седмици точно. Пък то раждането не става за 1 час. Прави се спешно секцио и това е. Просто за мен всеки човек си има път и съдба и сам трябва да реши, кога точно ще се появи на този свят.

# 639
Аз дори тайничко някак си си се надявам да реши да тръгне естествено само. Разбира се, щом вляза в 9 месец, което е след 2 седмици точно. Пък то раждането не става за 1 час. Прави се спешно секцио и това е. Просто за мен всеки човек си има път и съдба и сам трябва да реши, кога точно ще се появи на този свят.

+1. Мен ме вълнува момента да не знам кога ще стане. Да се изненадаме. Да се обадя на ММ и или и той да е до мен и да му видя физиономията и тн. Да си я изживея тази емоция. Не просто да отида все едно за рутинен преглед и да си тръгне с бебе. Не че, ако се стигне до там ще е драма също. В  крайна сметка - да бъде най-доброто за нас. Наистина нямам никаква настройка и това ми действа супер успокояващо в момента.

# 640
Моята АГ нито веднъж не е споменавала пред мен думата секцио,напротив,даже ми каза,че съм родена да раждам естествено Grinning

# 641
Аз си пия Диаспорала,понеже най-добре се усвоява при мен,с тромбофилия съм и такива магнерот и подобни просто не ми влияят. От 2 см. Шийка я подобрих на 3 точно с тези прахчета. Но явно ще намалям, то и без това още 4 седмици и край.
Иначе за раждането и според мен няма как да не разберете. Често жени си карат с по 2-3 см.разкритие около месец й Преносват, така че няма как да се предвиди кога ще тръгне раждане. Ако имате съмнение за изтекли води веднага в болницата, защото при по-големи количества има време, в което трябва да се изкара бебето.
С първото раждане ми отне около три часа да стигна от 1 см. До 6 см разкритие. И после още 6 докато родя. Но тогава имах залежаване, кръвно високо, не правех секс и като цяло много застоял живот.
Сега от пети месец тръгнах с къса шийка, не спирам да се движа, секс правя и пия по две хубави кафета,че ми е много ниско кръвното и ходя в крива линия без тях. И поради много фактори мисля, че този път бързичко ще се случат нещата. Аз също имам свои притеснения относно раждането, защото мъжът ми има нощни смени и сме двете с каката сами тогава. Но съм я инструктирала - будя, отиваме в АГ и там тя дочаква някой да я вземе, а аз отивам да раждам. Ням Алла фа предвидим всичко в този живот.

# 642
Връщам се от болницата - кръвното е 120/80 и  събирането на урина за албумина - е добре. Отдъхнах си малко …

# 643
Колко е голямо бебето ?
Връщам се от болницата - кръвното е 120/80 и  събирането на урина за албумина - е добре. Отдъхнах си малко …

# 644
33 + 5 дни 2.230

Колко е голямо бебето ?

Общи условия

Активация на акаунт