С термин Септември 2024

• 46 214
  • 696
  •   1
Отговори
# 390
Аз живея в София, в Младост, но живот и здраве бих бутала количка и в Стара Загора и Бургас Simple Smile
Днес ходих на контролен, за мое спокойствие, при друг АГ докато си чакам прегледа на 16.02. По термин съм в 9+2, но реално измериха бебче като 10+2. Мяташе ръчички и крачета вече и беше много яко!
Малко ме притесни че измериха нухалната транслуценция(NT) и ми казаха че е по-голяма отколкото следва да е за периода. Доколкото знам е рано за надежден резултат там, но някой има ли идея как се развиват нещата и какви са нормите? Днес я измериха като между 1.5 - 1.9 мм.
По-скоро ще направим и пренатален тест, но и за него е все още рано - насочиха ме да пусна пробва към 12 седмица.

# 391
И според мен е рано за мерене на нухалната гънка. Според мен си изчакай ФМ и пренаталния тест, щом си решила да правиш. Всичко ще е наред. Hug
Моите последно в 7+4 отговаряха на 8+2 и 8+3. Сега съм на 16ти и ще видим, тогав трябва да съм 10+4. Нямам търпение вече.
Оо, Джелато, редактирам за да кажа, че сега забелязвам, че с теб вървим съвсем еднакво!

# 392
И според мен е рано за мерене на нухалната гънка. Според мен си изчакай ФМ и пренаталния тест, щом си решила да правиш. Всичко ще е наред. Hug
Моите последно в 7+4 отговаряха на 8+2 и 8+3. Сега съм на 16ти и ще видим, тогав трябва да съм 10+4. Нямам търпение вече.
Оо, Джелато, редактирам за да кажа, че сега забелязвам, че с теб вървим съвсем еднакво!

Relaxed За сефте те настигам тази седмица, досега си отговарях точно на термина.
Чакаме си добрите новини сега на 16ти Simple Smile

# 393
Явно 16.02 е ден Х за всички ни. Joy Аз съм на фетална морфология и БХС тогава. Hug

# 394
При мен е само преглед, на 19.02 ми е Х деня. Направо треска ме тресе.

# 395
Един полезен линк за тези като мен, които не знаят какво значат всички тези абревиатури около бременността. https://smart-ss.org/terminologichen-rechnik-pri-bremennost/

# 396

Има тонове! ❤️ Почти преживях грипа, жалко, че още кашлям..Но и това ще мине!

Аз съм от Велинград и ще се следя успоредно и във Велинград и в Пловдив! 😊

# 397
Здравейте и от мен! Чета ви от началото, но не се реших да пиша понеже на първия преглед видяхме само гестационния сак и нищо друго в добавка имах и зацапване. Не исках да "предизвиквам съдбата" Sweat Smile Та след днешния преглед 7-ма седмица чухме пулс и всичко изглежда наред. Ще се радвам да помагате със съвети понеже ми е първа бременност и се чувствам страшно объркана.

# 398
Здравейте и от мен, следващия ми преглед е на 12.02, от днес съм в 9г.с седмица всичко е много вълнуващо и притеснително едновременно надявам се всички да сме с щастлив и пухкав финал. Живея и се следя в Пловдив.

# 399
Добре дошла, Мери - Ан! И честито още веднъж на всички чули и видяли бебета и пулсчета.

# 400
Аз съм утре на преглед и съм много притеснена. Не знам как ще спя тази вечер и после сутринта как ще работя. Дано всичко е наред.

# 401
Аз съм в 9 г.с.+ 4, предстои ми преглед на 09.02., надявам се всичко да е наред 🥰 от София, кв. Надежда съм

# 402
Въпрос за ФМ: Тези които сте от Пловдив и София, къде ще я правите? Чудя се дали в Пловдив има добри специалисти или да ходя направо в София.

# 403
Аз ще ходя при д-р Славяна Галева. Препоръча ми я АГ и е сертифицирана.

# 404
Аз ще съм при доц. Чавеева, която ръководи отделението по фетална медицина към"Щерев", в София.
За Пловдив - една приятелка се следи при др. Стоилов тук - https://pregnancy.bg/fetalna-morfologiya/
Каза че личното му отношение понякога е малко грубо, но техниката отлична и е много прецизен.

Общи условия

Активация на акаунт